Nevěřím své gynekoložce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56312
8.12.14 23:18
@chipsa píše:
Taky o tom přemýšlí, že si zajdu na pohotovost. Řeknu jim že gynekoložka nepoznala zda jsem těhotná a něco si vymyslím aby mě vyšetřili. Pokud mají kvalitnější přístroje tak jistota je jistota!

zkusit to můžeš, vyšetřit tě musí.. nemusíš jim ani sdělovat podrobnosti, stačí třeba info, že zatím nového gynekologa hledáš.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
8.12.14 23:19
@suvik píše:
Ten ultrazvuk ma urcite horsi, pokud jsi na zacatku, muze byt fakt videt jen vysoka sliznice.Co se tyka osmyho tydne tehotenstvi, no to uz videt byva, ale ted zrovna jsem cetla o nekom, komu plod taky nenasli, nasli ho az vnejsim ultrazvukem. Tak z toho bych jeste neusuzovala, ze je to spatna gynekolozka.
.. jenže otázka je, v jaké fázi bylo embryo, když potratila, 8.týdnu mohl třeba odpovídat gestační váček, výška sliznice, ale v dotazu o tom nic není, to, že řekli, že byla cca v 8.tt ještě neznamená, že tam bylo i velikostně odpovídající embryo, pokud ano, tak je divné, že to gynekoložka nepoznala, to už by asi zaznamenal i horší ult..ale jak říkám, otázka je, co v nemocnici viděli…

jinak se ale myslím, že situace se může a nemusí opakovat v závislosti na tom, jak je těhotenství založeno a ne vzhledem k práci..

Osobně bych si zašla na krev jako samoplátce nebo sjela na pohotovost, tak dlouho duchy na testech nejsou samo sebou… už by měly být dávno dálnice… pokud testuješ od zpoždění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220

Ano v gynekologické ambulanci může mít daleko horší utz přístroj než v nemocnici. Můj dr je toho příkladem, i když je jinak fajn. Ale srovnání jeho utz a utz v porodnici, to je jak když srovnávám televizi z 50. let se současnými televizory :lol:
U mě cca 9+2 neviděl nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
@chipsa píše:
Já jsem od gynekoložky očekávala že mě těhotenství potvrdí nebo vyvrátí. Ona mluvila tak padesát na padesát :nevim: Neřekla ani ano, ani ne :nevim:

a krev ti nevzala? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.12.14 23:21

@chipsa Proč si neuděláš ten test? V lékárně mě stál snad 40Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
8.12.14 23:21
@Moise píše:
a krev ti nevzala? 8o

Ne ne krev mě vůbec neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
8.12.14 23:22
@zuzkasim píše:
@chipsa Proč si neuděláš ten test? V lékárně mě stál snad 40Kč.

Testuji 14 dnů. Jsou tam slabší duchové, ale nesílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
8.12.14 23:23

@chipsa zajdi si na tu krev a budeš mít jasno…

nechci se gyn. zastávat, ale opravdu to může být starým ultrazvukem… měla ti vzít krev a bylo by… osobně bych obětovala dvě stovky a měla bys jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
8.12.14 23:25
@chipsa píše:
Testuji 14 dnů. Jsou tam slabší duchové, ale nesílí.
… tak pokud máš 14dní nesílíci testy, tak bych šla rozhodně na pohotovost nebo na vyšetření… u mě nesílící testy nevěstily nic dobrého… :think: což je většinou u všech…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.12.14 23:25
@chipsa píše:
Já už nemám důvěru po zkušenostech s minulým těhotenstvím, které skončilo špatně. A dodnes si vyčítám, že kdyby se to poznalo dřív a já ležela doma na rizikovým tak třeba mohlo miminko přežít. Ale zase na druhou stranu si říkám že přece gynekologická ambulance by přece měla mít stejné ultrazvukové vybavení jako nemocnice a pohotovost, nebo snad ne?

Takhle neuvažuj. Při normálním těhotenství není zapotřeba ležet. Já než jsem na to přišla(asi v 7tt), sportovala jsem, dělala si horké vany, brala nevhodné léky a jiné psí kusy.
Ultrazvukové vybavení může mít nemocnice i ambulance jiné, ale na všech přístrojích by v tvém případě už mělo být něco vidět.
Na pohotovost klidně zajdi. Třeba že tě bolí břicho, je ti zle. Pokud jim řekneš o vynechané menstruaci, duších na testech, udělají ti určitě ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
8.12.14 23:26

Tak muze to byt starsim ultrazvukem a treba i mladsim tehotenstvim. Obvzlaste, pokud nemas pravidelny cyklus. (muj syn byl o tyden mladsi nez dle menstruace a dcera dokonce o 2 tydny). Me take carka na testu nikdy nesilila, i kdyz tedy duch to nebyl. Byla to jasna carka, ale trochu slabsi, nez ta kontrolni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Al Bachino píše:
Já nechápu proč sis nechala píchnout tu vyvolávacku. V případě, že se snažís otehotnet a máš navíc tuto nedůvěru. Jako laik si myslím, že to může mozne těhotenství ukoncit.

tak to je nesmysl..i laik by si měl umět něco vygooglit než „myslí“ kor v doskuzi vyplašené holky :roll:

Příspěvek upraven 08.12.14 v 23:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
@marg píše:
Ano v gynekologické ambulanci může mít daleko horší utz přístroj než v nemocnici. Můj dr je toho příkladem, i když je jinak fajn. Ale srovnání jeho utz a utz v porodnici, to je jak když srovnávám televizi z 50. let se současnými televizory :lol:
U mě cca 9+2 neviděl nic :zed:

To je pak na nic, když dobrý doktor nemá dobrý přístroj, pak může udělat chybu a odejdou mu pacientky, i když je jinak schopný :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
8.12.14 23:27
@Selfi píše:
@chipsa zajdi si na tu krev a budeš mít jasno…nechci se gyn. zastávat, ale opravdu to může být starým ultrazvukem… měla ti vzít krev a bylo by… osobně bych obětovala dvě stovky a měla bys jistotu…

Tak jistotu by taky nemusela mit (ja takhle chodila na krev vic jak tyden, hcg rostlo strasne pomalu a furt se nic nevedelo a nakonec to bylo mimodelozni), ale taky se divim, ze to doktorka nijak vic neresila, obzvlaste po jednom ZT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
8.12.14 23:27

…jinak já byla v prvním těhu nervní, protože jsem byla na gyndě moc brzo a nic moc neviděl, jenže pak měl gyn. dovolenou a já měla čekat 6týdnů na další utrazvuk… což bych psy. nedala, takže jsem jela na pohotovost a řekla, že mě bolí břicho a že jsem lehce zašpinila… vím, že to byla lež a že by se to nemělo, ale já byla tak na nervy, že to rozhodně těhu neprospívalo… na pohotovosti mi potvrdili srdíčko a já se rázem zklidnila a byla jsem šťastná, že jsem tam šla i za cenu té lži… :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí