Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Burj Chalifa píše:
Jak nerada dává? Dává ze svého? Jistě si ráda připlatíš. Pro mě je zubař hodný tehdy, když respektuje mé jistě splnitelné přání a injekci mi na přání dá.
Taky nechápu, proč někde tu injekci dávat nechtějí ![]()
@MUFICE píše:
Taky nechápu, proč někde tu injekci dávat nechtějí
Třeba jsou to sadisti ![]()
@sunnyho.motylek píše:
po porodu a mi čistila kanálky bez umrtvení a ještě se hrozně divila, že jsem jí tam sklouzla z křesla a brečela bolestí,
Tak to se nedivím, že se bojíš, tohle není normální, to je řezničina
![]()
Moje zubařka dává injekci na všechny zákroky, předtím jsem to nikdy nezažila- Říká, že u zubaře ti nemá bolet, nejsme ve středověku. Za plmbu platím kolem 500 Kč. Dcera je zubařka-hlavně dětská a taky dává dětem injekce, většina dětí si to nechá vysvětlit, že je to potom nebude bolet.
Ahoj holky, ja se taky bojim zubare, ale kdyz uz, tak jedine s injekci, pry v tehu nevadi, je to jen lokalni umrtveni.Mam v kvetnu termin a jeste jsem tam nebyla
,ani nevim, jestli tam pujdu.
Muzou me nutit, nebo ne
Jde mi o to, ze to ma byt v prukazce, ale kamaradka mi rikala, ze uz se to nemusi, jak za komancu, ze je to moje vec ![]()
@zdenicka77 : Ahoj myslím, že můžeš vynechat mě totiž doktor zaškrtl že mám jít k obvodní, zubařce a pak na EKG myslím? (Jak se tam měří to srdce). No a měla jsem tam razítko jen od obvodní a zubaře a nikdo mi nic neřekl…
@zdenicka77 Ahoj určitě bych radši šla, rozumnej zubař tě v těhu určitě nebude zbytečně trápit, ale jestli tam máš něco špatnýho co zatim nebolí je lepší to vydržet hned, než potom s miminkem v náručí a bolavým zubem, chytilo mě to po prvním těhotenství už po návratu z porodnice a byla to hrůza, hlavně dneska už to není žádná řezničina, chodím k zubaři každý měsíc, páč se mi děsně kazí zuby. sice je ve mě vždycky malá dušička, ale zubařka se snaží, abych necítila nic ![]()
@datega : Noo tak to jsi nezažila mojí zubařku co semnou v těhu dělala..
Ale jinak bych tam taky raději šla pro klid duše… Já se zubařů hrozně bojím a ted si ještě musím najít jiného doktora, protože už mě nebaví jezdit 50km k té řeznici!!! ![]()
@morčák mrkni se mi do podpisu ![]()
U mě to bohžel dopadlo tak, že zuby začli bolet, bohužel teda v třetím trimestru a rovnou osmičky, bolest jak kráva. pak dali pokoj, tak jsem si říkala, že se objednám, mám dva ulomené zuby a jeden mezizubní kaz hodně velkej, ale zatím nic nebolelo. Před časem začli zuby bolet zase. Na pravý straně je mezizubní kaz, kam se mi dostává jídlo a pak to tam dost tlačí a bolí, než to vyšťourám, pak to bolí třeba ještě půl den. Na druhý straně mě začlo opravdu hodně bolet pod velkou plombou, občas strašlivý píchání, možná podkažená, nebo jak mi rostou ty osmičky, tak se zuby tlačí k sobě a plomba se hýbe, je hluboká, tak jde asi i k nervu.
Teď jsem na tom tak, že nemůžu kousat ani na jednu stranu… Jsem objednaná k zubařce, co dělá děti, každý den mě bolí zuby, někdy víc, někdy míň, teď třeba tak středně. J už se tam těším… Minimálně na to, že vyřeší nejdřív ty kazy a já budu moct zase normálně žvýkat, aniž by začla pekelná bolest zubů a nebudu brousit potravu předníma jak nějakej hlodavec ![]()
A pak že se vyřeší ty osmičky, který bolej jak čert, když mě chytnou a občas je to takový, že mám pocit, že už to nevydržím, starat se o děti v tomhle stavu je za trest ![]()
Nevím, jestli už tě něco bolí, ale nenechej to dojít až tak daleko, řvi už od dveří, že chceš injekci, že se bojíš, že utečeš, najdi si vstřícného doktora, ale jdi, ať nedopadneš jako j, která se fakt těší, protože se samozřejmě bojím, že o nějaké zuby přijdu ![]()
Tak to obdivuju, ze vas injekce neboli. Me tedy jo, ale zamacknu oci, sevru rukama operatka na ruce a nejak to preziju.
Mne v podstate vadi i prohlizeni zubu takovym tim hackem. Jak me s tim chce nekde stourat, nenapadne se sesouvam dolu ![]()
Driv jsem milovala zubare- do doby, nez me poprve vrtal
Bohuzel je dcera asi po me. Rada chodila k zubari, ale loni ji nasla zubarka 2 kazy, na stolickach. Jeden hned opravila, ale pri pristi a prespristi navsteve uz delala dcera takovy sceny, ze to proste neslo. Ani pusu neotevrela. Dostala slibeno barevnou plombu a nic. I ted doma, kdyz zacnu o tom, ze musime jet do Prahy, aby ji uspali, ze se ten zoubek musi opravit jinak bude bolet, tak ma takovy panicky vyraz v obliceji a temer nevnima. Ale to prvni vrtani to zvladla v pohode, tak proc ma ten blok???
![]()
Zapomnela jsem dodat, ze i pres injekci vrtani citim- ne, ze by to bolelo, ale neco divnyho citim.
@janet9 jo, tak šťouráčku na prohlídku se bojím hodně moc a momentálně plnuju, že se s doktorkou dohodnu, že mi píchne injekci tam, kde se bude hasit nejakutnější problém a teprve pak může šťourat a další části pusy se udělají pak, doufám, že s tím nebude mít problém, protože já jsem jinak schopná se odtamtud sebrat a utýct.
A injekce mě sice bolí, ale to přežiju, když je to do kůže, tak mi to tak nevadí, ale jakmile jde o bolest přímo v zubu, tak to fakt nedávám
@janet9 píše:
Tak to obdivuju, ze vas injekce neboli. Me tedy jo, ale zamacknu oci, sevru rukama operatka na ruce a nejak to preziju.
Mně teda ta injekce vůbec nevadí, zubařka vždycky řekne, že to trošku píchne, ale nikdy to necítím. Pro mě je horší braní krve, to mám vždycky osypky ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale ze zubaře mám panickou hrůzu, ale je mi líto vyhodit 100 za injekci, minule jsem si nechávala píchnout injekci, při zákroku (vrtání zubu), jsem všechno cítila, nakonec jsme se se zubařkou dopátraly k závěru, že mám ms a tudíž injekce nepůsobí vůbec ![]()
@PajinkaT píše:
@datega : Noo tak to jsi nezažila mojí zubařku co semnou v těhu dělala..Ale jinak bych tam taky raději šla pro klid duše… Já se zubařů hrozně bojím a ted si ještě musím najít jiného doktora, protože už mě nebaví jezdit 50km k té řeznici!!!
Ty jo..tak to bych se určitě porozhlídla jinde, moje zubařka je fajn, děsně jsem se vždycky bála, ale s ní ten strach fakt přešel, mám po dětech děsný problémy se zubama a nikdy jsem u ní neměla bolestivý ošetření a při bolestech mě veme klidmě každej den a ví že mám ted mimi a nemusím ani čekat. Dneska opravdu nemusí ošetření zubů bolet ![]()