Nevěřím své gynekoložce

13331
8.12.14 22:55

Nevěřím své gynekoložce

Dobrý den, vůbec nevím co mám dělat. Zhruba před rokem a půl jsem byla na revizi dělohy. Tenkrát jsem šla za gynekoložkou. Prohlížela mě ultrazvukem, dle sliznice usoudila že tam něco je ale nebyla si jistá zda jsem těhotná nebo ne. Potom jsem začala krvácet, bohužel došlo k potratu. Jenže v nemocnici svým ultrazvukem hned poznali že jsem byla v osmém týdnu těhotenství! Od té doby přemýšlím jak je možné že to v nemocnici ihned poznali, ale gynekoložka svým ultrazvukem nepoznala 8 týdnů starý plod?

Dnes mám podobný problém a mám pocit že se historie opakuje. V listopadu mě vynechala menstruace. Důvod neznámý, předtím jsem měla pravidelný cyklus. Bolesti a píchání u vaječníků mě hodně připomínají to minulé těhotenství. Dnes jsem byla u gynekoložky a ona zase nic nepoznala. Jediné co jsem se dozvěděla je že mám zvýšenou sliznici, ale jestli jsem nebo nejsem těhotná mě nebyla schopná říct. Ani mě neposlala na krev. Píchla mě vyvolávačku a mám čekat zda se dostaví menstruace nebo ne. Já mám ale pochybnosti a bojím se že znovu potratím! Když tehdy nebyla schopná poznat 8 týdnů starý plod, jak by tedy byla schopná poznat něco mladšího? :nevim: Mám fyzicky náročnou práci a chtěla bych mít jistotu zda v tom jsem nebo ne, dřív než se zase něco stane. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2170
8.12.14 22:57

Najdi si jinou gynekoložku. Kup si test. Pokud se má miminko udržet tak se udrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.12.14 22:58

Tak si sama zajdi na krev, to by melo jit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
8.12.14 22:59

1.Kup si test 2.Najdi jinou či jiného gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.12.14 23:00

Není nic jednoduššího než si koupit test. Ten může být falešně negativní třeba úplně na začátku, ale osmitýdenní plod se na něm 100% ukáže. A změnit doktorku by přece taky neměl být až takový problém, důvěra mezi pacientem a lékařem je dost důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Proč nezměníš gynekoložku? :nevim: :nevim: :nevim: Dělala sis sama těhotenský test? Ten vyšel jak? Proč si na tu krev nezajdeš sama? U nás v laborce za to chtějí tuším stovku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950

Přemýšlím, proč sis nechala píchnout vyvolávačku? Taky mi přijde divné, že by ti ji dávala, kdyby si nebyla jistá, jestli nejsi těhotná. To už je ale v tuhle chvíli jedno. Jestli gynekoložce nevěříš, najdi si jinou/jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
8.12.14 23:01
@wladka73 píše:
Najdi si jinou gynekoložku. Kup si test. Pokud se má miminko udržet tak se udrží.

Na testech mám duchy, ale duši nesílí. Na mamatestech víc. Na dr. maxovi není téměř nic vidět. O to víc je to záhadné. Strašně se bojím že zase něco bude špatně a říkám si jak je možné že gynekoložka není schopna určit zda ano, nebo ne? Asi si sama zajdu na krev někam do nemocnice jako samoplátce, jinak už nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
8.12.14 23:01
@dani24687 píše:
Tak si sama zajdi na krev, to by melo jit…

A nebo :-) Jako samoplátce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
8.12.14 23:02

@chipsa Tak může mít hodně postarší UTZ, ale eventuélně kolem 6tt by to snad měl poznat každý utz. Pokud nechceš čekat zajdi si na krev jako samoplátce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
8.12.14 23:03

Vyměň gynekologa. Já ho vyměnila dvakrát, než jsem byla spokojená, nehodlám snášet jakékoli chyby, které by mohly ohrozit moje miminko, tím spíš, když v doktora nemáš důvěru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
8.12.14 23:03

Máte někdo podobné zkušenosti, že gynekolog nepoznal těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.12.14 23:05

@chipsa 1. testuj 2. gynekolog v ambulanci máš téměř vždy horší přístroj než nemocnice 3. doktorka za tvůj potrat nemůže, pokud má plod odejít utz vyšetření ho tam neudrží 4. krev si můžeš zaplatit, když o ní stojíš v tom ti nic nebraní, mě doktorka na krev taky nikdy neposlala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
8.12.14 23:05

@chipsa Vyměnila bych ji. Měla jsem dvě různé (kvůli stěhování) a u každé jsem si zažila těhotenství (jedno teda ještě stále probíhá :mrgreen: no a obě to u mě poznaly už na přelomu 4.-5. týdne těhotenství, kdy tam ani nebyl ještě plod, ale pouze gestační váček (obě těhotenství plánovaná, takže testy jsem si dělala snad s potenciální menstruací). Takže mě osobně přijde dost divné, aby lékař nepoznal osmý týden…

• Citovat
  • Upravit
28294
8.12.14 23:06

Vyvolavacka ji neuskodi, pokud je tehotna muze naopak pomoci.

Kdyby se menses nedostavila, mas k ni jit za jak dlouho? Krev ti teda vzit mohla. :think: Kolikaty den po vynechani jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí