Příliš krátké cykly

201
19.1.14 20:23

Příliš krátké cykly

Moc se omlouvám, že zakládám nové téma, ale nemůžu nikde najít téma s tímto problémem. Spíše se tu píše o nepravidelných MS, ale cykly jsou po 30 a více dnech.
Je mi 38 let mám již 18-letou dceru. Nebrala jsem HA spoustu let jen minulý rok letní prázdniny. Od října se snažíme s partnerem, který ještě nemá děti o miminko. Byla jsem na gyndě na prohlídce a jsem zcela v pořádku žádná cysta, nic i stěry vyšli dobře, ale mám problém. Menstruaci, kterou jsem měla po cca 24-25 dnech mám najednou až moc často. Přišla 23.10.pak 8.11.(po 17 dnech)pak 28.11.(po 21 dnech) 22.12. pak hned 3.1.(po 13. dnech) další dnes 19.1.(po 17 dnech). Zajímavý je, že u posledních dvou nemám absolutně žádné bolesti a křeče je to pokaždý nečekaný. MS trvá 5 dní a je dost silná hned od prvního dne.
Byla jsem tuto středu na gyndě a ten mi stále tvrdí, že jsem zcela v pořádku a že nebudu mít problém s otěhotněním. Prý mám ještě vydržet jestli se MS nesrovná, ale jaksi nechápe, že v mém věku už není moc času na nějaké čekání.
Nemáte náhodou prosím někdo s tímto nějakou zkušenost? Já se obávám, že opět za 13 dní MS přijde a jsem už z toho vyčerpaná jak jsem pořád rozbitá.
Děkuji předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
19.1.14 20:26

No nevím, ale podle mě by měl dr. ty krátké cykly řešit, v pořádku to určitě není. Nemůžeš mít endometriozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.1.14 20:28

Také bych to řešila, zajeď si případně jinam. A ať ti sledují vaječníky, jestli ovuluješ aspoň mezi 2 menstruacemi, nebo co se děje, protože tohle se mi nezdá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
19.1.14 20:29
@prekulka píše:
Moc se omlouvám, že zakládám nové téma, ale nemůžu nikde najít téma s tímto problémem. Spíše se tu píše o nepravidelných MS, ale cykly jsou po 30 a více dnech.
Je mi 38 let mám již 18-letou dceru. Nebrala jsem HA spoustu let jen minulý rok letní prázdniny. Od října se snažíme s partnerem, který ještě nemá děti o miminko. Byla jsem na gyndě na prohlídce a jsem zcela v pořádku žádná cysta, nic i stěry vyšli dobře, ale mám problém. Menstruaci, kterou jsem měla po cca 24-25 dnech mám najednou až moc často. Přišla 23.10.pak 8.11.(po 17 dnech)pak 28.11.(po 21 dnech) 22.12. pak hned 3.1.(po 13. dnech) další dnes 19.1.(po 17 dnech). Zajímavý je, že u posledních dvou nemám absolutně žádné bolesti a křeče je to pokaždý nečekaný. MS trvá 5 dní a je dost silná hned od prvního dne.
Byla jsem tuto středu na gyndě a ten mi stále tvrdí, že jsem zcela v pořádku a že nebudu mít problém s otěhotněním. Prý mám ještě vydržet jestli se MS nesrovná, ale jaksi nechápe, že v mém věku už není moc času na nějaké čekání.
Nemáte náhodou prosím někdo s tímto nějakou zkušenost? Já se obávám, že opět za 13 dní MS přijde a jsem už z toho vyčerpaná jak jsem pořád rozbitá.
Děkuji předem za odpovědi.

Ahoj, je mi 39 a také mám krátké cykly, po 21-24 dnech, naštěstí jsem neměla problém s otěhotněním a mám ročního syna, pak ještě dalšího, většího.
A máš ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.1.14 20:29

Muze jit třeba o nejakounkratkou hormonaalni poruchu…která nemá vliv na otehotneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.1.14 20:33

@Eva 13 Obávám se, že 13 a 21 dní je vzhledem k ovulování diametrální rozdíl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 20:37

Holky děkuju moc. Ted jsem já hloupá studovala tu Endometriozu. Tam se píše něco o dlouhodobé bolesti, která se při MS stupnuje a to já nemám. Já právě nemám žádné křeče jako jsem to měla před tím, když bylo všechno tak nějak v pořádku To jsem už 4 dny před tím věděla, že to přijde, ale ted nic.
A to mám doktora primáře, nechápu proč mě pořád posílá domů s tím, že jsem úplně v pořádku.
Ovulaci jsem měla 8.1. to bylo den po skončení MS tu vždycky poznám, že mě strašně bolí levý vaječník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 20:39
@kaseny88 píše:
Muze jit třeba o nejakounkratkou hormonaalni poruchu…která nemá vliv na otehotneni

Taky moc děkuji za odpověd. Asi bych i otěhotněla, ale já se obávám, že když mám MS po 13. nebo 17. dnech tak se nestihne celý proces ke zdárnému otěhotnění. Myslím tím uhnízdění atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.1.14 20:41
@prekulka píše:
Taky moc děkuji za odpověd. Asi bych i otěhotněla, ale já se obávám, že když mám MS po 13. nebo 17. dnech tak se nestihne celý proces ke zdárnému otěhotnění. Myslím tím uhnízdění atd.

Co zkusit kontryhelovy caj…pomaha otěhotnět a upravuje cyklus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
19.1.14 20:46

ZKusila bych merit BT a ovulacni testy pro potvrzeni ovulace. Lutealni faze [od ovulace po ms] trava idealne 14 dni, pry jde jeste i 10 dni, ma byt u jednotlivce stejna, lisi se delka od 1. Dne ms do ovulace. 13 dni je hodne malo, tech 17 dni by uz mohlo byt v poradku, kdyz mas ovulaci 6.DC, to je lutealni faze 11 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 20:47

@kaseny88
Už jsem se o něj zajímala jak jsem to dostala před tím po 13. dnech. Škoda, že je dnes neděle a nikde ho neseženu má se prý popíjet od prvního dne MS.
No jo jenže on se má pít do ovulace takže já ho budu pít tak 6. nebo 8. dní a to nevím jestli to k něčemu bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.1.14 20:49

@prekulka Do ovulace kvůli tomu, že by mohl narušit to otěhotnění, ale nejdřív bych asi zkusila dát dopořádku cykly, takže ho klidně pij skrz. Ale zase ne měsíce za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 20:52

@Cuddy
Taky moc děkuji za informace. Jste všechny zlatíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
19.1.14 20:57

JInak bych doktorovi rovvnou rekla, ze je ti 38, na hrazene IVF mas pripadne rok max dva, tak zda by ti nemohl udelat hormonalni profil a zkontrolovat ovulaci pomoci utz. ASi v tvem veku opravdu neni na co cekat. DRzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
19.1.14 20:59

Pokud dobre pocitam, tak 5 dni krvacis, tyden ne a pak znovu? Tohle se snad ani neda nazyvat cyklus. Ja mivam taky hodne kratke cykly, ale pod 21 dni jsem se jeste nedostala, i u tech 21 mam mnohokrat overenou ovulaci a slusne dlouhou luteani fazi, ale jak jiz psano - 21 a 13 je teda sakra rozdil a dle meho by se mel resit. Zvlast, pokud jsi predtim mivala cykly normalne dlouhe a zblaznilo se to az posledni dobou. Jednou z moznosti, co me napada, je v tvem veku predcasny prechod (neber vubec nijak zle, vyjimecne to postihne i tricatnici a projevy muzou byt i na haprovani cyklu), ale urcite bych rovnou nemalovala certa na zed a trvala na dukladnem vysetreni - pokud by se k tomu tvuj gynekolog nemel, tak klidne u nekoho jineho. Popr. pri snaze otehotnet rovnou zkusit nektere centrum asistovane reprodukce - nikoliv kvuli umelemu oplodneni, ale proste proto, aby se tvemu cyklu koukli poradne na zoubek, popr. se s tim neco pokusili delat, prijde mi, ze jsou tam rozhodne kompen=tentnejsi nez doktor, ktery tvrdi, ze skok z 24 dni na 13, ktery neni ojedinely, je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí