Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc se omlouvám, že zakládám nové téma, ale nemůžu nikde najít téma s tímto problémem. Spíše se tu píše o nepravidelných MS, ale cykly jsou po 30 a více dnech.
Je mi 38 let mám již 18-letou dceru. Nebrala jsem HA spoustu let jen minulý rok letní prázdniny. Od října se snažíme s partnerem, který ještě nemá děti o miminko. Byla jsem na gyndě na prohlídce a jsem zcela v pořádku žádná cysta, nic i stěry vyšli dobře, ale mám problém. Menstruaci, kterou jsem měla po cca 24-25 dnech mám najednou až moc často. Přišla 23.10.pak 8.11.(po 17 dnech)pak 28.11.(po 21 dnech) 22.12. pak hned 3.1.(po 13. dnech) další dnes 19.1.(po 17 dnech). Zajímavý je, že u posledních dvou nemám absolutně žádné bolesti a křeče je to pokaždý nečekaný. MS trvá 5 dní a je dost silná hned od prvního dne.
Byla jsem tuto středu na gyndě a ten mi stále tvrdí, že jsem zcela v pořádku a že nebudu mít problém s otěhotněním. Prý mám ještě vydržet jestli se MS nesrovná, ale jaksi nechápe, že v mém věku už není moc času na nějaké čekání.
Nemáte náhodou prosím někdo s tímto nějakou zkušenost? Já se obávám, že opět za 13 dní MS přijde a jsem už z toho vyčerpaná jak jsem pořád rozbitá.
Děkuji předem za odpovědi.
No nevím, ale podle mě by měl dr. ty krátké cykly řešit, v pořádku to určitě není. Nemůžeš mít endometriozu?
Také bych to řešila, zajeď si případně jinam. A ať ti sledují vaječníky, jestli ovuluješ aspoň mezi 2 menstruacemi, nebo co se děje, protože tohle se mi nezdá. ![]()
@prekulka píše:
Moc se omlouvám, že zakládám nové téma, ale nemůžu nikde najít téma s tímto problémem. Spíše se tu píše o nepravidelných MS, ale cykly jsou po 30 a více dnech.
Je mi 38 let mám již 18-letou dceru. Nebrala jsem HA spoustu let jen minulý rok letní prázdniny. Od října se snažíme s partnerem, který ještě nemá děti o miminko. Byla jsem na gyndě na prohlídce a jsem zcela v pořádku žádná cysta, nic i stěry vyšli dobře, ale mám problém. Menstruaci, kterou jsem měla po cca 24-25 dnech mám najednou až moc často. Přišla 23.10.pak 8.11.(po 17 dnech)pak 28.11.(po 21 dnech) 22.12. pak hned 3.1.(po 13. dnech) další dnes 19.1.(po 17 dnech). Zajímavý je, že u posledních dvou nemám absolutně žádné bolesti a křeče je to pokaždý nečekaný. MS trvá 5 dní a je dost silná hned od prvního dne.
Byla jsem tuto středu na gyndě a ten mi stále tvrdí, že jsem zcela v pořádku a že nebudu mít problém s otěhotněním. Prý mám ještě vydržet jestli se MS nesrovná, ale jaksi nechápe, že v mém věku už není moc času na nějaké čekání.
Nemáte náhodou prosím někdo s tímto nějakou zkušenost? Já se obávám, že opět za 13 dní MS přijde a jsem už z toho vyčerpaná jak jsem pořád rozbitá.
Děkuji předem za odpovědi.
Ahoj, je mi 39 a také mám krátké cykly, po 21-24 dnech, naštěstí jsem neměla problém s otěhotněním a mám ročního syna, pak ještě dalšího, většího.
A máš ovulaci?
Muze jit třeba o nejakounkratkou hormonaalni poruchu…která nemá vliv na otehotneni
@Eva 13 Obávám se, že 13 a 21 dní je vzhledem k ovulování diametrální rozdíl. ![]()
Holky děkuju moc. Ted jsem já hloupá studovala tu Endometriozu. Tam se píše něco o dlouhodobé bolesti, která se při MS stupnuje a to já nemám. Já právě nemám žádné křeče jako jsem to měla před tím, když bylo všechno tak nějak v pořádku To jsem už 4 dny před tím věděla, že to přijde, ale ted nic.
A to mám doktora primáře, nechápu proč mě pořád posílá domů s tím, že jsem úplně v pořádku.
Ovulaci jsem měla 8.1. to bylo den po skončení MS tu vždycky poznám, že mě strašně bolí levý vaječník.
@kaseny88 píše:
Muze jit třeba o nejakounkratkou hormonaalni poruchu…která nemá vliv na otehotneni
Taky moc děkuji za odpověd. Asi bych i otěhotněla, ale já se obávám, že když mám MS po 13. nebo 17. dnech tak se nestihne celý proces ke zdárnému otěhotnění. Myslím tím uhnízdění atd.
@prekulka píše:
Taky moc děkuji za odpověd. Asi bych i otěhotněla, ale já se obávám, že když mám MS po 13. nebo 17. dnech tak se nestihne celý proces ke zdárnému otěhotnění. Myslím tím uhnízdění atd.
Co zkusit kontryhelovy caj…pomaha otěhotnět a upravuje cyklus…
ZKusila bych merit BT a ovulacni testy pro potvrzeni ovulace. Lutealni faze [od ovulace po ms] trava idealne 14 dni, pry jde jeste i 10 dni, ma byt u jednotlivce stejna, lisi se delka od 1. Dne ms do ovulace. 13 dni je hodne malo, tech 17 dni by uz mohlo byt v poradku, kdyz mas ovulaci 6.DC, to je lutealni faze 11 dni.
@kaseny88
Už jsem se o něj zajímala jak jsem to dostala před tím po 13. dnech. Škoda, že je dnes neděle a nikde ho neseženu má se prý popíjet od prvního dne MS.
No jo jenže on se má pít do ovulace takže já ho budu pít tak 6. nebo 8. dní a to nevím jestli to k něčemu bude ![]()
@prekulka Do ovulace kvůli tomu, že by mohl narušit to otěhotnění, ale nejdřív bych asi zkusila dát dopořádku cykly, takže ho klidně pij skrz. Ale zase ne měsíce za sebou.
JInak bych doktorovi rovvnou rekla, ze je ti 38, na hrazene IVF mas pripadne rok max dva, tak zda by ti nemohl udelat hormonalni profil a zkontrolovat ovulaci pomoci utz. ASi v tvem veku opravdu neni na co cekat. DRzim palce ![]()
Pokud dobre pocitam, tak 5 dni krvacis, tyden ne a pak znovu? Tohle se snad ani neda nazyvat cyklus. Ja mivam taky hodne kratke cykly, ale pod 21 dni jsem se jeste nedostala, i u tech 21 mam mnohokrat overenou ovulaci a slusne dlouhou luteani fazi, ale jak jiz psano - 21 a 13 je teda sakra rozdil a dle meho by se mel resit. Zvlast, pokud jsi predtim mivala cykly normalne dlouhe a zblaznilo se to az posledni dobou. Jednou z moznosti, co me napada, je v tvem veku predcasny prechod (neber vubec nijak zle, vyjimecne to postihne i tricatnici a projevy muzou byt i na haprovani cyklu), ale urcite bych rovnou nemalovala certa na zed a trvala na dukladnem vysetreni - pokud by se k tomu tvuj gynekolog nemel, tak klidne u nekoho jineho. Popr. pri snaze otehotnet rovnou zkusit nektere centrum asistovane reprodukce - nikoliv kvuli umelemu oplodneni, ale proste proto, aby se tvemu cyklu koukli poradne na zoubek, popr. se s tim neco pokusili delat, prijde mi, ze jsou tam rozhodne kompen=tentnejsi nez doktor, ktery tvrdi, ze skok z 24 dni na 13, ktery neni ojedinely, je normalni.