Přílišné hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.4.21 23:18
@KKikina píše:
Přijde mi to zvláštní, že psa na dvě hoďky vezme, ale děti ne. Pár krát by mohla to tempo spomalit ne :nevim:
Moje mamka třeba bydlí 170 km od nás cesta ji trvá 3 hodiny. A i tak je každý týden u nás… Asi má mamka ráda svůj klid? :roll:

To je přesně ono. Ano, 5×týdně si vezme mamka mého psa na procházku, přijde, děti mi lezou po hlavě při práci na pc, mamka to vidí, ale nic. A já prosit nechci, jelikož se bojím, že je přetížená, tudíž prosím jen opravdu, když musím k lékaři. Mámě je 53, je zdravá a celý život je v domácnosti, nikdy nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.4.21 23:18

Jasně ne každá babička je hlídací a někdy jsou děti pěkně divoké, ale jestli ta tvoje má elán na to 2 hoďky v lese chodit rychle, tak bych ji občas na rovinu požádala o pomoc nebo se snažila pořádně si promluvit a zjistit v čem je zakopaný pes. Možná se jí nepozdává tvůj styl výchovy nebo se tváříš jako velká bojovnice, že všechno zvládáš. Od tchýně bych takový přístup čekala, ale od vlastní matky bych chtěla aspoň vysvětlení. Když někdo nezvládá psychicky nebo fyzicky chápu, že někdo nehlídá, aby dítě mohlo na párty taky chápu,. Ale když někdo odmítá hlídat, když ví, že jeho dítě maká po nocích, aby nestrádalo a nestrádaly ani vnoučata a nepomůže, to mi hlava nebere. Babička nemá povinnost hlídat jen tak pro potěšení, ale pořád je to matka a když vidí, že dítě nestíhá, tak by se měla snažit pomoct, i když je dítěti třeba 40 :cert: Čekala bych spíš pomoc v rodině, než od chlapa s kterým už nejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.4.21 23:20

@KaterinaAlexova tady se dozvíš jen to, že dítě je tvoje a že nikdo nemá povinnost ho hlídat. Ano to je skutečně pravda. Ale v normálních rodinách si jednotliví členové pomáhají, jak můžou vzájemně. To se tu také velmi často dozvíš. Takže jo, hlídat Ti mamka nemusí, ale Ty se o ní také nemusíš zajímat.
Já tohle začala praktikovat u rodičů manžela. O naše děti nemají vůbec zájem. Dokonce jim ani nepopreji k narozeninám. Takže totéž praktikuji já směrem k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.21 23:20
@Martha03 píše:
Je to tu pořád. Prarodiče nemají žádnou povinnost hlídat děti nebo se jakkoliv angažovat v oslavách a tak podobně. Já nechápu co si lidi furt myslí. Děti jsou tvoje, ano udělala sis je s chlapem co o ně zrovna moc na péči nestojí, ale je to tak. Najdi si paní na hlídání. No a teď k dotazu. Mám jednu dceru, jsou jí dva a půl a nehlídal ji nikdo kromě manžela… Jedná babička mi upřímně řekla, že se na to necítí a já to plně respektuji. Moje máma chodí zase do práce a stará se ještě o svou mámu a tam je mi blbý ji vůbec tlačit, když vidím jak sama potřebuje trochu oddech. Kolem mne mají maminky většinou téměř nebo minimálně hlídající. Všichni totiž stále chodí do práce a nebo na důchod cestují.

Ovšem víte, moje mamka po širokém příbuzenstvu říká, že je hlídací babička a všichni mají dojem, že hlídá nonstop. Už mi to bylo příbuznými i vyčteno, že pořád hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.21 23:22
@Lucie_Sx píše:
No ti nevim, ale pokud se mi podari 2× tydne se psem BEZ deti, tak jasam, a to jsou moje…Zkus trochu slapat po otci, at se stara nebo to hlidani zaplati. On je rodic, ne tvoje mama.

Otec neplatí ani alimenty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.21 23:57
@Markéta Rudná píše:
Jasně ne každá babička je hlídací a někdy jsou děti pěkně divoké, ale jestli ta tvoje má elán na to 2 hoďky v lese chodit rychle, tak bych ji občas na rovinu požádala o pomoc nebo se snažila pořádně si promluvit a zjistit v čem je zakopaný pes. Možná se jí nepozdává tvůj styl výchovy nebo se tváříš jako velká bojovnice, že všechno zvládáš. Od tchýně bych takový přístup čekala, ale od vlastní matky bych chtěla aspoň vysvětlení. Když někdo nezvládá psychicky nebo fyzicky chápu, že někdo nehlídá, aby dítě mohlo na párty taky chápu,. Ale když někdo odmítá hlídat, když ví, že jeho dítě maká po nocích, aby nestrádalo a nestrádaly ani vnoučata a nepomůže, to mi hlava nebere. Babička nemá povinnost hlídat jen tak pro potěšení, ale pořád je to matka a když vidí, že dítě nestíhá, tak by se měla snažit pomoct, i když je dítěti třeba 40 :cert: Čekala bych spíš pomoc v rodině, než od chlapa s kterým už nejsi…

Pod to, co jste napsala, se podepisuji. A máte pravdu, děkuji. Já se skutečně snažím vše zvládat sama (dětem se snažím věnovat na max, práce, barák, zahrada, betonuji, rvu tvárnice) a působím kvůli tomu jako Xena bez kapacity. Mamce je 53, je zdravá, nepracuje, celý život v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
18.4.21 23:58
@KaterinaAlexova píše:
To je přesně ono. Ano, 5×týdně si vezme mamka mého psa na procházku, přijde, děti mi lezou po hlavě při práci na pc, mamka to vidí, ale nic. A já prosit nechci, jelikož se bojím, že je přetížená, tudíž prosím jen opravdu, když musím k lékaři. Mámě je 53, je zdravá a celý život je v domácnosti, nikdy nepracovala.

No já se ti nedivim kdo by se prosit chtěl. Já to třeba beru jako samozřejmost ze strany mě matky. Ale vidím že to tak hold není všude. Jestli se ti to vyplatí tak si sežeň někoho na hlídání. I když to hlídání vyjde teda dost draho :zed:
A mamka bydlí hned vedle skusila jsi ji někdy třeba poprosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.21 23:58
@janickaIII píše:
@KaterinaAlexova tady se dozvíš jen to, že dítě je tvoje a že nikdo nemá povinnost ho hlídat. Ano to je skutečně pravda. Ale v normálních rodinách si jednotliví členové pomáhají, jak můžou vzájemně. To se tu také velmi často dozvíš. Takže jo, hlídat Ti mamka nemusí, ale Ty se o ní také nemusíš zajímat.
Já tohle začala praktikovat u rodičů manžela. O naše děti nemají vůbec zájem. Dokonce jim ani nepopreji k narozeninám. Takže totéž praktikuji já směrem k nim.

Přesně tak to cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.21 00:08
@Beckyttine5 píše:
Podívej, já mám i děti, i psa a nejraději chodím se psem sama, je to prostě relax, pustím ho, jdu si svým tempem, mohu vypnout.. Když beru i děti, tak z toho nic nemám, musím na ně dohlížet, jít pomalu, každou chvíli má někdo z nich nějaký problém.. Takže děti beru, aby byly taky venku, ale když je občas možnost jít jen se psem, tak je to luxus, takže tvoji mamku chápu..
Jinak já mám hlídání tak na 20 minut týdne, protože děti s nikým moc být nechtějí.. Ale to je tím, že jsou menší než tvoje

Ano. Já chodím také ráda do lesa a dokonce chodíme na celý den, poprvé jsme byli, když synovi bylo 8 měsíců (nar. září), nesu miliardu věcí, děláme piknik, děti to milují. Pes je můj, mamka si ho chodí půjčovat. Ale chodí 5×týdně, děti ji při předávání psa prosí, ať zůstane, nebo i by šly s ní, ale ne…ani 1×týdně. Mamce je 53, nepracuje, celý život je v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.21 00:21
@KKikina píše:
No já se ti nedivim kdo by se prosit chtěl. Já to třeba beru jako samozřejmost ze strany mě matky. Ale vidím že to tak hold není všude. Jestli se ti to vyplatí tak si sežeň někoho na hlídání. I když to hlídání vyjde teda dost draho :zed:
A mamka bydlí hned vedle skusila jsi ji někdy třeba poprosit?

Prosím vždycky. Před covidem ale bylo těžké se s mamkou domluvit i na 4 týdny dopředu-kurz angličtiny, nákupy, kosmetika, kadeřník, pedikúra, jedu na návštěvu…
Upřímně si myslím, že mamku nepřetěžuji, ale ona to zřejmě vnímá jinak. Dobře. Zařídím se. Už před 2roky jsem řekla, že si najdu paní na hlídání na 2dny v týdnu. Mamka se chytala za hlavu,,proč, vždyť jsem za plotem,, ale u toho chytání za hlavu to s reakcemi skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
19.4.21 00:23
@KaterinaAlexova píše:
Ahoj děvčata, ráda bych požádala o názor.
Jsem sama s dvěma dětmi (6 a 3,5). Jsem s nimi sama od 3měsíců mladšího děťátka.
Jsem OSVČ, takže mateřská, rodičovská nebyly. V současné covid době pracuji 90% večer, nebo v noci, prostě po uložení dětí, přes den se snažím dětem co nejvíce věnovat, vařím, uklízím, děláme na zahradě, prostě věci, u kterých se nemusím plně soustředit a můžu udělat chybu tzn. nepracovní věci-znáte to :). Některé pracovní věci, ale prostě v noci vyřídit jaksi nejdou+se sejde hodně práce najednou a musím k pc sednout i přes den-snažím se, když děti obědvají, nebo když si hrají-zvládají to, ale je to souvislých 30minut třeba.
Tatínek dětí si je bere so+ne 1× za 14 dní. Je to méně než máme v rozsudku, ale,,prý mi nebude přeci ulevovat,,. Nechtěl se rozvádět, uražené ego. Svátky, prázdniny, Vánoce, Velikonoce neexistuje, že by si vzal děti víc, než píšu výše. V době nouzového stavu nejezdil vůbec-prý na něho se výjimka nevztahuje. S dětmi mi pomáhá moje maminka. Bydlíme na pozemcích vedle sebe, v plotě máme branku, přijít je rychlá akce. Delší hlídání proběhlo v říjnu, bylo to přes noc, odjela jsem v 19, v 9 ráno jsem byla zpět-jela jsem ke kamarádům na víno. Pak probíhá nepravidelné hlídání, když musím k lékaři apod…spočítala jsem to na 23 hodin od 1.1 do dneška, z toho 9 hodin od 1.3., kdy zavřela školka. Když to porovnám s babičkami od kamarádů, moje máma nahlídá za rok to, co tyto babičky za 14 dní a to některé ještě pracují, v současné době dělají s dětmi i výuku apod. Moje máma si 5×týdně ke mně přijde půjčit psa na dvouhodinovou procházku do lesa, ale od 1.3., kdy zavřely školky, ji ani jednou nenapadlo si na ty 2hodiny vzít děti. Děti jí i řeknou, že by chtěly jít s ní, ale ne,,chodím rychle,,. Mně z toho vyplývá, že mé děti prostě mámu obtěžují, jelikož si nemyslím, že by byla,,přehlídaná,,. Nebo se pletu? Jak prosím hlídají jiné babičky, prozraďte mi :). Nechci, aby moje děti kohokoliv obtěžovaly, zatěžovaly, takže zřejmě budu muset nějak vyřešit paní/slečnu na hlídání. Díky moc za názory. Katka

No obtěžuji, tak se podle toho zarid… Hlídání je věc dobrovolná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.4.21 00:45
@KaterinaAlexova píše:
Přesně tak to cítím.

U mojí mámy by mě to mrzelo daleko víc. Ale bohužel už mámu nemám a jedinou babičku, kterou naše děti mají je tchýně. A ta zájem nemá. Hrozně mě to mrzí, kvůli dětem. Ale bohužel s tím nic neudělám. Prostě jsem si ji dala do stejného bodu zájmu, jako má ona svá vnoučata a tím to hasne. Samozřejmě, že to není vždy tak jednoduché, jak píšu. Často kvůli tomu brečím. A jak píšeš, že jsi mamce řekla, že si najdeš paní na hlídání… Tak já před tchýni řekla, že budu hledat náhradní babičku a ona se urazila. Ale ještě mě napadá, proč nechceš mamku naprimo požádat, jestli by si děti vzala někdy sebou? Třeba na to čeká… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.4.21 01:28
@KaterinaAlexova píše:

Tak tady pises, ze ji prosit nechces, a dal zas, ze prosis furt. Tak jak to je??

Ona neni telepat, aby vedela, ze chces jeji pomoc. Tak si vzdycky na konci tydne spolu sednete, domluvte se, kdy v tom tydnu bude hlidat, ona si to napise do diare a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.21 01:38
@Lucie_Sx píše:
Tak tady pises, ze ji prosit nechces, a dal zas, ze prosis furt. Tak jak to je??Ona neni telepat, aby vedela, ze chces jeji pomoc. Tak si vzdycky na konci tydne spolu sednete, domluvte se, kdy v tom tydnu bude hlidat, ona si to napise do diare a je to.
@Lucie_Sx píše:
Tak tady pises, ze ji prosit nechces, a dal zas, ze prosis furt. Tak jak to je??Ona neni telepat, aby vedela, ze chces jeji pomoc. Tak si vzdycky na konci tydne spolu sednete, domluvte se, kdy v tom tydnu bude hlidat, ona si to napise do diare a je to.

Nechci ji prosit, jelikož se tváří přetaženě a uhlídaně a děti odmítá, když se samy zeptají. Prosím pořád byla reakce na, jestli někdy poprosím…ano, mělo tam být prosím pokaždé, když prosím kvůli lékaři=prosím, žádám, ne že přijdu a řeknu v úterý hlídáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.21 01:46
@KaterinaAlexova píše:
Nechci ji prosit, jelikož se tváří přetaženě a uhlídaně a děti odmítá, když se samy zeptají. Prosím pořád byla reakce na, jestli někdy poprosím…ano, mělo tam být prosím pokaždé, když prosím kvůli lékaři=prosím, žádám, ne že přijdu a řeknu v úterý hlídáš.

Aha, koukám na to a napsala jsem ne prosím pořád, jak říkáte, nýbrž,,prosím pokaždé,, napsané je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí