Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mohly byste mi poradit jaký máte doma internet??
Jak jste spokojené s cenou i kvalitou připojení??
Máme připojení přes ufon(manžel se nechal přemluvit), a je to hrůza.
Moc děkuju za rady a názory.Petra
my jsme meli upc a slo to akorat meli dost casto vypadky.a jejich zakaznicky servis je na presdrzku.
po prestehovani mame netbox, o dve stovky levnejsi, o hodne rychlejsi, mame k tomu i televizi a zatim si jen pochvalujeme ![]()
Mám(e) wifi - jak doma, tak v kanceláři, každý od jiné firmy (záleží na pokrytí signálem). Doma je to příšerně pomalé
(ale jsme v rodinné zástavbě, tady moc na výběr nemáme). Kancelář mám ve středu města, tam bylo víc z čeho vybírat a šlape to tam jako hodinky ![]()
Jo a ještě jsem doma v zimě chytala nějakou nezabezpečenou wifinu někde „ze sousedství“ - to bylo super, i na youtube se dalo dívat (s naším zaplaceným netem to nejde - je fakt šíííleně pomalý
), ale jakmile se olistily stromy, ztratil se i signál… ![]()
Záleží, jestli chcete spíš ADSL nebo wi-fi nebo něco jiného… Podle mne se „napříč republikou“ nedá moc srovnávat, protože třeba zrovna ty „wifiny“ jsou hodně lokální…
Ahoj! My máme připojení přes 02 přes telefon a můžu říct, že spokojenost. Rychlost docela ujde, kolikrát i stahuju filmy a celkem rychle a nepadá to. Na to jak nadávám na tu jejich digitální televizi tak tohle je OK. Přemejšleli jsme že to změníme na UFONa a jsem ráda že jsme to teda neudělali. M.
Mám ADSL od O2. Absolutně bez problémů, teď co zvýšili rychlost, je to v pohodě. Filmy se stahují docela slušně, nepadá. Máme modem s wifi, takže druhá počítač mi jede bezdrátově. Tuším, že teď k ADSL už nemusíš mít pevnou linku, ale můžeš si vybrat buď digitelevizi nebo mobilní paušál ( neonový ) a na ten dostaneš 100 Kč slevu.
Máme mobilní připojení od O2, rychlost nic moc, ale je to stabilní a na cesty výhodný. Teda pokud je tam pokrytí. A ještě to chlapovi platí firma, takže cena výkon slušná ![]()
Jinak snem by bylo pokrytí přes wifiny, abysme nemuseli tahat kabely po bytě a mohli dělat oba najednou ![]()
Moc Vám děkuji za odpovědi!!!
Musíme vyřešit i televizi, tak koukám po info, UPC se mi zdá dost drahé.
Bydlíme na sídlišti, navíc mezi vzrostlými stromy, tak wifi asi nepůjde.
Díky mooc Petra
Ahoj, máme připojení od Netbox, balíček Internet Optimum+televize+telefon asi za 560 měsíčně. Po minulém klasickém vytáčeném připojení maximální spokojenost… ![]()
Petro - ta wifina může mít příjmovou anténu na střeše (paneláku) a pak to může být kablama rozvedeno po domě, takže kvůli tomu že bydlíte na sídlišti, bych wifinu nezatracovala ![]()
Ten případ, co jsem popisovala (jak se ztratil signál po olistění stromů) je něco trochu jiného - naše domácí wifina má anténu na střeše a po domě to táhnem kabely, jsou na to připojeny 3 domácnosti. A pak záleží na nás, jestli si doma dáme router nebo taky anténku.
Ten signál co jsem přijímala v zimě, byl někde „odjinud“ (prostě jsem se někomu vloupala do sítě - ale nebylo to zabezpečené, takže o žádný trestný čin nešlo
), přijímala jsem to jen přijímacím zařízením, které mám přímo v noťasu, takže to je hodně slabé (když ta vysílací anténa je kdoví kde až… - dodnes nevím, odkud to bylo
)
My máme O2 a nat celkem dobrý, ale cena děsná, navíc platím telefon, který je mi k ničemu. Takže teď hledáme nějakého wifi operátora.
janine24 píše:
Máme mobilní připojení od O2, rychlost nic moc, ale je to stabilní a na cesty výhodný. Teda pokud je tam pokrytí. A ještě to chlapovi platí firma, takže cena výkon slušnáJinak snem by bylo pokrytí přes wifiny, abysme nemuseli tahat kabely po bytě a mohli dělat oba najednou
Janine , tak si kupte wifi modem/router a pripojte si ho doma misto toho od O2.
Normalne ho prdnes do telefonni zasuvky, nakonfigurujete a muzes mit doma pocitacu kolik chces (no to asi ne, je tam nejake omezeni
). Lze take udelat, ze pevny PC (treba detsky nebo nejaky pracovni domaci) jede normalne pres ethernet (kabel) a dalsi treba notebooky jsou napojene jako pres wi-fi.
My mame internet od O2 a modem/router Asus WL600 a notebook mame bez kabelu ![]()
Taky bych se ráda poradila - poňoukla jsem manžu, že bych k narozkám ráda noťas, hlavně abych mohla v ČR být on (jsme dočasně v Belgii, v ČR jen příležitostně). Jaké připojení volit? V ČR pevnou linku nemáme, mám tam českou simku - jde to přes mobil a je to takhle příležitostmně výhodné? Švagrovci v domě mají anténu UPC, ale nevím, zda bych se mohla přidat. Jinak vůbec nevím, co ještě existuje. Díky za tipy.
Ahojky,
netbox je velmi zajímavý, ale v Praze je jen ve Stodůlkách
, takže máme smůlu.
Domi s tou wifinou, asi bysme tu měli problém s anténou, jen tak si něco na střechu dát nemůžem jsme v přízemí, tak to balkon asi nevyřeší.Zkusím to nějak zjistit, moc tomu nerozumím, díky za radu!!!!
Díky všem Petra
Ahojky. Oživuji toto téma, protože nechci zakládat nové. Mám dotaz. Doma máme 2 připojení k netu. Jedno máme my s manželem v ložnici, od jedné firmy i s wifi routerem a druhé připojení mají rodiče v obýváku přes pevnou linku, ale bez wifi. My se teď stěhujeme a náš poskytovatel připojení v tom městě nemá signál, tudíž nám to tam nemůže předělat. Budeme to muset zrušit. A naše mamka by si ten wifi router chtěla připojit v obýváku k té pevné lince. Dá se to normálně jen odpojit tady a připojit v obýváku? Nebo je nutná instalace nějakým odborníkem? Díky za odpovědi…
Anabellka:
Jo to jde. Wifi router se odpojí a připojí se za ADSL modem v obýváku. Není důvod aby to nešlapalo ![]()