Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky,
můžete mě poradit,jak to děláte ze sunarem v noci,připravíte si ho večer a necháte v ledničce?Pokud je připravený,nevíte jak dlouho vydrží např.v teplé vodní lázni v ohřívačce?Malá mě totiž velké dávky nevypije a tak za třičtvrtě hodinky chce znovu a pak je terpve najezená,tak nevím,jestli ho mám dělat čerstvý.
vento
100% čerstvý.
Já ho v noci dělám tak, že si večer připravím do mikrovlnky flašku s odměřenou vodou a do dávkovače příslušné množství prášku, pak slyším řev - mikrovlnka na 20s, dodat práše, protřepat, podávat! ![]()
Taky už to mam nacvičený a je to docela fofr, ale jestli víš, že ti to malá za třičtvrtě hodiny dopije, tak bych ho zbytečně nevylévala. Ale další jídlo už bych určitě připravila čerstvý.
Radka
Já mám u postele termosku s teplou vodou a když se probudí,tak rožnu baterku,nachystám a mám to za 10 s hotový ![]()
Ja to delam stejne jako Missorka, ale pokud nedopije (vypije jen 30ml, u nas je problem s jidlem) nechavam max. hodinu a potom nedopite vylevam a pripravuji nove. Ono se to mliko po hodine totiz zdrcne a zacne smrdet.
Terik
ahojky, připravuju stejěn jak Missorka - připravím vodu, šup do mikrovlnky a dosypu prášek.
Pokud víš,že ti dávku malá dopije, tak bych ji nechala, nechala bych si ji u sebe v posteli - ale to musíš vyzkoušet - sice udržíš teplo,ale co to udělá s mlíkem netuším.
Jen vím,že jsem si chtěla ušetřit práci
a připravila HOTOVÉ mlíko do termosky - s tím,že jen budu odlívat. No to NEDOPORUČUJU. Mlíko se totiž zdrclo na takovou řidší kaši - a hlavně vůně mě nelákala.
Ahoj, já mám taky postup jako Missorka.A nevypitý Sunar dám ještě jednou,pak taky vylévám.Raději ho už dělám míň a pak dodělám třeba 90ml, když je hlad.
do lahvičky nasypat prášek už večer, do termosky večer přichystat převařenou teplou vodu a v noci jen zalejt a protřepat.
Jinak dost dlouhou dobu jsme po porodu prožilii v porodnici kde byl malej od začátku na umělém mléku a tam se s tím taky nepárali.
Dr. řekla, že připravené v lednici vydrží 24 hod, takže ráno sestry nachystaly kanystr Nenatalu (UM pro nedonošené děti) a do druhýho dne z něj odlívali a ohřívali v ohřívačkách.
Ahojky, chtěla bych se zeptat na dávkování. Je nám měsíc a jsme plně na sunaru od narození. Malej je trošku jedlík (PV 4.060kg) pije 100ml po třech hodinách, ale poslední dva dny mi přijde, že ho to moc nezasiti, když mu udělám 135ml tak to buď nevypije, nebo se přepije a bolí ho bříško. Myslíte, že bych mohla dát do stejného množství vody o jednu odměrku víc? Tedy na 90ml vody 4 odměrky. nebo raději dělat větší množství?
Na obalu píšou, že se má dávkovat přesně podle toho rozpisu, což by byly 3 odměrky na 90 ml, ale já jsem mu občas (hlavně na noc) taky odměrku přidala a nic se nestalo, bříško ho nebolelo. Takže za mě - myslím, že můžeš.
Tak já to zkusím, trošku jsem se bála, abych mu nějak neublížila.
Neudělala bych to, někde jsem četla, že se tím může cosi poškodit (snad ledviny), protože to je velká zátěž (třeba to je kec). Rozhodně bych to neriskovala u tak malého miminka. Raději bych udělala větší množství a třeba mu to po 120 ml utrhla.