Příkrmy v 5 měsících

13
18.7.23 10:59

Prikrmy v 5 měsících

Ahoj, je to sice moje druhé dítě, ale první bylo na UM. S příkrmy se tehdy začínalo ve 4 měsících.
Teď mám plně kojené 5 měsíční miminko, ale začal projevovat zájem o naše jídlo. Natahuje se pro něj, vzteká se, když nedostane, když jíme my tak mlaská a slinta. Myslíte, že je možné začít teď v 5 měsících?
Případně prosím čím to je, že děti na UM začínají ve 4 měsících a kojené v 6?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22894
18.7.23 11:07

@Hankagreg druhá dcera mi taky začala jíst dříve, viděla to u segry a natahovala se :lol: obě byly kojené, první začala až od 7.měsíce pozvolna a druhá po 5.měsici..klidně ji dávej malinko ochutnávat.
Jinak si zkus načíst starou diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7351
18.7.23 11:08

Je to proto že je na umělé stravě tak aby přešlo dříve na normální jídlo… ale jinak si myslím že jak má zájem tak nějakou zeleninou už můžeš pomaličku začít. Já začala u dcery taky dříve ona byla tady kojená i dokrmovaná. A já tedy postupovala hodně pomaličku s jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
18.7.23 11:10
@Hankagreg píše:
Ahoj, je to sice moje druhé dítě, ale první bylo na UM. S příkrmy se tehdy začínalo ve 4 měsících.
Teď mám plně kojené 5 měsíční miminko, ale začal projevovat zájem o naše jídlo. Natahuje se pro něj, vzteká se, když nedostane, když jíme my tak mlaská a slinta. Myslíte, že je možné začít teď v 5 měsících?

Klidně od ukončeného 5.měsíce dej mrkev, brambor, dýně, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
18.7.23 11:16

Když má zájem tak klidně dej. Mě i u kojeneho říkala doktorka, že můžu zkusit začít dávat ochutnávat od ukončeného 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.7.23 11:32
@Hankagreg píše:

Protože UM je drahé a je snaha, aby přešlo na normální stravu co nejdřív. Další aspekt je ten, že UM nemá tu schopnost změnit své složení podle aktuálních potřeb dítěte. MM ano.

Jestli chceš, tak už dávej. Já bych ještě aspoň 14 dní vydržela. Věřím na pozitivní vliv specifické střevní mikroflóry plně kojeného dítěte z hlediska vývoje imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
18.7.23 11:39
@Hankagreg píše:

Pokud má zájem o jídlo tak vyzkoušet! Známí taky začali před půl rokem. Holka jim jídlo brala skoro od pusy. Vsude jim ji chválím jak krásně a hodně ji. :potlesk: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
18.7.23 12:07

U kojených se může později, ne že musí. Mezi 4.-6. začni, kdy chceš, podle zájmu dítěte. Obě holky kojené, s první jsem začala v ukončeném 5.měsíci a se druhou teď budu taky tak zkoušet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí