Příkrmy vs kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prikrmy vs kase
Zdravim holky. Jako matka zacatecnice si jdu pro radu. Mam holcicku, ted ji bude 5 mesicu. Doktor rikal, ze kdyz pekne pribira, tak mam zacit s prikrmy od 6 mesice. S tim problem nemam. Jen se chci zeptat. Kase jako takova se nepovazuje za prikrm nebo jo? Uvazovala jsem, ze bych male zkusila nejakou dat na noc, treba by lip spala. A ted nevim jestli ji ji dat nebo ne a uz vubec nevim jakou, pac jsem cetla, ze se nektere michaji s UM a to jsem nikdy nedavala. Jsem z toho cela zmatena. Muzete mi to nekdo objasnit? Dik za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Prý je lepší začít se zeleninou. Kaše je sladká - nemusí pak chtít zeleninu. Ale já také začala s kaší a zeleninu papá hezky. Mléčná se míchá jen s vodou, nemléčná se míchá buď s UM nebo odstříkaným mlékem. Já začala mléčnou od Hippu - první kaše pro kojence mléčnoobilná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misicka3 Jsou kaše mléčné, které už v sobě obsahují UM a rozmíchávají se ve vodě. Pak jsou kaše nemléčné, které můžeš také rozmíchat ve vodě nebo třeba ve svém odstříkaném MM.
Osobně, pokud pěkně přibírá, bych kaši nedávala, jsou to prázdné kalorie. A není záruka, že ti po ní bude spát lépe. A některé děti po ní může bolet bříško.
Ale za zkoušku samozřejmě nic nedáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mojí kaše na lžičku neseděli, měla bolení bříška z toho a zácpu. za mě začni dávat zeleninu, ovoce a večer zkus kaši, v této kombinaci si s tím střeva poradí a nebud zácpa. když začneš mrkví tak bacha ta taky staví stolici tak dej k tomu třeba i šťávičku, ono to ty střeva rozhýbe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misicka3 u nas teda kasicka na lepsi spanek take nepomohla, presne jak pisou holky je to tezke a uspech ti to nezaruci. estli to chce zkouset tak dej nejdriv par dnu polovicni davku a uvidis jak mala zareaguje
neni dobre ji davat uplne pred spanim!!! spis k odpoledni svacince a pak zapit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem přesně takhle začínala.
Dcera prospívala, tak dr. řekla, že příkrmy stačí od 5. měsíce.
Ale od 4. měsíce jsem dávala kaši.
Ano, je to příkrm.
Ale ta kaše není nijak extra výživná, není nezbytná, takže jsem to nehrotila. Dítě toho stejně zpočátku nesní bůhví kolik a naučila jsem na tom dceru hezky lžičkou. A pokud všude lítá kaše, není to taková pohroma jako když lítá mrkev, že.
A jako bonus mi po tom hezky spinkala.
Já můžu vřele doporučit začít kaší.
Dcera teda byla na UM a začínali jsme nemléčnou, ale tu můžeš dělat i do MM.
Doporučuju Hami rýžová nebo z DM jáhlová Babylove.
@misicka3 píše:
Zdravim holky. Jako matka zacatecnice si jdu pro radu. Mam holcicku, ted ji bude 5 mesicu. Doktor rikal, ze kdyz pekne pribira, tak mam zacit s prikrmy od 6 mesice. S tim problem nemam. Jen se chci zeptat. Kase jako takova se nepovazuje za prikrm nebo jo? Uvazovala jsem, ze bych male zkusila nejakou dat na noc, treba by lip spala. A ted nevim jestli ji ji dat nebo ne a uz vubec nevim jakou, pac jsem cetla, ze se nektere michaji s UM a to jsem nikdy nedavala. Jsem z toho cela zmatena. Muzete mi to nekdo objasnit? Dik za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misicka3 píše:
Zdravim holky. Jako matka zacatecnice si jdu pro radu. Mam holcicku, ted ji bude 5 mesicu. Doktor rikal, ze kdyz pekne pribira, tak mam zacit s prikrmy od 6 mesice. S tim problem nemam. Jen se chci zeptat. Kase jako takova se nepovazuje za prikrm nebo jo? Uvazovala jsem, ze bych male zkusila nejakou dat na noc, treba by lip spala. A ted nevim jestli ji ji dat nebo ne a uz vubec nevim jakou, pac jsem cetla, ze se nektere michaji s UM a to jsem nikdy nedavala. Jsem z toho cela zmatena. Muzete mi to nekdo objasnit? Dik za rady
kase samozrejme prikrm je
jeji vliv na spanek je vetsinou spise zhorsujici navzdory vsem predpokladum o zasyceni ditka.
Pokud odstrikas dostatecnou davku mlicka muzes koupit kasi nemelecnou a rozmichat ji do toho mlika. Jinak koupis mlecnou a tam uz to UM je obsazene a pridavas jen vodu.
Pokud dite pribira kasi bych nedavala, ma na to cas. Ale rozhodnout se musis sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kup kaši, kterou jen smícháš s vodou. My kaší začali. Zeleninu jí úplně v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
zavádění příkrmů je dobře popsané na www. kojení. net ![]()
Pokud malou ještě kojíš, tak bych kaši ještě nezaváděla a začala pomaličku se zeleninou. Pak bych přidala ovoce a kaši až naposledy.
Tak jsem to praktikovala já a snad byla ta naše princezna taky spokojená. Jinak kaši jsem dělala ze začátku nemléčnou a míchala ji s MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky diky moc. Uz v tom aspon netapu. Zitra jdeme na kontrolu, tak uvidime, jak na tom jsme s vahou. Podle toho se zaridim. Jeste jednou diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příkrm vs kaše
Ahojte mamky chci se zeptat na denní harmonogram krmení u prcků v 6ti měsících. Já ráno kojím, pak další kojení dávám přesnídávku doma uvařenou s jablek+kaki nebo hrušek+kaki..je sladké a malé chutná, pak na polední krmení dáváme zeleninový příkrm, někdy až tří druhů, dále kojím, pak k večeru dáváme kaši a teď jakou? já dávám rýžovou, kterou jsem dávala již v 5měs. aby malá spala i v noci, už se totiž budí i 3× a to s brekem, jsem z toho nešťastná neboť nevím co dělat aby spala celou noc, poradíte mi prosím co dělám špatně?
- Citovat
- Upravit
@olasek58 píše:
Ahojte mamky chci se zeptat na denní harmonogram krmení u prcků v 6ti měsících. Já ráno kojím, pak další kojení dávám přesnídávku doma uvařenou s jablek+kaki nebo hrušek+kaki..je sladké a malé chutná, pak na polední krmení dáváme zeleninový příkrm, někdy až tří druhů, dále kojím, pak k večeru dáváme kaši a teď jakou? já dávám rýžovou, kterou jsem dávala již v 5měs. aby malá spala i v noci, už se totiž budí i 3× a to s brekem, jsem z toho nešťastná neboť nevím co dělat aby spala celou noc, poradíte mi prosím co dělám špatně?
spatne nedelas nic. Jen me teda zarazi ze 6m kojene dite uz ma tri prikrmy.
Vstavani v noci muze byt zvyk a nemusi, vyroste z toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 5,5 měsiční holčičku, zatím dáváme pouze zeleninový příkrm v poledne. Malá se v noci budí i 6×, tak zvažuji, zda dát na večer kaši či né. Jinak jenom kojím. Po tom kaki ovoci není žádná reakce? Myslela jsem, že se mají dávat exotické druhy ovoce až v pozdějším věku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
spatne nedelas nic. Jen me teda zarazi ze 6m kojene dite uz ma tri prikrmy.
Vstavani v noci muze byt zvyk a nemusi, vyroste z toho
Nebo zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ifet77 píše:
Mám 5,5 měsiční holčičku, zatím dáváme pouze zeleninový příkrm v poledne. Malá se v noci budí i 6×, tak zvažuji, zda dát na večer kaši či né. Jinak jenom kojím. Po tom kaki ovoci není žádná reakce? Myslela jsem, že se mají dávat exotické druhy ovoce až v pozdějším věku
U nas se spani v noci zlepsilo po uplnem konci kojeni. Vstaval i 3× a ted spi nonstop 11 hod a ani um uz nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit