Příkrmy, kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@AnneettkkA no jo Nestlé tam dává vanilkové aroma, takže pro to
. Jinak jsou s cukrem, bodejť by nechutnaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Inuska.pv tak to na to jdeš skvěle. Tu kaši můžeš přidat klidně hned není problém, jen sleduj co mu bude dělat. Ale jak jsme tu dávali lepší je nějaká bez cukru, možná i jednodruhová
A to ovoce, jak si přivykne na kaši i masozel.
Mě jedl taky krásně. Za měsíc byl právě na kaši, masoze a ovocné svačině. A nepřibíral ani tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Myrha píše:
@AnneettkkA no jo Nestlé tam dává vanilkové aroma, takže pro to. Jinak jsou s cukrem, bodejť by nechutnaly.
My máme bez cukru. Ryzovou ale ne Krupičku. Normálka ryzovou nemlecnou kasi bez cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnneettkkA píše:
My máme bez cukru. Ryzovou ale ne Krupičku. Normálka ryzovou nemlecnou kasi bez cukru.
aha na tu jsem koukala, tam není cukr, ale to vanilkové aroma. Plus je tam jakási nejasnost ve složení a bylo to dražší, tak jsem pak kupovala tu krupičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Myrha píše:
aha na tu jsem koukala, tam není cukr, ale to vanilkové aroma. Plus je tam jakási nejasnost ve složení a bylo to dražší, tak jsem pak kupovala tu krupičku.
Za me jsou ty Nestlé kaše fakt úžasný. Bráška kdyz byl malinkej tak vydržel tenkrát u Medové kaše hodně dlouho
od šestého měsíce ji hned vyzkoušíme
ma v sobe hodně pry hodně vitamínů atd:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnneettkkA píše:
Za me jsou ty Nestlé kaše fakt úžasný. Bráška kdyz byl malinkej tak vydržel tenkrát u Medové kaše hodně dlouhood šestého měsíce ji hned vyzkoušíme
no to nevím, ale hlavně, když bude fungovat.
Nestlé je značka jako každá jiná. Já u těch dětských věcí hodně čtu složení. Nechce se mi platit jen značka a reklama.Ale škodlivé nejsou žádné, to oni si hlídají.
Hodně dětí mají rádi také Nestlé mlíčka s kaší. Mě se to nechce kupovat. Má tu ze zdravé výživy, co stojí půlku, nebo klasickou krupičku.
A med, skořici, nebo cokoliv třeba jablíčko, banán mu tam dám podle fantazie. Mě ty krabice moc nebaví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, mam taky dotaz a predem pisu, ze jsem z toho uz zmatena a mam hodne otazek. Mam 4 mesicni holcicku ktera pije pres 200 ml UM, nekojim a hladik ma kolikrat driv nez po 3 hodinach takze ji casto boli brisko a tak chci zacit s prikrmy. Myslela jsem ze zacnu s jablecnou presnidavkou ale kdyz tu ctu tak lepsi bude zacit tou mrkvickou a to tedy nejdrive jednou denne a pak dokrmit jeste mlickem kdyz sni treba jen 2 lzicky? A jak postupovat dal? Muzu treba uz po tydnu dat k obidku mrkev a k veceri kasi? A zeleninu tedy pridavat a kdyz varite svoji treba mrkvicku tak rozmixujete a pridate i brambory mebo to az dyl? A kdy tedy muzu pridat tu jablecnou presnidavku? Omlouvam se za asi hloupe otazky ale nerada bych aby malou bolelo brisko nebo tak. Dekuju moc za rady ![]()
- Citovat
- Upravit
@LenAgis můžeš teoreticky začít i tím jablkem, ale doporučuje se začít zeleninou, protože ovoce je sladší a teoreticky by se mohlo stát, že by pak zeleninu tak dobře nejedla.Plus… Začínává se obědem.
Tedy alespoň u nás v čr.
Začneš tak že si uvaříš mrkev a rozmixuj (nebo roztrouhej na skleněném struhadle) a dej 2 lžičky a nabídneš normálně UM. Někdy děti na UM raději pijí až po půl 3/4 hodině, ale zkuz to takto, jen kdyby ti třeba začala blinkat, tak to odsuň od příkrmu.
Druhý den (stačí vzít tu včerejší mrkev z lednice), dej cca 5 lžiček. Opět dej UM.
Třetí den dej už kolik sní.
Pokud ti sní tak kolem 50 gramů - cca 10 lžiček, začni přidávat klidně další druhy zeleniny.
Třeba bramboru.
Mimochodem, vzhledem k sezoně a vzhledem k tomu, že mrkev staví a je častý alergen, bych začala dýní. Ale je to na Tobě.
Je třeba pozorovat, co to sní dělá - tj. nebolí jí bříško? Nebo nějaký exém.
Zelenina můžeš buď přidávat další druhy zeleniny, ale třeba taky můžeš dát třeba mrkev s rýží (pozor staví) a tím pak přejít plynule na rýžovou kaši.
Já dávala nejdřív v poledne kaši, po 2 týdnech jsem jí posunula na večer a dávala v poledne dýni, mrkev, brambor a kombinace. Petržel (kombinace). Batáty. Petržel, brokolici, kedlubnu a pak už různé kombinace.
To ovoce přidat až když sní v poledne kolem 125 gr zeleniny. Nebo jablíčko přidat do mrkve (ne jako další chod), pak klidně můžeš jako druhý druh.
Na příkrmy je sto a jeden názor a nedá se nic moc zkazit. Jde jen o to, dodržet ty odstupy v zavádění. Kdyby náhodou maličká na něco reagovala, tak ať víš na co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenAgis já u všech dětí začínala večerní kaší. Nebo obědovou. Podle hladu. Potom jsem přidala na oběd příkrm a dokrmila mlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju za odpovedy
Snad to nejak zvládnu
a malý bude chunat ![]()
- Citovat
- Upravit
@AnneettkkA píše:
Za me jsou ty Nestlé kaše fakt úžasný. Bráška kdyz byl malinkej tak vydržel tenkrát u Medové kaše hodně dlouhood šestého měsíce ji hned vyzkoušíme
No, taky v sobě bude mít spoustu cukříků a med může být alergen. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
No, taky v sobě bude mít spoustu cukříků a med může být alergen.
Uvidíme. Ted dopapkame ryzovou a na co najedeme potom to se uvidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli mohu, tak se podělím o své zkušenosti. My začaly na doporučení mudr s příkrmy tak 14 dní po 4 měs. Začaly jsme na oběd mrkví, po 3 dnech jsme zkoušely nové druhy zeleniny a pak různě míchaly. Jinak dcera je přikrmovaná UM od 14 dní a od 3 měs. plně. Zhruba po měsíci zeleniny jsme začaly zkoušet dopol. ovoce a to má velký úspěch, povařené jabko, hruška a taky skleničky jí moc chutnají. Výborná na stavení je švestková
Po cca 3týdnech ovoce zkoušíme do zeleniny maso, ale to jí moc nejede. Vetší úspěch má sklenička s masem asi proto, že je to tak řídké
Taky jsem zkoušela kaše na noc, prvně tu banánovou a ta chutná i mně a pak nějakou rýžovou, co se dělá z koj. mlíčka. Obojího sní tak 3/4 a v noci se budí. Když ji nechám jen na UM a toho před spaním vypije 200, tak spí celou noc. Ještě tam máme kaši na dobrou noc od 6 měs., tak tu taky vyzkoušíme cca za 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak prosím znovu o radu! Další změna v našem stravovacím režimu. Matýskovi se asi ty příkrmy zalíbily natolik, že mi přes den skoro nechce pít z lahve. Už třetí den to u nás vypadá asi takhle:
- 4,00hod 180-200ml mlíčka z lahve
- 9,00hod ovovce (moc mu chutná banán) 1/2 - 3/4 skleničky
- 12,00 zeleninka (brambora, mrkev, řepa a pod) skoro celá nebo i celá sklenička
- 16,00 „násilím“ nacpané mlíčko cca 150ml z lahve
- 19,00 kaše mléčná ze lžičky celá porce
- 22,00 hodně naředěná nemléčná kaše s UM z lahve 200ml
Přijde mi to divoké, a navíc i přesto, že toho vypije a sní docela dost moc nepřibírá. K doktorce jdeme až za 14 dní. Co myslíte, kde dělám chybu???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Inuska.pv já bych ti nepsala netrap se tím. Pokud má dost počůraných plen a navíc je čilý, směje je, tak to neřeš. My se na třech měsících dostali do nemocnice, kdy jsme byli rádi, že počůrá tři plínky za den a ještě nebyli skoro ani počůraný, to bylo jen čůrnutí, oproti jejím klasickým těžkým plínám. No v nemocnici nakonec zjistili, že mám málo mléka, takže jsme začali přikrmovat UM, jakmile se najdla, byl obrat o 180° začala se zase smát, být živá… Má půl roku a u nás to probíhá tak, že vstává kolem osmé, teď sedmé, vypije UM mezi 100 - 180 ml, pak kolem 11-12, má oběd, to zvládne i tu skleničku, odpoledne svačina, buď sklenička s ovocem, nebo kaše a nebo UM, před osmou má večeři (teď sedmou), to vypije někdy i 150 ml, no a kolem jedenácté nebo půlnoci jí budíme a v noci vypije 210 ml. Dle všeho by měla vypít na jednu dávku 210 ml, ale jsem bez šance, hned mi to vypouští koutky ven. Jsem ráda, když vypije tak půlku, ale někdy si dá i těch 180, ale to je spíš vyjímka. Ale vidím, že prospívá, hneska třeba jedla dvakrát a kakala už čtyřikrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit