Nevěřím své gynekoložce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
10.12.14 09:53

Volala jsem do Brna pohotovost a ptala jsem se pana doktora co mám dělat. Řekl mě že pokud mám v sobe vyvolávačku tak je dobré alespon 5 dnů počkat zda se projeví jakýsi hormon. Jsem s doktorem domluvená, že pokud do soboty červená nedorazí, tak za ním zajdu na pohotovost. Vezme krev, prohlídne mě pořádně ultrazvukem a zjistí co se děje. Ale ted se čeká jak se projeví injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.12.14 10:07
@chipsa píše:
Volala jsem do Brna pohotovost a ptala jsem se pana doktora co mám dělat. Řekl mě že pokud mám v sobe vyvolávačku tak je dobré alespon 5 dnů počkat zda se projeví jakýsi hormon. Jsem s doktorem domluvená, že pokud do soboty červená nedorazí, tak za ním zajdu na pohotovost. Vezme krev, prohlídne mě pořádně ultrazvukem a zjistí co se děje. Ale ted se čeká jak se projeví injekce.

a test sis další dělala???

Já nevím, já bych šla dřív, pokud máš tak dlouho slabé testy, tak je to divné… měla bys mít už čáry jak blázen… no, nevím, každopádně, já bych aspoň testovala, abych věděla, jestli se to nějak mění..

nechci tě nějak strašit, i když to pravděpodobně stejně udělám, ale nesílící testy mouho být i u mimoděložního, u kterého dlouho nemusí být nic nic.. a pak je to průšvih jak blázen…

no, tak se drž a dej vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.12.14 10:08
@Markéta80 píše:
@Selfi a ideálně na dva odběry ale pokud hcg bude nízké tak je to špatné, zpoždění má celkem dost. Já byla 14 dní od vynechání a hcg bylo už v řádech tisíců.

určitě… já právě byla 10 dní od zpoždění, testy pořád slabé a hcg jen 150j…bylo mi jasné, že je to v pr… a taky bylo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
10.12.14 10:36

@Selfi já to poznala už dle testu že to je špatný, vlastně slabá čárka po víc dní zpoždění ale neslila, naopak slábla až tam nebylo nic a pak asi do 4 dnů extra silná ms :?. U Vali naopak 5 den po vynechání hodně silná čárka a za 2 dny silnější než ta kontrolní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.12.14 10:38

Holky neděste mě. V pondělí jsem byla u gynekoložky, s doktorem na pohotovosti jsem domluvená že kdyžtak v sobotu ráno dojedeme za ním na pohotovost. Co víc můžu dělat? Udělám si test v pátek a v sobotu ráno. Již jsem tento měsíc za testy vyhodila minimálně pětistovku. Pokud udělám test tak zase budu nadějně očekávat že čárka sílí. Dnes je to dvacátý den co jsem nedostala menstruaci a jsem z toho psychicky unavená. Dva dny si udělám pauzu od testu a v sobotu ráno to půjdu řešit na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
10.12.14 10:49

@chipsa :hug: :hug: měla jsi jít na krev to by bylo jasné hned, ale 20 dní od vynechání už bys měla hodně silnou čárku, hcg pár tisíc. někdy test ukazuje duchy a těhu nejsi, nemůžeš mít tolik dní jen slabou čárku, bud hormonální porucha nebo se těhu seklo a to by vyvolávačka měla spustit krvácení. To tu slabou čárku máš od vynechání nebo třeba až ted posledních pár dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
10.12.14 10:55

Testovala jsem týden od vynechání a testy byly negativní. Teprve třináctý nebo čtrnáctý den se začaly objevovat duchové a trochu sílit. Kamarádka si testy prohlížela a potvrdila mě že tam něco je. Poslední test jsem dělala v pondělí ráno a duch se nezměnil, ani nezesílil. Tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.12.14 10:59
@Markéta80 píše:
@Selfi já to poznala už dle testu že to je špatný, vlastně slabá čárka po víc dní zpoždění ale neslila, naopak slábla až tam nebylo nic a pak asi do 4 dnů extra silná ms :?. U Vali naopak 5 den po vynechání hodně silná čárka a za 2 dny silnější než ta kontrolní :lol:

já to měla jinak.. čárka lehoulince sílila, ale ani 10 dní po vynechání nebyla ani zdaleka tak silná jako kontrolní… a hcg to jen potvrdilo… nicméně… i přes silné krvácení a bolesti si to něco stále drželo, jelikož hcg stále stoupalo..měli velké podezření na mimoděložní…naštěstí po revizi prudce kleslo a bylo to jasné..pak už jen vysledovaly hcg do nuly a bylo. /klesalo mi celý měsíc/…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.12.14 11:04
@chipsa píše:
Testovala jsem týden od vynechání a testy byly negativní. Teprve třináctý nebo čtrnáctý den se začaly objevovat duchové a trochu sílit. Kamarádka si testy prohlížela a potvrdila mě že tam něco je. Poslední test jsem dělala v pondělí ráno a duch se nezměnil, ani nezesílil. Tak nevím :think:

už jsem se tě jednou ptala… jde test vyfotit? je čárka na první pohled viditelná?? pokud ne, tak by to mělo být v pohodě.. tím myslím, ale v pohodě v tom smyslu, že buď se těhu nekoná a nebo by v případě mimoděložního nemělo až tak ohrožovat…
promiň za upřímnost, ale raději ti řeknu realitu, protože mám fakt špatné zkušenosti…

jelikož jsem ale tvé testy neviděla, tak ani nedokážu říct, že jestli je máš pozitivní,… NĚCO TAM JE… NEZNAMENÁ NIC… :/… NO, VYČKEJ DO SOBOTY A V PŘÍPADĚ BOLESTI, KRVÁCENÍ, ŠPINĚNÍ, OKAMŽITĚ JEĎ NA POHOTOVOST A NEVÁHEJ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.12.14 11:36

@chipsa Já jsem teda z druhého konce republiky, ale chodila jsem ke gynekoložce, která mé kamarádce tvrdila že má zánět močového měchýře a 3 týdny jí léčila různými antibiotiky, když jí tvrdila že to nepomáhá smála se jí že je citlivka 8o Pak jí vezla rychlá protože se bolesti nedali vydržet, byl to akutní slepák a prý to bylo za 5 minut 12.

Známé tvrdila až do 12tt, že těhotná není 8o

Mě tvrdila že jsem naprosto v pořádku, že mít děti není problém, změnila jsem doktora, ten byl zděšený z toho co mám v kartě, hned mi potvrdil siné PCOS, ukázal ultrazvukový snímek, vypadal jak pytlík plný kuliček 8o

Takže ano jsou doktoři kteří by se nad sebou měli zamyset :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
10.12.14 14:48
@Zupa píše:
@chipsa Já jsem teda z druhého konce republiky, ale chodila jsem ke gynekoložce, která mé kamarádce tvrdila že má zánět močového měchýře a 3 týdny jí léčila různými antibiotiky, když jí tvrdila že to nepomáhá smála se jí že je citlivka 8o Pak jí vezla rychlá protože se bolesti nedali vydržet, byl to akutní slepák a prý to bylo za 5 minut 12.

Známé tvrdila až do 12tt, že těhotná není 8o

Mě tvrdila že jsem naprosto v pořádku, že mít děti není problém, změnila jsem doktora, ten byl zděšený z toho co mám v kartě, hned mi potvrdil siné PCOS, ukázal ultrazvukový snímek, vypadal jak pytlík plný kuliček 8o

Takže ano jsou doktoři kteří by se nad sebou měli zamyset :roll:

to máš rozhodně pravdu, otázka je, zda je to tento případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.12.14 15:32
@Selfi píše:
to máš rozhodně pravdu, otázka je, zda je to tento případ…

Toť otázka, ale jestli tam zakladatelka chodí tak dlouho jak píše musí vědět jaké jsou na její doktorku ohlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
11.12.14 16:33
@Zupa píše:
Toť otázka, ale jestli tam zakladatelka chodí tak dlouho jak píše musí vědět jaké jsou na její doktorku ohlasy.

No to taky není pravidlem. Já ke své první chodila přes 10 let a v podstatě to bylo pro prášky, na stěry a pořád dokola. První těhotenství bez problémů. Až když jsem se stěhovala a doporučovala ji známé, tak mi známá říkala, že ta má doktorka má na známém lékaři dost rozporuplná hodnocení a pozitivně ji hodnotí opravdu spíš „bezproblémoví“ pacienti. A to moje těhotenství poznala opravdu od sliznice a váčku teda :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13331
11.12.14 19:50

Ahoj, tak bych se chtěla podělit s dnešním zážitkem z pohotovosti. Začaly mě strašně pálit vaječníky a cítím takové divné bolesti. Tak jsem zavolala do práce že nepřijdu na odpolední směnu a jeli jsme na pohotovost, gynekologická ambulance pro dospělé v Brně. Hodinu jsem seděla v bolestech v čekárně než si mě vůbec někdo všiml. Ale co přišlo potom to byla bomba.
Popsala jsem doktorce svůj problém. Že jsem nedostala menstruaci, bolí mě vaječníky. U gynekoložky jsem byla v pondělí, ona ale nic nepoznala a poslal mě domů s vyvolávačkou. Doktorka na mě začala ječet proč jsem znovu nekontaktovala gynekoložku když ona mé léčí? A proč otravuji pohotovost? Celou dobu do mě ryla a dávala mě najevo svůj neochotný přístup zabývat se mými zdravotními potížemi. Milostivě jsem musela doktorku prosit, aby mě vzala krev a zjistilo se HCG. Ryla do mě že tohle je práce gynekoložky, ne její. Nakonec mě milostivě tu krev vzali. Ležím doma s bolestmi a jsem totálně znechucená. Připadá mě to, jakoby pohotovost byla jenom pro bohaté a zbytek je nezajímá. Tak k čemu si platíme zdravotní pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
11.12.14 20:04

@chipsa No upřímně? Proč jsi jela na pohotovost a ne ke své doktorce? Už neordinovala? Krev by ti vzala i ona a zná tě určitě líp než na pohotovosti. Když už bych na ty pohotovosti byla, poprosila bych je teda o utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí