Příliš krátké cykly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
700
19.1.14 21:07
@prekulka píše:
@kaseny88
Už jsem se o něj zajímala jak jsem to dostala před tím po 13. dnech. Škoda, že je dnes neděle a nikde ho neseženu má se prý popíjet od prvního dne MS.
No jo jenže on se má pít do ovulace takže já ho budu pít tak 6. nebo 8. dní a to nevím jestli to k něčemu bude :nevim:

sezehnes ho v lekarne…tak to zkus poijet tech 14 dnu…když MS prijde, tak prejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 21:12

@Cuddy
To mu ani nemusím říkat chodím k němu už 19. let tak mě zná moc dobře a proto mě mrzí jak se ke mě chová. Já jsem byla na umělém oplodnění před 3 lety ještě s bývalým partnerem. Důvodem byl on měl hodně špatný spermiogram. Oni mě tam tak rozebrali, že mám za sebou genetiku, prostě všechno. Z onoho levého vaječníku, který dost bolí při ovulaci bylo při punkci 17 vajíček a to říkali, že je super tak leda bych se po těch letech dost změnila.
To bude zas dokola. V úterý zavolám na gyndu, za 2 týdny mě objednají a odejdu s tím, že jsem úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 21:18

@ugluk
Taky mockrát děkuju za odpověd. Ten cyklus 13. dní se stal zatím jednou a vede cyklus po 17. dnech, ale i tak je to hodně málo. Já zkusím zatím ty bylinky a změním doktora. Kéž by mi tak bylo 20-30 let to bych z toho nebyla tak špatná, ale už mi ujíždí vlak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.1.14 21:32

@ugluk
Ještě jsem zapomněla napsat, že při poslední návštěvě gynekologie jsem se ho na přechod taky ptala. Ptal se mě jestli trpím návaly horka, depresema, bušením srdce atd. a že prý bych byla jedna z milionu, protože v menopauze přestávají fungovat vaječníky tak bych měla mít naopak MS třeba po 2. měsících pak zas po měsíci a potom třeba po 3. měsících atd. Prostě méně. Já už nevím, fakt. A je mi divný, že na to jak dost krvácím tak je mi fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
20.1.14 17:31

@prekulka Ahoj Prekulko, i já mám krátké cykly. Mě se s pravidelností střídají po 14 a 21 dnech. Což je fakt hrůza. Doktoři to taky neřešili. Řekli akorad, že je vše v pořádku. Takže jsem se začala snažit sama, protože od doktorů asi pomoc nepřijde a hlavně jsme se začali snažit o miminko a to s tímhle cyklem fakt nejde dohromady. Takže jsem začala pít kontryhelový čaj a žádný velký zázrak se nekonal. Teď jsem začala brát kapičky Gynex, bere se to tři měsíce. První dva měsíce pořád to stejný a třetí měsíc, což je teď jsem 26DC a MS stále nikde. Takže buď se zadařilo a nebo se cyklus prodloužil. V každym případě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
20.1.14 18:16

Po vysazení antikoncepce jsem měla také různě krátké cykly 18-24 dnů, ovulace byla spíše později. Asi pět cyklů jsem to neřešila a čekala, že se to samo upraví… v šestém cyklu jsem začala brát pyridoxin 4 tablety denně na prodloužení luteální fáze a hned jsem otěhotněla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.1.14 18:43

@Pipa14
Jsem moc ráda, že jste se mi ozvaly holky. Už jsem se lekla, že jsem nějaká divná. Mě absolutně můj doktor taky neřeší a to jsem ho sama prosila at mi něco napíše, že není možný, abych měla MS po 13. dnech.
Tak já piju od ted ten Kontryhel a kupodivu mi chutná a papám i ten Pyridoxin ode dneška. Uvidím nooo. Když tak potom zkusím ten Gynex. Kdyby sis na mě vzpomněla mohla bys mi prosím pak někdy napsat jak na tebe působí dál? Ale samozřejmě moc přeju, aby jsi ho už brát nemusela a měla v bříšku konečně to vytoužené miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.1.14 18:49

@Alušáček
Ahojky Alušáčku.
Pyridoxin beru ode dneška a chci se zeptat, co máš napsáno na krabičce? Já tam mám Obsah v 1/2 tabletě 8,0 mg a mám brát jen půlku denně. Jestli ti pomohly 4 denně tak to je super, ale abych nebyla předávkovná :nevim:
Klidně bych snědla celou krabičku jen at jsem v pořádku a konečně otěhotním.
A ještě se chci zeptat to se bere normálně v kuse, vid? Nemusím mít nějakou přestávku, když jde jen o vitamín.
Moc, moc gratuluji k mimískovi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
20.1.14 19:23

Ahoj,

já mám cykly 25 dní a teď jsem to po neúspěšném snažení začala řešit s doktorkou. Délka cyklu by problém nebyla, jenže jsme zjistily, že k ovulaci u mě dochází až kolem 17.DC, takže problém je v té krátké luteální fázi. Takže jsem vyfasovala Utrogestan a uvidíme. Ale tohle bych určitě řešila, jako první bych se poohlédla po jiném doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
22.1.14 16:59

@prekulka Ahojky, tak dnes jsem nevydržela a udělala si tt a byl pozitivní. Ta druhá čárka tam vyjela tak rychle, že jsem uplně koukala. Dnes jsem 28DC. Ale ovulaci jsem měla nejspíš 7DC. No prostě krátký cyklus. Takže Gynex zabral hned druhý cyklus braní. Teď už ho neberu. To se v těhotenství nemá. Takže já gynex opravdu doporučuji. Jsou to bylinky, takže i když se to hned první měsíc nepovede, je dobrý vydržet až do konce a nevzdávat to. Tak ať to vyjde i tobě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
22.1.14 17:32

@prekulka Ahoj, brala jsem pyridoxin od Dr.Maxe na krabičce je, že jedna tableta obsahuje 20mg, doporučená denní dávka 1tableta denně. Předávkovat se tím prý nedá a co jsem vyčetla na různých diskuzích braly to některé snažilky třeba i tři měsíce v kuse. Já ho brala asi 25 dnů. 12 dnů po ovulaci jsem měla 2 čárky na testu, tak jsem s tím pyridoxinem raději hned přestala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
23.1.14 09:07

@Pipa14
No téééda. Tak až já dopiju tu Kontryhelovou dobrotu :lol: zkusím ten Gynex. To je teda fakt supr a moc ti přeju, aby čárka sílila a všechno bylo jak má být. Já to dostala ted v neděli, včera už to bylo hala-bala a začal mě bolet levý vaječník to je známka toho, že se mi blíží ovulace a tu mám vždycky ihned po MS. Tak nevím jestli mi ten Kontryhel pomohl k tomu, že to sice dostanu opět po 17 dnech, ale ovulace bude dřív at se miminko stihne zavrtat. Každopádně vám dám vědět, kéž by se mi ty cykly protáhli aspon o pár dnů i za 4. dny bych byla moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
23.1.14 16:25

@prekulka Neboj u mě vidíš, že i s krátkými cykly se dá otěhotnět. Pokud ti pak vyjde nějakých 12-14 dní od ovulace, máš určitě šanci, aby se miminko zavrtalo. Já jsem hned ze začátku měla na tt čárku hodně silnou, zhruba stejně jako tu kontrolní. Ale to je tím, že už jsem byla 21dní od ovulace, což je dost. Přeju ti, ať se to brzy povede. Fakt tomu věřím. Já jsem důkaz toho, že i s krátkým cyklem se dá otěhotnět. A to jsem tu MS měla vždy ještě ke všemu hodně slabou. Takže neboj, určitě se mimíska taky dočkáš.
Jo a ještě jsem brala kyselinu listovou. Nevím jestli to třeba němělo nějaký vliv na zavrtání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
23.1.14 20:26

@Pipa14
Jééé děkuji moc za podporu. Já jsem tak ráda, že je někdo kdo je na tom podobně a i přesto se zadařilo. Já jsem kyselinu listovou brala, ale nějak mi nesedí. Strašně mě z toho bolel podbřišek a jak jsem jí přestala brát tak to hned přestalo tak nevím co mi tam tak vadí.
Uvidím. Jestli to opět dostanu po 17. dnech nebo nedej bože po těch 13. dnech tak už letím k doktorovi, ale k jinýmu. Mít od listopadu za sebou 6 menstruací nic moc teda.
Ještě jednou mockrát děkuji za rady a přeju tobě i miminku at jste oba v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
27.1.14 16:33

Tak holky hlásím, že pro mě je Kontryhel naprosto propadák. Pila jsem ho kvůli těm krátkým cyklům jen 6 dnů do ovulace. 2× denně čtvrtlitrový šálek. Mívala jsem MS jen pět dnů a dnes už jí mám 9 den a pořád to nevypadá, že by měla končit tak zítra letím k doktorovi. A navíc mě pořád pobolívá podbřišek. 90% lidí pomůže a já musím být zrovna v těch 10%, že to mám ještě horší než před tím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí