Připojení internetu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1390
14.5.09 01:41

připojení internetu

Ahoj, mohly byste mi poradit jaký máte doma internet??
Jak jste spokojené s cenou i kvalitou připojení??
Máme připojení přes ufon(manžel se nechal přemluvit), a je to hrůza.
Moc děkuju za rady a názory.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
14.5.09 06:54

my jsme meli upc a slo to akorat meli dost casto vypadky.a jejich zakaznicky servis je na presdrzku.
po prestehovani mame netbox, o dve stovky levnejsi, o hodne rychlejsi, mame k tomu i televizi a zatim si jen pochvalujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.5.09 07:42

Mám(e) wifi - jak doma, tak v kanceláři, každý od jiné firmy (záleží na pokrytí signálem). Doma je to příšerně pomalé :twisted: (ale jsme v rodinné zástavbě, tady moc na výběr nemáme). Kancelář mám ve středu města, tam bylo víc z čeho vybírat a šlape to tam jako hodinky :wink:
Jo a ještě jsem doma v zimě chytala nějakou nezabezpečenou wifinu někde „ze sousedství“ - to bylo super, i na youtube se dalo dívat (s naším zaplaceným netem to nejde - je fakt šíííleně pomalý :roll: ), ale jakmile se olistily stromy, ztratil se i signál… :cry:
Záleží, jestli chcete spíš ADSL nebo wi-fi nebo něco jiného… Podle mne se „napříč republikou“ nedá moc srovnávat, protože třeba zrovna ty „wifiny“ jsou hodně lokální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
14.5.09 09:12

Ahoj! My máme připojení přes 02 přes telefon a můžu říct, že spokojenost. Rychlost docela ujde, kolikrát i stahuju filmy a celkem rychle a nepadá to. Na to jak nadávám na tu jejich digitální televizi tak tohle je OK. Přemejšleli jsme že to změníme na UFONa a jsem ráda že jsme to teda neudělali. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
14.5.09 09:26

Mám ADSL od O2. Absolutně bez problémů, teď co zvýšili rychlost, je to v pohodě. Filmy se stahují docela slušně, nepadá. Máme modem s wifi, takže druhá počítač mi jede bezdrátově. Tuším, že teď k ADSL už nemusíš mít pevnou linku, ale můžeš si vybrat buď digitelevizi nebo mobilní paušál ( neonový ) a na ten dostaneš 100 Kč slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.5.09 09:29

Máme mobilní připojení od O2, rychlost nic moc, ale je to stabilní a na cesty výhodný. Teda pokud je tam pokrytí. A ještě to chlapovi platí firma, takže cena výkon slušná :lol:

Jinak snem by bylo pokrytí přes wifiny, abysme nemuseli tahat kabely po bytě a mohli dělat oba najednou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
14.5.09 09:59

Moc Vám děkuji za odpovědi!!!
Musíme vyřešit i televizi, tak koukám po info, UPC se mi zdá dost drahé.
Bydlíme na sídlišti, navíc mezi vzrostlými stromy, tak wifi asi nepůjde.
Díky mooc Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.5.09 10:35

Ahoj, máme připojení od Netbox, balíček Internet Optimum+televize+telefon asi za 560 měsíčně. Po minulém klasickém vytáčeném připojení maximální spokojenost… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
14.5.09 10:37

Petro - ta wifina může mít příjmovou anténu na střeše (paneláku) a pak to může být kablama rozvedeno po domě, takže kvůli tomu že bydlíte na sídlišti, bych wifinu nezatracovala ;-)
Ten případ, co jsem popisovala (jak se ztratil signál po olistění stromů) je něco trochu jiného - naše domácí wifina má anténu na střeše a po domě to táhnem kabely, jsou na to připojeny 3 domácnosti. A pak záleží na nás, jestli si doma dáme router nebo taky anténku.
Ten signál co jsem přijímala v zimě, byl někde „odjinud“ (prostě jsem se někomu vloupala do sítě - ale nebylo to zabezpečené, takže o žádný trestný čin nešlo :wink: ), přijímala jsem to jen přijímacím zařízením, které mám přímo v noťasu, takže to je hodně slabé (když ta vysílací anténa je kdoví kde až… - dodnes nevím, odkud to bylo :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
14.5.09 10:46

My máme O2 a nat celkem dobrý, ale cena děsná, navíc platím telefon, který je mi k ničemu. Takže teď hledáme nějakého wifi operátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.5.09 12:46
janine24 píše:
Máme mobilní připojení od O2, rychlost nic moc, ale je to stabilní a na cesty výhodný. Teda pokud je tam pokrytí. A ještě to chlapovi platí firma, takže cena výkon slušná :lol:Jinak snem by bylo pokrytí přes wifiny, abysme nemuseli tahat kabely po bytě a mohli dělat oba najednou :P

Janine , tak si kupte wifi modem/router a pripojte si ho doma misto toho od O2.
Normalne ho prdnes do telefonni zasuvky, nakonfigurujete a muzes mit doma pocitacu kolik chces (no to asi ne, je tam nejake omezeni :lol: ). Lze take udelat, ze pevny PC (treba detsky nebo nejaky pracovni domaci) jede normalne pres ethernet (kabel) a dalsi treba notebooky jsou napojene jako pres wi-fi.

My mame internet od O2 a modem/router Asus WL600 a notebook mame bez kabelu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17869
14.5.09 17:16

Taky bych se ráda poradila - poňoukla jsem manžu, že bych k narozkám ráda noťas, hlavně abych mohla v ČR být on (jsme dočasně v Belgii, v ČR jen příležitostně). Jaké připojení volit? V ČR pevnou linku nemáme, mám tam českou simku - jde to přes mobil a je to takhle příležitostmně výhodné? Švagrovci v domě mají anténu UPC, ale nevím, zda bych se mohla přidat. Jinak vůbec nevím, co ještě existuje. Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
16.5.09 10:31

Ahojky,
netbox je velmi zajímavý, ale v Praze je jen ve Stodůlkách :twisted: , takže máme smůlu.
Domi s tou wifinou, asi bysme tu měli problém s anténou, jen tak si něco na střechu dát nemůžem jsme v přízemí, tak to balkon asi nevyřeší.Zkusím to nějak zjistit, moc tomu nerozumím, díky za radu!!!!
Díky všem Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
23.8.12 14:36

Ahojky. Oživuji toto téma, protože nechci zakládat nové. Mám dotaz. Doma máme 2 připojení k netu. Jedno máme my s manželem v ložnici, od jedné firmy i s wifi routerem a druhé připojení mají rodiče v obýváku přes pevnou linku, ale bez wifi. My se teď stěhujeme a náš poskytovatel připojení v tom městě nemá signál, tudíž nám to tam nemůže předělat. Budeme to muset zrušit. A naše mamka by si ten wifi router chtěla připojit v obýváku k té pevné lince. Dá se to normálně jen odpojit tady a připojit v obýváku? Nebo je nutná instalace nějakým odborníkem? Díky za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
23.8.12 21:47

Anabellka:
Jo to jde. Wifi router se odpojí a připojí se za ADSL modem v obýváku. Není důvod aby to nešlapalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák