Přirozené otěhotnění s endometriozou

372
11.12.14 15:39

přirozené otěhotnění s endometrozou

Ahoj holky již několik let se mi tvoří funkční cysty kdo to zná ví že to umí pěkně otrávit život, od února letošního roku se snažím otěhotnět, dávala jsem tomu čas brala jsem to tak že to nebude hned po 3 laparkách. Vše začalo když jsem šla v listopadu na prevenci. Našli mi endometriální cystu na levém vaječníku- lékaři dlouho váhali ( nechtělo se jim mě hnát na 4 laparku ale nakonec jsem tam byla odeslána.24.11 proběhla laparka, pořád jsem měla pocit že se to vyřeší a já přirozeně otěhotním ale že to nebude jednoduché. Vysledek laparoskopie byl takový že levý vejcovod je nepruchodný ale ponechali mi ho, a že v levém vaječníku dle histologie byla v levém vaječníku odstraněna endometrioza, včera jsem byla v CAR a tam mi odebrali krev na AMH a doporučili IVF, byla jsem v šoku že nám ještě třeba nedali čas abychom to zkoušeli přirozeně, myslela jsem že se to volí až když se vyčerpájí všechny jiné možnosti. Já bych se tomu nebránila ale manželovi se to moc nelíbí…Myslíte že to bylo od lékařů na místě? Máme třeba možnost s touto diagnozou otěhotnět přirozeně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.12.14 17:09

@veruskatecka Ahoj, doktoři to doporučují proto, protože se mrcha endometrioza ráda vrací. Mně se vrátila rok po laparce. Během té doby jsem neúspěšně podstoupila IVF a připravovala se na další pokus. Naštěstí se mi podařilo otěhotnět přirozeně (snad i díky bylinkám). Takže šance je tu vždycky. Držím palce, ať se brzy zadaří :mavam:

• Citovat
  • Upravit
91
5.7.15 02:35

přirozené otěhotnění s endometriozou

Ahoj holky :mavam: nikdy jsem se do žádných diskusí nepřidávala, jen jsem spíš četla. A teď už bych se ráda taky přidala k vám a budu ráda za každou radu a zkušenost. Mám stejný problém, tu mrchu endometriozu. Je mi 21 a s manželem se už od října 2014 snažíme o miminko a pořád nic. V říjnu 2014 sem vysadila antikoncepci, díky tomu se mi rozházela MS, kterou sem pak vůbec nedostala 3 měsíce, gynekolog mi vždycky píchnul vyvolávačku a nějak to neřešil. Po vyvolávačce jsem to dostala ale potom opět další 2 měsíce nic, můj gynekolog to opět vyřešil vyvolávačkou a předepsáním Duphastonu, díky jeho jednání a přístupu jsem přešla ke svojí doktorce u které sem do teď. Ta mi předepsala Utrogestan, po kterým jsem to sice dostala ale těhotenství pořád nikde. Poslala mě v Dubnu 2015 na laparoskopi a hysteroskopii, kde mi zjistili endometriozu a neprůchozí levý vejcocod. Moje doktorka mi řekla že tomu necháme teda 1-2 měsíce ať se snažíme abych otěhotněla že je to lepší způsob léčby. Jenže se do teď nezadařilo, takže mi nasadila hormonální léčbu od konce června teď beru 10 dní Visanne. Je to strašný zase čekat minimálně půl roku. Nejradši bych je třeba brala jen 3 měsíce to zkusit, nechce se mi zase čekat půl roku a cpát do sebe zase hormony :( Máte někdo zkušenosti kdy ste otěhotněli a jestli přirozenou cestou po tý půlroční léčbě? Už jsme z toho s manželem oba zoufalý :( Někde sem i četla že po tý laparce třeba doktor nechal na snažení půlroku a pak až nasadil hormonální léčbu, tak si myslím že se nezadařilo ani tím jak je z toho člověk ještě víc ve stresu že má před sebou jen 2 měsíce. Děkuji za vaše odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
17.7.15 16:12

@Market 21 ahoj, projdi si jiné diskuze - třeba tady psaly holky spoustu zkušeností co se týče otěhotnění s endo :)

https://www.emimino.cz/…iozu-124922/
https://www.emimino.cz/…iozou-42032/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
17.7.15 19:23

@Market 21 píšu povzbuzení :) I když nemám nic jisté, s endometriózou mám problémy asi od mládí, bolesti mám ale jen při MS. První dcera se podařila po půl roce snažení, ale to mi bylo 24 let. No a teď se snažíme něco přes 2 roky, mám za sebou operaci endometriózy (3.-4. stupeň) s tím, že jí mám obalené oba vaječníky a na jedné straně to bohužel operovat nešlo, aby se neporanilo střevo, do kterého mi ta potvora vrůstá. Po operaci se mi rapidně zhoršil hormonální profil- vysoké FSH a prolaktin a verdikt lékařů byl předčasná menopauza. Umělé oplodnění jsme nechtěli, takže jsem se smiřovala s tím, že už miminko nebude (je mi 41 a mému muži 48). Včera jsem našla //. Přirozeně. Držím pěsti, určitě se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.7.15 22:50

@NikaKaa Tyo tak moc gratuluju! :) :potlesk: :hug: To muselo bejt krásný překvapení :) hlavně at je všechno v pořádku a ste zdraví! :) koukám že už sis taky prošla dost… ale si statečná že si to všechno zvládla a čekat ještě i takovou dobu, u nás to ted v říjnu bude rok co se snažíme a už je to strašný, takže tě moc obdivuju :) a i přes to všechno se to povedlo, to je super, zázraky se dějou :) a jak si snášela tu předčasnou menopauzu? a Dali ty na to taky teda nějaký prášky? Mě dala doktorka na půl roku Visanne na ten umělý přechod, brala jsem je 19 dní a strašný, ta psychika hrůza a pak se mi po něm začala motat hlava a bylo mi špatně. Takže sem řekla doktorce, jesli bych je mohla vysadit že bysme se chtěli ještě snažit a že když by to teda náhodou nešlo, že bysme šli i na IUI a říkala že by nás pak poslala i do toho Natalartu do Plzně. Tak mi řekla že jo, že mě do toho nutit nemůže, když mi to nedělá dobře a že mám přijít za 2-3 týdny na kontrolu na ultrazvuk a podle toho uvidíme jak bude vypadat i sliznice atd. Takže mi spadl obrovskej kámen ze srdce, že už tyhle prášky brát nemusím a že se můžeme snažit v klidu a bez nějakýho stresu kolik času na to máme. Měla sem jen jedno ložisko tý endometriozy, jinak ostatní orgány v pořádku, akorát neprůchozí ten levý vejcovod. Tak doufám že to u nás dělala hlavně i ta psychika. A věřím že teď už se to povede :) :hug: Snad už za měsíc se budem konečně stěhovat do našeho bytečku, tak je i ted plno jinejch starostí a nebude tolik čas na to myslet :) Jinak moc děkuju za povzbuzení :) A tobě přeju samý štěstíčko a zdravíčko a ještě jednou moc gratuluju! :) A aby už sme se všichni tý mrchy zbavili jednou pro vždy! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.7.15 22:53

@SimSamSim Ahoj :) děkuji už sem se zapojila i do jiné diskuze : Otěhotnění s endometriozou, takže tam mě holky taky povzbudily a jsem ráda že jsem se do tich diskuzí přece jen přidala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
18.7.15 09:11

@Market 21 děkuji, no ten předčasný přechod se asi nekoná, když jsem nakonec těhotná, nebylo to uměle vyvolané práškama, jen hodnoty hormonálního profilu na to ukazovaly, s tím rozházeným hormonálním profilem jsem mívala někdy deprese a můj chlap říkal, že jsem nesnesitelná :D, doufám, že teď už se to spraví, už je mi líp. Každopádně psychika je mocná čarodějka, i u mě, vlastně už jsem se smířila s tím, že mimčo nebude, vypustila jsem to a ejhle… A to jsem se pokládala za ztracený případ. Neboj se, věřím, že se ti taky zadaří. Rok zkoušení není tak moc, nechceš tomu dát ještě šanci, s jedním zdravým vejcovodem by neměl být problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.7.15 19:14

@NikaKaa aha promiň, tak sem to špatně pochopila :D jo tak to znám, jsou šílený ty hormony.. To máš pravdu, ta psychika dělá hodně.. taky sem si řekla že už na to kašlu, že to necháme bejt a necháme tomu čas… :) Věřím že zázraky se dějou už jak sama říkáš že se člověk smiřuje s tím že už to nebude a pak to přijde :) Určitě, taky tomu věřím že se brzo zadaří :) Určitě chci nějakej čas přirozeně a budu doufat že se to povede :) aby jsme nemuseli na IUI :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
13.10.15 11:07

Ahoj, mohla bych se prosím přidat? Minulý týden jsem byla na laparce, doktor zjistil hodně ložisek endometriozy, ty mi odstanil a doporučil co nejdříve otěhotnět, že prý je to nejlepší lék na endometriozu. Jenže kámen úrazu je v tom, že otěhotnět se snažím už skoro rok a půl a pořád nic. Není tu někdo, kdo by mi nalil trochu optimismu do žil? Některá z vás, které otěhotnění po laparce vyšlo? Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
13.10.15 11:59

@Prostějov mám obavu, že tu trochu zdechl pes :lol: Většinou je endometrióza důvodem, proč nemůžeš otěhotnět, takže pokud ti ložiska odstranili, snad se zadaří, držím pěsti. Jinak nám se podařilo i přes endometriózu (nešla kompletně odoperovat a od operace se hodně zhoršila) a špatný horm. profil v mých 41 letech přirozeně, určitě se podaří i tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
11.12.15 16:14

Holky, máte některá zkušenost s otěhotněním při cystě? Zda-li je to vůbec možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.17 10:09

Endometrioza 3stupen plus adenomyoza

Mne nasli žienky endometrioza 3stupen plus adenomyoza dost se bojim na vysledky histologie a kontrolu v znojme mm až 31.5držte palčeky a mam to skoro vsade okrem. Močaku a asi pod vaječnikmi to presne nevjmim jeste i daky chobot nasli nebo co nevim kde presne vpravo kdesi a dr nevedel co to je. Jake su centra v Praze a myslite ze sa zadarí? ja skusik prirodzene i kdyż fakt nevim jaka je šance a na umele penizky fakt nebudem mst delam vdaka bolestam jen na dpp a nemam moc. Hezky dnik a všem želam, at se zadaří) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
12.5.17 11:07

@KatyAngella Ahoj, otěhotněla jsem 2× naprosto přirozeně a hned. Také mám endometriozu - byla jsem před těhotenstvím 2× na laparoskopii, kde ničili ložiska endometriozy - jezdila jsem do Prahy k Apolináři - do ambulance pro endometriozu. Stačilo doporučení z nemocnice, kde jsem měla laparoskopii. Druhou už mi dělali u Apolináře - mají laser, který ničí ložiška i mezi cévami vaječníků atd. Takže naštestí já mám to štěstí, že mám dvě dětičky a navíc po porodech a kojeních už teď nemám obtíže několik let (děti 5,5 a skoro 2,5let). Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.17 11:13

Ahoj

Ahojik diky moc @Jírovka no ja nevim zda mi ten papir muj ve znojme ten gynekolog napise ted asi nepujdu znova kdyz sem po operaci ale pripadne za nim zajdu. Kontrolu ma 31.5ale chci dat na dřív mam zasa bolesti a dake krvaceni vcera paty den silné a jdu ke gynekologovi akurat pila som včera kokšku na sk je to praslicka a ustalo mi to ale nevim dokedy, musela som si datnna oddaleni norethisteron tak mozna je to pren take silne co myslis? a v praze u apolinare no ja vzdy to doporuceni zhanam skusim od meho gynekologa tedka vypytat necj se na mne podíva. Sice ted mam mladeho gyndu a moc gratuluji k detičkám :potlesk: snad sa aj mne zadaří mam to asi všade a presne este ani nevim kde. :nevim: diky moc za odepsaní Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí