Příšerný strach ze zubaře

1619
13.2.13 16:42

Příšerný strach ze zubaře

Ahojky, potřebovala bych pořádně vygruntovat dutinu ústní mám, ale tak příšerný strach ze zubaře až mám mdloby. Jenom o tom píšu a celá se chvěju.
Musim to, ale začít řešit mám už viditelný problémi. Na posledy jsem byla u zubaře někdy na škole a to už je pár let.
Máte někdo nějakou radu jak se zbavit toho nepředstavitelnýho strachu? Nejlepší by bylo kdyby mě někdo klepl palicí už doma a já se probrala až bude po všem.
Z dětma chodí manžel, jednou jsem mu je tam jenom odvedla a měla z toho závratě.
Už mě to, ale štve neumím s tím, ale bojovat.
Tak prosím co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
13.2.13 16:45

Jsem na tom stejne, setrim penize, abych mohla do Brna nebo do Prahy, kde mi to udelaji v narkoze..jako mala jsem mela zlou zubarku a vlastniho tatu jsem videla od zubarky utect, od ty doby mam sileny strach..radeji budu denne rodit, nez jit k zubari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
13.2.13 16:45

Mě školní zubařka ve čtvrté třídě vyrvala dvě stoličky, taky jsem pak měla strach.Ale mám teď vynikající zubařku a u ní se nebojím, dokonce tam chodím relaxovat :-D Mám to u ní místo kosmetického salonu :-D

• Citovat
  • Upravit
9994
13.2.13 16:48

Holky, a nějaký prášek, premedikace, prostě oblbovák, po kterém vám to bude víc jedno nenapsal by vám třeba obvoďák? Tohle fakt není normální, takový strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 16:48

Holky, nebojte se.Dnes je už automatické, že Vám při event. vrtání či trhání automaticky umrtví zub či celou dáseň( to píchnutí fakt vůbec nebolí) nebo, ale to je dražší( i několik tisíc), udělají ošetření v tzv. analgosedaci. Nní to narkoza, je to polospánek. Dělají to však asi jen na soukr. klinikách a nehradí to zdr. pojišťovna. Taky jsem srabík a bez injekce ani ránu. Ostatně to platí o pro samotné zubaře, i oni jsou jen lidé. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 16:50
@Paoloska píše:
Holky, a nějaký prášek, premedikace, prostě oblbovák, po kterém vám to bude víc jedno nenapsal by vám třeba obvoďák? Tohle fakt není normální, takový strach :think:

Já se holkám vůbec nedivím. Byly doby, ještě za totáče, ale i po něm, kdy se dětem ani dospělým umrtvovací injekce nedávaly, vrtání bolelo jak prase, prostě bezohlednost.Od toho pramení ten strach.Je to vina zubařů, hlavně těch starších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
13.2.13 16:52

Ahojky taky tím strachem trpím, ale přešla jsem k hodne doktorce. mně pomohlo až to že mě teď v těhu začal bolet tak šíleně zub, že jsem tam prostě musela. dala mi injekci a pak jsem už necítila vrtání, a když jsem odcházela tak jsem tak doktorku milovala že mě zbavila bolesti. :-) to je možná ten správný lék na strach ze zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
13.2.13 16:54

Noo tak já se přidávám do klubu…odhodlávám se tam jít, uklidnuji se injekcí a tím že si dám uší mp3 nebo něco abych neslyšela ten zvuk…
Měla jsem otřesnou zlou zubařku, která me vytrhla zub, kterej byl vedle toho co se kejval- naštěstí taky mléčnej, ale bez umrtvení bez čehokoliv…bylo to hrozný :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.13 16:55

Ahojky, tak ja jsem mela taky poradnou panickou hruzu ze zubare. Ale pak jsem zacala mit problemy, bolely me zuby, zacalo mi smrdet z pusy atd… Rekla jsem si, ze jsem jeste mlada, abych mela zniceny zuby a musela se takhle za sebe stydet. Takze jsem si nasla zubare, ktery je fajn, chape me a prekonala strach.
Vzdy musim mit injekci, vzdy se klepu, ale nez mit problemy a stydet se, tak radeji bolest.
Tak si sama zkus predstavit ty nasledky za par let. Ty penize za plomby ze znicenych zubu a treba to pujde samo.
Fakt je to o tom jenom prekonat. Ja kdyz se odstehovala od rodicu a prestal nademnou nekdo drzet ruku, tak jsem na to dlabala a bala jsem se tam fakt silene chodit, ale pak mi zacalo vadit, ze by me to hyzdilo a bylo.
Lidi, co se boji zubare je hodne, neni se za co stydet.
Drzim pesticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 16:55

Milosrdná injekce tenounkou jehličkou je báječná věc, opravdu nic nebolí, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.2.13 16:57

Já se taky bojím, jak čert kříže, jen si pomyslím, že se objednám, vyjedou mi opary, už musím jít, ale bojím se tak, že jsem se ještě neobjednala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
13.2.13 16:58

Posledních pár let chodím na soukromou kliniku a nemůžu si to tam vynachválit. Je tam úplně jiný přístup a navíc umrtvovací injekce je u každého vrtání samozřejmost :palec: Bohužel ty zákroky nehradí pojišťovna, ale s péčí jsem moc spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
13.2.13 17:06

@MUFICE já jsem si takhle naběhla, se synem jsem chodila na soukromou kliniku, paní zubařka mu tak vehementně rvala zub až se jí ten zub v kleštích rozdrtil, takže ho tahala na třikrát. Od tý doby je boj už jen když mu chce dát zubařka (jiná) do pusy byť jen zrcátko :-(

• Citovat
  • Upravit
Lamicka
13.2.13 17:07

Ja mela taky sileny strach ze zubare… na zakladce mi pretrhl 2 zuby a pak kolem 20ti let na me zase jina poustela hruzy a dost nesetrne mi opravovala zub :-(. Takze jsem nikam nesla 6 let! Kdyz jsem se odhodlala pred tehotenstvim, tak jsem mela 1 desny ohromny kaz, malem jsem prisla o cely zub, nastesti ho zubarka zachranila. Kdyz mi ho vrtala, tak to vubec nebolelo, protoze jsem mela injekci. Bez injekce uz ani otevrit pusu :-).

Ted si davam pozor, abych chodila kazdeho pul roku, protoze kdyz se neco hooodne zanedba, tak oprava je narocna na cas, penize i psychiku. To je moje nejvetsi motivace :-).

• Citovat
  • Upravit
1521
13.2.13 17:07

Ahoj, radu teda nemám, já jsem dřív u zubaře i omdlívala. Ale stačily dva porody a už to se mnou nemají tak těžké. Nechávám se pokládat spíš tak preventivně :mrgreen:
jo a bojím se pořád a s dítětem na vrtání zatím tvrdím že nikdy nepůjdu já sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.