Příkrmy, kdy?

412
23.10.13 21:28

příkrmy, kdy?

Ahoj, chtěla bych se jen poradit, co a jak. Mám 4,5 měsíčního žroutíka. Jsme na UM a malý mi pije mlíčka víc než je zdrávo, tak jsem začala se zeleninovým příkrmem. Mrkvička, brambůrek. Malému to moc chutná, zbaští i půl skleničky. Jenže i tak pije pořád moc, hlavně v noci je úplně bezedný. Teď ho měla na hlídání babička a ta mu dala mléčnou banánovou kaši, od Hami 4+. Malý prý zbaštil skoro celou tu mističku. A nějak ho to zmohlo, protože od asi 16,00 mi nic nechtěl pít až do večera. Prostě ho to asi hodně zasytilo.
Chci se proto poradit, jak to mám složit ten denní jídelníček, aby ho měl pestrý, jaké příkrmy a kdy - jestli raději ráno kašička, odpoledne zeleninka nebo obráceně. Co dáváte na noc? a tak… jsem z toho nějaká už zmatená. Já bych za mně dala malému dopoledne kašičku na svačinu, odpoledne zeleninku a večer už jen UM. Nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
23.10.13 21:33

Já dávala v poledne zeleninu a na noc kaši, protože bez kaše se mi malá budila na mléko co hodinu :roll: Po kaši spala celou noc.

• Citovat
  • Upravit
440
23.10.13 21:36

Dávám kaši cca půl až hoďku před spaním, malý spí celou noc. Ráno kojím, pak má ovoce, dokojím, oběd zeleninka a zase dokojím, odpoledne kojení a večer ta kaše. Jinak já po každém kojení ještě nabízím Nutrilon, malého už mlíčko nesytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
23.10.13 21:36

Já bych ho moc nepřeplácávala, začni nejdřív nahrazovat jednu dávku a pak až ostatní :nevim: a nevím, kolik je víc, než je zdrávo. Víc, než 6 dávek denně? Jinak mě malá po kaši vstává daleko víc než po normálním UM :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
23.10.13 21:37

@Inuska.pv Já mám teda 8 měsíčního, ale máme to tak už dlouho, cca od půl roku. S příkrmama jsme začínali ukončeným 5. měsícem, ale já ho ještě čístečně kojila.
Tak to máme :
6:00 - 200 ml UM
8:00 - nabídnu kojení, někdy pije, někdy nechce a jen si cucne na žízeň
10:30 - oběd - maso, zeenina
13:30 - ovoce
16:30 - kaše
před 19:00 - 230 ml UM

V noci nejí.
Ještě před 14 dny jsem kojila 3× denně, místo kaše a UM ráno, ale malej začal u prsa řvát, zůstalo nám kojení 1× denně. Jinak tento jídelníček v těchto časech máme už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
23.10.13 21:37

@Inuska.pv
Prikrmy info
http://www.hipp.cz/index.php?
vcera vlozeno do nasi diskuze, je to tam dobre popsano

ja jsem dala nasi malicke tu bananovou kasi lehce pred 4.mesicem, take to vyzunkla a pak se rozkricela jako ze ma jeste hlad ( jinak ona je nezravec ) tak jsem ji dala jeste UM - no pekne ji v noci bolelo brisko :oops:… mlecne kase prej maji prijit az po zavedeni zel a ov a maso prikrmu, cca po 5.mesici a na info lince nutrilonu me pani rikala ze tu kasi lepsi dat pred posledni davkou U mlicka na spani at to ma telicko cas natravit a rozhodne UM dat min. 1,5 po kasi
tak at vam i nadale chutna a malicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
23.10.13 21:38

@Hexe malého už asi právě mlíčko taky vůbec nezasytí. Je schopný vypít i přes 200ml na jeden zátah a za 2-3 hodiny znovu. Takže jsem ráda, že už můžu dokrmovat. Malý umí se lžičkou krásně papat, takže se do toho pustíme :D děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
23.10.13 21:38

Jo a ta Hami kaše je šíleně sladká, už ji koupím jen výjimečně pro změnu. Lepší mi přišla Hipp suchary a banán, pak mám od Nutrilonu, ale ještě ji nemám vyzkoušenou a dívala jsem se, že se dává 8 lžic a stála skoro stovku, takže je zas dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.10.13 21:39

Já jsem kaši dávala na večeři, což bylo u nás cca v 17h., potom před spaním v 19h. měl normálně láhev s mlékem. Jinak bych začínala pomalu, u takhle malého mimina není kam spěchat, pestrost ještě nepotřebuje, mléko je ještě pořád hlavní složka výživy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
23.10.13 21:40

@Lo Super, díky tak to tak nějak taky zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
23.10.13 21:42

U nás je to takhle:
7:30 UM
10:00 UM (za pár dní nahradíme ovocem)
13:00 Oběd masozelenina
16:30 UM (později se dává tuším jogurt)
19:30 kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
23.10.13 21:43

@Inuska.pv ale řiď se potřeby miminka..můj je všežravec s velkou chutí k jídlu. Sní víc v 8 měsících, než od sestřenice syn, který má 14 měsíců. Ona má problém nasoukat do něj jeden banán, můj malej sní banány 2 a vyžaduje pokračování :zed: :nevim: Takže necpat to do mimča horem dolem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.10.13 21:44

Jestli takhle baští s apetitem, tak už to potřebuje. Klidně dej oběd masozeleninu a třeba večeři kaši. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440

Já jsem taky ještě nechtěla moc do příkrmů, ale pořád přibíral málo a když jsem zkoušela a viděla, jak mu to chutná, tak už jsme začali. Malý je klidnější a fakt spokojenější, ať mi nikdo neříká, že není dobré a špatné mlíko :nevim: Já ho měla hodně, ale on byl přepitý, pak blinkal a stejně nebyl sytý, v noci se začal probouzet pomalu co půl hoďky… Ale mlíka fakt ubylo a už třetí den přidávám Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412

@gabi.design já vím, že není kam spěchat, jenže malý by UM vypil pomalu litry a pořád mu to nestačí. Moje mamka mu furt chce rvát odvar z vloček, tak to radši pomalu najedu na příkrmy, které jsou od 4 měsíce… a malý navíc tu lžičku přímo hypnotizuje…kdyby ty příkrmy nechtěl nebo to nešlo se lžičkou, tak to neřeším, ale je to naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí