Příkrm při plném kojení

63
21.10.13 19:09

Příkrm při plném kojení

Ahojte,

lékařka mi doporučila začít s příkrmy u malého již ve čtvrtém měsíci. Mezi čtvrtým a osmým měsícem by se mělo výhradně jednat o „BIO“ zeleninu (ideálně ze své zahrádky) nebo o „skleničkové příkrmy“ - např. Hipp atd… Nedoporučuje běžně kupovanou zeleninu z obchodu - velký obsah dusičnanů. Stejně tak i co se týče masa. Králík od souseda ano, krůta z Jednoty ne. Chci se zeptat, jestli nějaká máte zkušenost s příkrmy při plném kojení viz výše uvedené tvrzení. Je vůbec nutné přikrmovat takhle brzy, když malému mléko stačí? Děkuji za Vaše odpovědi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4647
21.10.13 19:14

Podívej, mám kluky narozené 2007 a 2009. Ještě i u toho mladšího se říkalo půl roku plného kojení, potom začít s příkrmy. Asi rok nato už to bylo jinak. Myslím, že pokud přibírá a moc se Ti do toho nechce, že se nic nestane, když ještě počkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285

@Karol86 Já teda moc nesouhlasím :) Já kojila malého teda částečně a 2× denně byl na UM. S příkrmy jsem začala ukončeným pátým měsícem a to byl malej opravdu jedlík. A stále je. Já měla štěstí, že v létě mi mamka i tchýně dávaly zeleninu ze zahrádky, ale malej jedl i běžně zeleninu z obchodu a stále jí. Skleničky mu dávám také, ale střídám to s vařenou zeleninou z obchodu. Ted na konci října už opravdu ze zahrádky nic není. Mně ty tvrzení příjdou přehnané :) Řídila bych se heslem : Nic se nemá přehánět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175

Ahoj, při plném kojení se s příkrmy začíná až od 6. měsíce. To je zvláštní, že Ti to doporučila doktorka, když mlíčko malému stačí a celkově asi prospívá dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.10.13 19:19

@Karol86 já teda nesouhlasím. pokud dítě prospívá, přibírá a mamince kojení nevadí tak jsem pro kojit plně do 6. měsíce. syn dostal první jídlo po ukončeném 6. měsíci.

a skleničky bych teda opravdu nedala. nechápu co je to za módu dávat dětem jídlo „z konzervy“
o jejich kvalitě celkem pochybuji, sice se všude píše jak jsou super hlídané, ale já měla v ovocné skleničce pod víčkem komára. jedna uživatelka z emi dokonce červa, několikrát už se příkrmy stahovali, protože obsahovali sklo…
dítěti jsem vždy vařila. do roka bio zeleninu, dnes už 100% bio není všechna jeho strava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 19:20

@Karol86 Tak zrovna jsme to probírali jinde, teď se začíná kvůli případným alergiím dříve. Má se zavádět i lepek. Takže dle nového trendu je to správně. Osobně neřeším a začnu až v půl roce jako s prvorozeným, tedy malá se mi vrhá na jídlo už teď, ale dostane ožužlat okurku, banán, jablíčko, křupku :nevim: co se týče skleniček či bio - je to lepší, ale pokud to nepůjde, tak to nepůjde, to bych zase neřešila. Ono toho to dítě nesní kýbl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.13 19:22

Co se týče lepku, dala jsme malému v 7,5 měsících a dobrý.

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
21.10.13 19:26
@Anonymní píše:
Co se týče lepku, dala jsme malému v 7,5 měsících a dobrý.

8o 8o Nevím, proč jsem to napsala jako anonymní, teď na to koukám :D Omlouvám se. To opravdu není citlivá informace, ani nevím, že jsme anonymitu zaškrtla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
21.10.13 19:41

@Karol86 doporucuje se prikrmovat kvuli potravinovemu oknu, ale taky na to musi byt dite zrale socialne..necpat mu jidlo, kdyz o nej nema zajem a naopak..kdyz se zajima, ozuzlat mrkev bych dala..a s tim bio bych to tak nehrotila. Lepsi to je, ale nutnost to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
21.10.13 19:44
@Anonymní píše:
Co se týče lepku, dala jsme malému v 7,5 měsících a dobrý.

já dala v 5 měsících a taky dobrý. :D samozřejmě podle dr. Ta ale preferuje všechno dávat hned a zvykat si. Dopočučila mi od 5 měsíců 1 týdně rybu a od roka 3× za týden. No to zas fakt nedělám. Je mu rok a měl jí asi 6×. Já je totiž nejím a ani na to nemám, dávat rybu 3× v týdnu. Tak mu vaří aspoň mamka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.10.13 19:45

@Karol86 Teď je to asi móda začínat od 4. měsíce, mě doktorka řekla, že jestli chci, ať začnu přikrmovat od 4. jestli ne, tak od 6 (kamarádce zase doporučila, že od 4. měsíce MUSÍ). Zdálo se mi, že synovi kojení stačí a že je na příkrmy ještě malý, tak jsem dala na svůj instinkt a pokud mu večer mlíko nestačilo, přidala jsem kaši. Lepek ochutnal taky až v tom 6. měsíci.

Skleničkové příkrmy mi jíst nechce, takže dělám domácí ze surovin, co nám vozí naši z vesnice, ale když není, tak dávám z obchodu, přeci ho nenechám hladovět, takže za mě - zas tak bych to nehrotila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.10.13 19:48

@mejdylko Vidíš, nám zase známá, co dělá sestru, řekla, že do roka rybu v žádném případě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
21.10.13 19:51

@mejdylko Malej bude mít pozítří 8 měsíců, rybu ještě neměl. Se ještě bojím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
21.10.13 19:54

Já jsem si doteď myslela, že se začíná od 6 měsíce…, ale jak říkáte je to asi móda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
21.10.13 19:55

@Lo @tehuzu no vidíte to a pak se v tom vyznejte. Mě dr řekla, že nesnáší matky, co z dětí dělaj cimprlíny a nedaj půl ročnímu dítěti ani jogurt a že se nemám ničeho bát. Kdyby prý byla reakce, tak se to vynechá a zavčas se to zjistí. (dr mě zná ještě od dítěte, kdy mě měla v péči, tak je ke mě dost přímá :lol: ) Mě malej nereagoval na nic, leda tak na plnej talíř tím, že mi všechno sežere. :D dnes mi přítel donesl koláč a rafla jsem si asi 2×, malej mi to prostě zbouchal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí