Přinést si vlastní jídlo na svatbu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24974
11.8.24 10:31
@zrcadlo píše: Více

jj, jasný, mne to vůbec nenapadalo, že by je nepustili dál :zed: naštěstí to bylo v místě a jen pár fotek, ale i tak to pro ně musela být hooodně dlouhá hodina :zed:
jak jsem to zjsitila, tak jsem se všem fakt pokorně omluvila, zvýšila objem výslužek s sebou domů :mrgreen: a v hospodě jsem jim řekla svoje - ale prý je to tradice, čekat na novomanžele, tak to teda nevím, já to nikde nezažila… ani jim neotevřeli předzahrádku :zed:
mne málem trefil šlak…
naštěstí bylo září, do 25C, ale i tak…
holt někdy se může něco nepodařit, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
11.8.24 10:53
@zrcadlo píše: Více

Ja bych nejela. Proste ne.
Kdyz uz mi hoste daji financni obnos v obalce, maji dostat zazemi na cely den. Ne, ze pulka pujde pres obed do parku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
11.8.24 16:04
@terien píše: Více

Nemozne to vubec neni, manzel ma v rodine hodne lidi s ruznymi intolerancemi (lepek, kravske mleko, HIT apod.), pri posilani ci predavani pozvanek dostali mj. i informace, ze nas maji informovat o pripadnych potravinovych alergiich. Na rautech jsme meli koutky s extra zakusky ci pecivem, kde bylo napsano, ze je to pro ty a ty. Meli jsme i minihamburgery a ty obsluha donesla pro celiaky zvlast, aby jim nekdo nechtene nesnedl housku. Nic tezkeho na tom neni, pokud neni hostu 300. :nevim:

Příspěvek upraven 12.08.24 v 08:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.24 16:09
@PaníBovaryová píše: Více

A tady si přečteš, že svatba přece není o jídle. Kdyby to napsala náctiletá žába, ale stará… :roll:. Lidi jsou víc a víc divní, nesoudní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21510
11.8.24 16:35

@Kelsey jako jo, svatba není jenom o jídle, ale při celodenní akci se holt jídlo řešit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.24 16:40
@malákráličice píše: Více

Já to přece chápu. Piš to tady jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.8.24 18:47
@Menton píše: Více

Maji i spesl pro alergiky, ale nemaji je ve vsech obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7660
12.8.24 18:50

Když mělo svatbu starší dítě, po obřadu se jelo na oběd, po obědě bylo na stolech cukroví, k tomu malý rautík. Po nakrájení dortu se šli do parku novomanželé fotit, ostatní byli v restauraci u zdroje jídla a pití.
Nedokážu si představit, že je obřad a pak se dvě tři hodiny někde svatebčani potulují než je oběd nebo raut.
Zdravotní omezení nikdo neměl, ale i kdyby, výběr byl takový, že by se z rautu najedli všichni.
A kdyby někdo měl omezení, nebyl problém zákusky i pečivo objednat bezlepkové apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7660
12.8.24 18:52

A i ráno, když se scházeli svatebčané, tak jsme měli připraveno malé občerstvení a pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
13.8.24 06:53

Mě při organizaci vlastní svatby hodně pomohlo, že jsem předtím absolvovala hodně svateb. Kamarád má cateringovou firmu a jezdila jsem vypomáhat.
Je to už víc let a trendy jsou jiné, ale díky těmto zkušenostem jsem přesně věděla co na své svatbě nechci.

Největší průšvih vždycky byl právě to jídlo a nedostatek pití. Hlavně v létě, novomanžele se kolikrát odjeli někam fotit nebo na oběd a svatebčany nechali na pospas, kolikrát bez jídla a pití.
Tak sakryš když nechci všem platit oběd, tak udělám obřad po obědě a rovnou raut.
Vzpomínám si na ty žíznivé babičky, co za námi chodili, jestli můžou dostat aspoň vodu, protože novomanžele nezajistili nic k pití.
My chystali raut někde ve stodole na samotě na večer a bar měli otevírat taky až večer. Hosté tam chodili a neměli instrukce, kde se najíst a napít.
To nebyla výjimka, ale celkem častý nešvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný