Příliš časté spaní u 6měsíčního mimča

767
18.10.12 18:09

Příliš časté spaní u 6m mimča.

Hezký den, přeji.

Tak si sem jdu opět pro radu…
Mám půlroční dcerku a poslední dobou (cca 14 dní), když se vzbudí, tak vydrží tak hodinu až hodinu a půl vzhůru a už si mžourá očka a pláče, protože chce zase spát. Takže v praxi to vypadá tak, že spí celkem až 18 hodin. Vím, že hodně maminek namítne, co by za to daly, ale já musím ležet s ní, protože jinak neusne a pak chytá hysteráky. Má otázka tedy zní: jak vám spí (či spalo) půlroční miminko a zda je takto časté spaní normální? Může to souviset s růstovým spurtem, který zřejmě malá prodělává (jí každou hodinu, ve dne, v noci)?

Další věc, kterou mám na srdci je, že začala být hrozně ufňukaná. Pořád a neustále se jí musím věnovat, jinak pláče. Dřív si vydržela hrát sama alespoň půl hodiny, teď ani ránu. Takže se od ní fakt nehnu 24 hodin a už je to malinko na hlavu. Měla vaše dítka taky takové období?

No, a konečně poslední otázka. Dcerce se udělaly na obličeji takové tři suché pravidelné flíčky a ne a ne zmizet. Alergii jsem vyloučila, páč nic nového neměla. Máte nějakou osvědčenou mastičku na takovéto neduhy?

Vřele děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31287
18.10.12 18:12

Náš malej od narození spal jak medvěd, v půlroce stále ještě okolo 17ti hodin… :jazyk:

a na ty flíčky můžeš zkusit modrou indulonu, případně Excipial U Lipolotio. Bude to nějaký „exémek“, nic dramatického, nejspíš to za pár dní zmizí samo, ale mastit tomu neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
18.10.12 18:17

Moje malá takto spala od narození, prakticky jako mimčo jen spala, byl problém jí udržet hodinu bez spaní, drželo jí to dlouho i teď má skoro 3 roky spí oproti jiným děckám nadprůměrně, přes noc těch 12-13 hod a přes den čtyři hodinky. a nikdy to nebyl problém, a taky se to měnilo podle období, malá mi třeba takto podobně spala přes léto, jak bylo teplomalá pořád chtěla spát drhla si očička, přes zimu mi spala hůř, ale byli i dny že je prospala celý a taky to bylo kolem toho půl roka. dej tomu čas, za rok si budeš říkat „to byli časy“ a rozhodně neposlouchej kecy kolem že je nemocný když tak spí, spokojené děcka totiž spí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
18.10.12 18:19

A flíčky souhlas zkus excipital, a k tomu pláči no tyhle období občas jsou my to měli kolem 8. měs., roka a pak rok a půl, bylo to k zbláááznění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.10.12 18:19

Malá je víc spací při růstu zoubků. Na suché flíčky bych zkusila excipial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
18.10.12 18:24

Na flíčky zkus Sudokrém, dostala jsem vzoreček a na tohle nám funguje :lol: Jinak Aničce je 10měsíců a ještě nedávno udržovala denní rytmus 1,5h spánek, 1,5h vzhůru a pořád dokola. Teď si prodloužila interval vzhůru na hod 2 :lol: To mrčení a dožadování se pozornosti může klidně souviset se spurtem, ale ten by mohli vyřešit příkrmy, jestli teda už nedáváte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
18.10.12 18:33

@monalka, příkrmy jsme zatím odložili, malá zatím prospívá a já musím nejdřív řešit odstav, poněvadž už jsem měla dávno kvůli svému zdraví přestat kojit, takže dle pediatra jí nemám ještě zatěžovat příkrmy. A Sudokrém nepomáhá, jinak ho taktéž používám ne všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.10.12 18:40

Flíčky fakt nevím, popis mi nic nepřipomíná

spaní v 6m u nás podobně, i když o něco míň, v noci 11 hodin, 2× denně po 1,5-2 a večer ještě dáchnout na hodinku, ona to sama postupně omezí, jak psáno výše, ještě ráda si vzpomeneš :lol: u nás teď ve 13m spaní 1× 1,5-2 hodiny, výjimečně 2× :roll:

fňukací období u nás bylo v souvislosti se zubama, najednou 14 dní, jak když nám vymění dítě 8o v noci blbě spal, přes den fňukavec a lup ho - 2 zuby, tak třeba se něco chystá ;)

• Citovat
  • Upravit
959
18.10.12 22:08
@anahry píše:
@monalka, příkrmy jsme zatím odložili, malá zatím prospívá a já musím nejdřív řešit odstav, poněvadž už jsem měla dávno kvůli svému zdraví přestat kojit, takže dle pediatra jí nemám ještě zatěžovat příkrmy. A Sudokrém nepomáhá, jinak ho taktéž používám ne všechno.

To je nějaký divný-pokud řešíš odstav, tak ho řeš příkrmem :nevim: Přece při tom nahrazuješ kojení normálním jídlem. A taky ti to jídlo bude lépe tolerovat, když ho budeš zavádět teď kdy ještě kojíš. Snad nechceš dceru z plného kojení v 6ti měsících převést na UM a nevyužít možnost zavádění příkrmů :roll: Tvůj pediatr je nějakej divnej :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
19.10.12 10:19

@anahry naše Kačka taky tak spala a taky jsem z toho byla nervózní. ale od 7 měsíců si postupně prodlužovala dobu, kdy byla vzhůru. teď má skoro 8 a vydrží někdy i 3 až 4 hodiny a podle toho spí 2× až 3× denně tak 1 až 2 hodiny. v tom půlroce jsem to nakonec přičítala tomu, že v podstatě najednou začala sedět, lézt i vstávat, takže ji to asi hodně vyčerpávalo, protože v podstatě nedělala nic jiného. ptala jsem se na to i naší doktorky a prý, pokud dítě prospívá, tak se nic neděje, některé děti jsou prostě spáči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.10.12 16:09

Tak my spíme cca 14 a půl hodiny denně a tchýně nás ještě pomlouvá že prej nic jinýho neděláme a máme prej jim koupit chodítko :zed: :cert: na co bych dávala ospalý dítě do chodítka nevim, aby tam plakalo, navíc se vyblbneme dost, máme hrací deku, houpačku s hrazdou a spoustu hraček a chrastítek, asi by jsme měli být v 6. měsících vzhůru celý den nebo co :nevim: ach jo vždycky si najde něco na kritizování a když už nemá co tak takovouhle kravinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí