Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Samotest na místě…tzn. vsichni budou koukat, jak dítěti šťourám v nose?
Jsi nikdy nedávala dítě na veřejnosti vysmrkat, když bylo menší? Nebo vyčůrat, když jsme u toho?
V čem je jako pro kolemjdoucí tak straně zajímavé a intimní, že si někdo na pět sekund strčí tyčinku do nosu? ![]()
Lidem fakt hrabe…
@Anonymní píše:
Dceři se narychlo naskytla možnost příměstského tábora…jak to funguje s těmi testy… odběrové místo na PCR je beznadějně plné, má nastoupit příští pondělí…kdybych nechala v pátek udělat antigen… stačí to? Nebo musím udělat v pondělí další? Nebo jak to funguje? Nemám zkušenost…Nebo stačí koupený test a čestné prohlášení?
Jinak zeptej se. Na táboře, kam jela dcera, vyžadovali PCR z odběrného místa, nebo antigen z odběrného, který se na místě po prá dnech přetestuje.
Na příměšťáku od kamarádky stačil antigen na místě.
@Anonymní píše:
Samotest na místě…tzn. vsichni budou koukat, jak dítěti šťourám v nose?
Tak zrovna tahle mi vadí min, než se kvůli tomu táhnout na odběrné místo. Navíc nevím, kdo všichni budou koukat, max tak vedoucí, jestli vůbec.
U nas bud PCR ne starsi nez 7 dnu nebo antigen ne statsi nez 48 hodin, tedy páteční nestaci. A bylo zduratneno, ze samotest nestaci. Takze se musis informovat, neb je videt, ze je to dost nejednotne.
Já měla na příměšťáku děti minulý týden, a stačilo čestné prohlášení o absolvování samotestu. Stáhla jsem si nějaký vzor na netu, koupila dětem dva plivací testy a jeden i sobě, děti se na mě naštvaly, že prý plivat je mnohem mnohem mnohem horší než tyčinka v nose, ráno v den tábora jsem testy opravdu udělala, test jednoho dítěte byl nefunkční (pro další jsem fakt do krámu neletěla a dětem ukázala oba ty negativní - můj a jednoho z dětí, snaha byla). Ale měla jsem fakt čisté svědomí, protože týden předtím jsme byli na chalupě a kromě dvou návštěv očkovaných prarodičů jsme se s nikým nepotkali.
@j.a.n.i1 píše:
U nas bud PCR ne starsi nez 7 dnu nebo antigen ne statsi nez 48 hodin, tedy páteční nestaci. A bylo zduratneno, ze samotest nestaci. Takze se musis informovat, neb je videt, ze je to dost nejednotne.
Ono podle mě záleží, kdo to provozuje. Pokud jde o etabalovanou společnosti, která zaměstnává řadu lidí, tak se jistí, protože kdyby jim tam propukl covid a hygiena jako první udělá kontrolu těch papírů. Pokuta může být velmi vysoká, nemluvě o tom, že někteří rodiče, kteří by kvůli tomu pak nemohli na zapalcenou dovolenou apod. by se mohli soudit.
Když je provozavtel dobrovolník Lojza a jeho kámoši, tak mají pocit, že na nich si nikdo nic nevezme nebo to neberou tak vážně.
U nás stačil i samotest, ovšem provedený na místě pod dohledem zdravotníka + následné podepsání prohlášení o negativitě. Samotest přivezený z domu by neprošel.
Deska ráno jsem odvedla dceru na příměšťák při MŠ a ředitelka mi sdělila, že vedoucí má pozitivní test a dítě si mám odvést domů. Co bude dál neví, možná to bude vědět večer. Ač školka funguje, v běžné třídě dítě ani na chvíli z hygienických důvodů nepohlídají. Na zítra jsem objednaná na dvouhodinový zákrok do Motola a ani nechci říct, co si o tom myslím.
@j.a.n.i1 píše:
@Bábrdl To je trochu zjednoduseny pohled…
Tak není založený na kvalitním výzkumu zveřejněném v impaktovaném časopise, to je fakt. ![]()
@mokkk píše:
Deska ráno jsem odvedla dceru na příměšťák při MŠ a ředitelka mi sdělila, že vedoucí má pozitivní test a dítě si mám odvést domů. Co bude dál neví, možná to bude vědět večer. Ač školka funguje, v běžné třídě dítě ani na chvíli z hygienických důvodů nepohlídají. Na zítra jsem objednaná na dvouhodinový zákrok do Motola a ani nechci říct, co si o tom myslím.
Že nechceš po operaci chytit covid? ![]()
@mokkk píše:
No, ze i vedouci muze onemocnet, no. Si vem, kdybys mela dite na pobytaku a staci jedno pozitivni a jedes si pro nej a jako bonus ho mas 14 dnu v karantene.
@Bábrdl píše:
Tak není založený na kvalitním výzkumu zveřejněném v impaktovaném časopise, to je fakt.
Spis je to vlastni nazor zalozeny na pocitech.
@j.a.n.i1 píše:
Spis je to vlastni nazor zalozeny na pocitech.
Přesně
Není podložený žádným hlubším výzkumem, jen pozorováním omezeného vzorku ![]()