Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, potřebovala bych pořádně vygruntovat dutinu ústní mám, ale tak příšerný strach ze zubaře až mám mdloby. Jenom o tom píšu a celá se chvěju.
Musim to, ale začít řešit mám už viditelný problémi. Na posledy jsem byla u zubaře někdy na škole a to už je pár let.
Máte někdo nějakou radu jak se zbavit toho nepředstavitelnýho strachu? Nejlepší by bylo kdyby mě někdo klepl palicí už doma a já se probrala až bude po všem.
Z dětma chodí manžel, jednou jsem mu je tam jenom odvedla a měla z toho závratě.
Už mě to, ale štve neumím s tím, ale bojovat.
Tak prosím co s tím???
Jsem na tom stejne, setrim penize, abych mohla do Brna nebo do Prahy, kde mi to udelaji v narkoze..jako mala jsem mela zlou zubarku a vlastniho tatu jsem videla od zubarky utect, od ty doby mam sileny strach..radeji budu denne rodit, nez jit k zubari.
Mě školní zubařka ve čtvrté třídě vyrvala dvě stoličky, taky jsem pak měla strach.Ale mám teď vynikající zubařku a u ní se nebojím, dokonce tam chodím relaxovat
Mám to u ní místo kosmetického salonu ![]()
Holky, a nějaký prášek, premedikace, prostě oblbovák, po kterém vám to bude víc jedno nenapsal by vám třeba obvoďák? Tohle fakt není normální, takový strach ![]()
Holky, nebojte se.Dnes je už automatické, že Vám při event. vrtání či trhání automaticky umrtví zub či celou dáseň( to píchnutí fakt vůbec nebolí) nebo, ale to je dražší( i několik tisíc), udělají ošetření v tzv. analgosedaci. Nní to narkoza, je to polospánek. Dělají to však asi jen na soukr. klinikách a nehradí to zdr. pojišťovna. Taky jsem srabík a bez injekce ani ránu. Ostatně to platí o pro samotné zubaře, i oni jsou jen lidé. ![]()
@Paoloska píše:
Holky, a nějaký prášek, premedikace, prostě oblbovák, po kterém vám to bude víc jedno nenapsal by vám třeba obvoďák? Tohle fakt není normální, takový strach
Já se holkám vůbec nedivím. Byly doby, ještě za totáče, ale i po něm, kdy se dětem ani dospělým umrtvovací injekce nedávaly, vrtání bolelo jak prase, prostě bezohlednost.Od toho pramení ten strach.Je to vina zubařů, hlavně těch starších.
Ahojky taky tím strachem trpím, ale přešla jsem k hodne doktorce. mně pomohlo až to že mě teď v těhu začal bolet tak šíleně zub, že jsem tam prostě musela. dala mi injekci a pak jsem už necítila vrtání, a když jsem odcházela tak jsem tak doktorku milovala že mě zbavila bolesti.
to je možná ten správný lék na strach ze zubaře.
Noo tak já se přidávám do klubu…odhodlávám se tam jít, uklidnuji se injekcí a tím že si dám uší mp3 nebo něco abych neslyšela ten zvuk…
Měla jsem otřesnou zlou zubařku, která me vytrhla zub, kterej byl vedle toho co se kejval- naštěstí taky mléčnej, ale bez umrtvení bez čehokoliv…bylo to hrozný
![]()
Ahojky, tak ja jsem mela taky poradnou panickou hruzu ze zubare. Ale pak jsem zacala mit problemy, bolely me zuby, zacalo mi smrdet z pusy atd… Rekla jsem si, ze jsem jeste mlada, abych mela zniceny zuby a musela se takhle za sebe stydet. Takze jsem si nasla zubare, ktery je fajn, chape me a prekonala strach.
Vzdy musim mit injekci, vzdy se klepu, ale nez mit problemy a stydet se, tak radeji bolest.
Tak si sama zkus predstavit ty nasledky za par let. Ty penize za plomby ze znicenych zubu a treba to pujde samo.
Fakt je to o tom jenom prekonat. Ja kdyz se odstehovala od rodicu a prestal nademnou nekdo drzet ruku, tak jsem na to dlabala a bala jsem se tam fakt silene chodit, ale pak mi zacalo vadit, ze by me to hyzdilo a bylo.
Lidi, co se boji zubare je hodne, neni se za co stydet.
Drzim pesticky.
Milosrdná injekce tenounkou jehličkou je báječná věc, opravdu nic nebolí, fakt.
Já se taky bojím, jak čert kříže, jen si pomyslím, že se objednám, vyjedou mi opary, už musím jít, ale bojím se tak, že jsem se ještě neobjednala
Posledních pár let chodím na soukromou kliniku a nemůžu si to tam vynachválit. Je tam úplně jiný přístup a navíc umrtvovací injekce je u každého vrtání samozřejmost
Bohužel ty zákroky nehradí pojišťovna, ale s péčí jsem moc spokojená ![]()
@MUFICE já jsem si takhle naběhla, se synem jsem chodila na soukromou kliniku, paní zubařka mu tak vehementně rvala zub až se jí ten zub v kleštích rozdrtil, takže ho tahala na třikrát. Od tý doby je boj už jen když mu chce dát zubařka (jiná) do pusy byť jen zrcátko ![]()
Ja mela taky sileny strach ze zubare… na zakladce mi pretrhl 2 zuby a pak kolem 20ti let na me zase jina poustela hruzy a dost nesetrne mi opravovala zub
. Takze jsem nikam nesla 6 let! Kdyz jsem se odhodlala pred tehotenstvim, tak jsem mela 1 desny ohromny kaz, malem jsem prisla o cely zub, nastesti ho zubarka zachranila. Kdyz mi ho vrtala, tak to vubec nebolelo, protoze jsem mela injekci. Bez injekce uz ani otevrit pusu
.
Ted si davam pozor, abych chodila kazdeho pul roku, protoze kdyz se neco hooodne zanedba, tak oprava je narocna na cas, penize i psychiku. To je moje nejvetsi motivace
.
Ahoj, radu teda nemám, já jsem dřív u zubaře i omdlívala. Ale stačily dva porody a už to se mnou nemají tak těžké. Nechávám se pokládat spíš tak preventivně ![]()
jo a bojím se pořád a s dítětem na vrtání zatím tvrdím že nikdy nepůjdu já sama.