Otěhotním podruhé už přirozeně?

4411
10.12.14 20:01

Otěhotním přirozeně?

Krásný večer přeji :kytka:.
Zajímalo by mě jaké mám vyhlídky na samovolné :mrgreen: otěhotnění. Při prvním dítěti jsem chodila rok k lékaři. Nejdřím mi udělal různé testy, hormonální profil a pak řekl že mám anovulační cykly které trvají 30-60 dní. Nejdřív jsem brala Duphaston potom Utrogestan a Orgametril nevím jak to šlo postupně. Chodívala jsem na měření folikulů 2-3krát za měsíc. Teď je synovi 14měsíců a my už něco přes půl roku děláme druhé. Myslíte že budu muset opakovat tenhle kolotoč i s druhým dítkem? Myslela jsem že je na druhé „pohnojíno“ ještě když jsme začali tak brzo a ono ejhle. Měli jste to některá tak a druhé se porařilo samo? Díky za rakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68991
10.12.14 20:12

Tohle ti proste nikdo nerekne. Ted uz mas cykly pravidelne? Jestli ano, je solidni pravdepodobnost, ze se hormony porovnaly, jestli je to porad stejne, je pravdepodobne, ze se stav nezmenil. Coz samozrejme nevylucuje prirozene otehotneni, na to staci jedna nahodna ovulace, ale velmi ho to ztezuje.

Ja mela cykly vzdy jako hodinky, doktori vzdycky rikali, ze my dva bychom meli ditko zplodit prirozene zcela bez problemu, nakonec je dcera po sesti letech na ctvrte IVF. Po porodu clovek slycha ze vsech stran (i z tech lekarskych), ze druhe byva mnohem snazsi a jak uz zenska porodila, jde to samo, a ono houby, dceri budou tri roky, nechranime se od porodu a nic. Proste nekomu to tehotenstvi pomuze a druhe tehotenstvi jde mnohem snaz, nekomu ne a podruhe to jde stejne blbe jako driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.12.14 20:19

@ugluk Ono já k tomu ještě kojím, sice asi jednou někdy dvakrát denně. Cykly pravidené nemám ani omylem takže jsem na to asi pořád stejně. Doktor jak jsem k němu přešla s antikoncepcí od exgyndaře se zděsil a říkal že za to může nesprávně zvolená právě ona antikoncepce. Myslela jsem že to čas spraví, teď ji neberu 3-tí rok a vipadá to že se to vůbec nijak neupravilo.

To je teda taky dlouho tři roky :zed:. Ono právě když se čeká na to první tak mi to přijde jednodušší na chápání. Žena není připravená, tělo si neví rady ale u druhého už je to jiné všichni právě spoléhají na to pověstné „půjde to samo“ a pak se nic neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.14 20:21

No to ti nikdo neřekne. Ale já třeba když jsem nebrala horm. antikoncepci, tak jsem měla menzes 4× do roka. I tak se zadařilo přirozeně, a to rychle. Ani s druhým nebyl problém.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
10.12.14 20:22
@Ivčis píše:
Krásný večer přeji :kytka:.
Zajímalo by mě jaké mám vyhlídky na samovolné :mrgreen: otěhotnění. Při prvním dítěti jsem chodila rok k lékaři. Nejdřím mi udělal různé testy, hormonální profil a pak řekl že mám anovulační cykly které trvají 30-60 dní. Nejdřív jsem brala Duphaston potom Utrogestan a Orgametril nevím jak to šlo postupně. Chodívala jsem na měření folikulů 2-3krát za měsíc. Teď je synovi 14měsíců a my už něco přes půl roku děláme druhé. Myslíte že budu muset opakovat tenhle kolotoč i s druhým dítkem? Myslela jsem že je na druhé „pohnojíno“ ještě když jsme začali tak brzo a ono ejhle. Měli jste to některá tak a druhé se porařilo samo? Díky za rakce

staci jeden funkcni cyklus s ovulaci klidne i 30 den ;) trefit…ver… :hug:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
10.12.14 20:23
@Anonymní píše:
No to ti nikdo neřekne. Ale já třeba když jsem nebrala horm. antikoncepci, tak jsem měla menzes 4× do roka. I tak se zadařilo přirozeně, a to rychle. Ani s druhým nebyl problém.

kdyz beres hormonalni antikoncepci tak nemas normalni menstruaci :zed: ale krvaceni z odneti.
taky obet lekaru…

• Citovat
  • Upravit
4411
10.12.14 20:26

@KackaDoup To máš pravdu že se musíme trefit. To bychom ale museli souložit každý den :mrgreen:. Ne to byl vtip, snažíme se jak to jde ale každý den sex rozhodně není ani obden :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734

Podpořila bych to kontryhelem, jeřábem ptačím nebo Nosifolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68991

@Ivčis to je dalsi vec - kojeni. Ono sice opravdu plati, ze kojeni neni anikoncepce a spousta normalne plodnych zen otehotni i pri plnem kojeni, ale… fakt proste je, ze pri kojeni je zvyseny prolaktin a ten sanci na otehotneni jeste snizuje. V CARu by se se mnou odmitli zabyvat, dokud bych tam prisla jako kojici zena, proste do me nebudou cpat hormony, kdyz si to sama jinde „kazim“. Ono i kdyz tam prijde nekojici se zvysenym prolaktinem, prvni snaha je ho snizit. Takze jo, rikam u nas skoro tri roky, ale do 15 m jsem taky kojila (cykly jsem ale mela pravidelne od nejakych 7 m). Ono to „druhe uz jde samo“ u nekoho plati, znam dost lidi, co prvni pres IVF a dalsi prirozene, ale… fakt to neni vsespasne. Nekdo si i to druhe musi „vydrit“ a obcas se nekomu to druhe nepodari nikdy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
10.12.14 20:27

@Ivčis to ani nemusi…jen se sleduj…mereni bazalni teploty u nepravidelnych cyklu by mela byt samozrejmost

• Citovat
  • Upravit
69235
10.12.14 20:29

Druhé se za tvé situace zadařilo znovu, ale za 4 roky. Ještě ten kolotoč nebyl tak hrozný, věř, že může být hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.12.14 20:35

@xFelli Poradíš mi jak bych to měla užívat? Kontryhel možná doma ještě mám…
@ugluk No právě, vím že bych už kojit nemusela a taky pomalu přestávám ale on syn byl hrozný závislák a teď se pomalu sám začal pouštět. Někdy klidně usne sám s dudlem a jindy prso chce, chtěla bych to nechat na něm ale do roku a půl bych chtěla přesat úplně. Nestraš určitě se nám i vám brzy podaří jen na sebe nechávají čekat ti naši prťousci :srdce: taky pak stojí za to- no ne? To naše kvítko určitě :jazyk:. Když jsem byla na kontrole v srpnu tak si doktor myslel že už jsem těhotná, měla jsem dost velkou sliznici. Říkal že slušnou na začátek těhotenství jenže v děloze nic. Hnal mě na krev aby to nebylo mimoděložní a pak z krve zjistil že to byla asi ovulace. Takže nějak/někdy ovuluji.,
@KackaDoup To jsem zkoušela při prvním a nějak jsem to nechápala tak jsem se na to vy*rdla za tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.12.14 20:39

@terinka4444 To máš určitě pravdu můžu být jedna s těch šťastných že to šlo docela dobře. Vím, ale teď s 14 měsíčním lítat po doktorech je opruz tak bych byla šťastná kdybych to nemusela absolvovat. To ale asi každá. 4roky je tak dost a nechávali jse to osudu jo? nebo si chodila k dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
10.12.14 20:52

@Ivčis Osobní zkušenost mám zrovna s tím kontryhelem ;) Užívá se od 1. dne menstruace do začátku ovulace - já ji nijak netestovala, takže jsem pila výluh cca 14 dní. Sypaný čaj, je na něm návod, už si ho přesně nepamatuju, ale asi 1 pol. lžíci zalít vroucí vodou, 15min. louhovat v zakryté nádobě a pak přecedit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.12.14 20:55
@Ivčis píše:
@terinka4444 To máš určitě pravdu můžu být jedna s těch šťastných že to šlo docela dobře. Vím, ale teď s 14 měsíčním lítat po doktorech je opruz tak bych byla šťastná kdybych to nemusela absolvovat. To ale asi každá. 4roky je tak dost a nechávali jse to osudu jo? nebo si chodila k dr.?

ne chodila i IVF proběhla, nakonec zázrakem přirozeně, ale byl to boj.
Kontryhel je fajn na sliznici, já si oblíbila kapky, měly větší účinek a pohodlnější užívání, čaj mi po čase lezl krkem. V lékárně se dají koupit, stojí do stovky, dá se pár kapek do vody a je to. A sliznice rostla jak hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí