Přílišné hlídání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@KaterinaAlexova píše:
Nechci ji prosit, jelikož se tváří přetaženě a uhlídaně a děti odmítá, když se samy zeptají. Prosím pořád byla reakce na, jestli někdy poprosím…ano, mělo tam být prosím pokaždé, když prosím kvůli lékaři=prosím, žádám, ne že přijdu a řeknu v úterý hlídáš.
No tak ji pozadej casteji i mimo lekare, ne? V cem je problem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaterinaAlexova píše:
To je přesně ono. Ano, 5×týdně si vezme mamka mého psa na procházku, přijde, děti mi lezou po hlavě při práci na pc, mamka to vidí, ale nic. A já prosit nechci, jelikož se bojím, že je přetížená, tudíž prosím jen opravdu, když musím k lékaři. Mámě je 53, je zdravá a celý život je v domácnosti, nikdy nepracovala.
Se psem chodí zjevně ráda, tak ji pujcuj psa jen společně s detma
udělej z toho takový balíček buď pes+děti nebo nic
.
Příspěvek upraven 19.04.21 v 12:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaterinaAlexova to chápu, znám takové. Na druhou stranu to spíš svědčí o tom, jaké máte vztahy v rodině a jak se k tomu stavíte vy. Já bych neměla problém v rodině říci, že moje matka lže a dítě nehlídá. Druhé totiž nezměníme, ale můžeme vyjádřit vlastní názor. Moje kamarádka takhle na vyjádření rodiny jen přikyvuje a pak se diví, že to všichni berou jako fakt. No samozřejmě že berou, když se k tomu nikdy neohradila a rodina s nimi nebydlí, aby viděli, že to pravda není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaterinaAlexova moje babičky nehlidaji vůbec, nemám ani žádné příbuzné, kamarády v místě bydliště atd. Vše musíme zvládnout sami, s mužem. Nestezuju si. Co jde s dětmi, dělám s dětmi, co ne, tak se nějak domluvíme právě s chlapem
moje máma by i hlídala, ale bydlí 400 km daleko. Tchyně kousek, ale rozhodně ji nesverim prcka, pac by ho nezvládla atd.. Vídáme se max 1× za měsíc
nejstarší vidí tátu tak 1× za 2 měsíce. Prostě to tak beru.. Nemá smysl se rozčilovat něčím, co neovlivnís.. Jo a jediné, že kluci jezdí k babi o prázdninách, to zase jo.. Babi je miluje, jen ta vzdálenost to kazí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaterinaAlexova píše:
Prosím vždycky. Před covidem ale bylo těžké se s mamkou domluvit i na 4 týdny dopředu-kurz angličtiny, nákupy, kosmetika, kadeřník, pedikúra, jedu na návštěvu…
Upřímně si myslím, že mamku nepřetěžuji, ale ona to zřejmě vnímá jinak. Dobře. Zařídím se. Už před 2roky jsem řekla, že si najdu paní na hlídání na 2dny v týdnu. Mamka se chytala za hlavu,,proč, vždyť jsem za plotem,, ale u toho chytání za hlavu to s reakcemi skončilo.
Pak bych se zařídila podle sebe -) paní na hlídání bych si našla a když by se chytala za hlavu, tak bych se jí zeptala, jestli ji tedy mohu dovést děti každí úterý a čtvrtek od do, protože ty musíš pracovat (cokoli) a tu paní potřebuješ.
Jinak bych příště zkusila mamince říct, jestli by si na procházku nemohla vzít aspoň tu starší a z její reakce poznáš -) jestli by se tvářila otráveně/unaveně atd., už bych se jí víc neptala a zařídila se sama…
Jo a na neplatícího chlapa bych podala trestní oznámení a uvidíš, jak rychle ti ty peníze dá a ty budeš mít na hlídačku. A taky bych si u soudu požádala o zvýšení výživného s tím, že ani stanovený styk nedodržuje a ty máš tak větší výdaje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mama je exot… Porad jeci, hodne kouri, nema ani mluvu nejake extra slusnou…s ni se moc nevidam, a ani nechci. Natoz ji sverit malou.
Tychni je 80, je hodna… ale reflexy uz ma pomalejsi, navic je zmatkar…asi i vekem uz, a tak ji malou taky nenechame samotnou. Takze nam nikdo nehlida. Udelali jsme si ji sami, tak se taky musime postarat sami.
- Citovat
- Upravit
@edding400 píše:
Se psem chodí zjevně ráda, tak ji pujcuj psa Ken společně s detmaudělej z toho takový balíček buď pes+děti nebo nic
.
Přesně. Zakladatelko a líná huba, holé neštěstí. To neslyší na mami, moc by mi pomohlo, kdybys vzala děti ven se psem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás babička z mojí strany hlídá několikrát do týdne i občas přes víkendy a skoro není den, kdy by vnouče neviděla, ale my bydlíme blízko. Děda je s ní rozvedený a vidí vnouče tak jednou do týdne na odpoledne. Zatím se na hlídání sám necítí, malému jsou dva roky. Z manželovy strany, děda nemá vůbec zájem, viděl za ty dva roky malého tak 2× na 10 minut a ani o kontakt s ním nestojí. A babička taky moc ne, nebydlí moc daleko, ale na hlídání by si ho nevzala a vidí ho tak jednou za čtyři měsíce na víkend
takže je to fakt individuální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak teda myslím, že určitá pomoc v rodině je normální, neříkám, že mají babičky povinnost hlídat 24/7, ale zas se cítit otráveně, že ho jednou pohlídá, když jde rodič k lékaři, nebo když jednou za čas chce mít čas sám pro sebe mi nepřijde ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda pocházím z rodiny, kde moje máma byla taky samoživitelka a byla na mě sama a babička fungovala na 120%. Co si pamatuji, byla jsem u ní skoro celé dětství, zatímco máma řešila soudy, práci a různé věci okolo. Babička je navíc jedna z těch, co nekecají druhým do výchovy a respektují rodiče. Je docela smutné, že pokud má tvoje máma možnost, že ti nepomůže, ale jak už to tu bylo zmíněné několikrát, prarodiče nemají povinnost hlídat vnoučata. Můžeš jí zkusit třeba říct, jestli nechce děti pohlídat a vzít je na tu procházku se psem s sebou, za pokus nic nedáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit