Příšerný strach ze zubaře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ave
837
13.2.13 17:47

Jo a ještě u mě návštěva zubaře funguje stejně jako projímadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 17:48
@veru324 píše:
@Burj Chalifa jo, to už mi říkala i doktorka :D

Měli by to mít v ordinaci pro bázlivé pacienty.Aby si snad nemysleli, že tam chodí notorik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
13.2.13 17:51

Já co jsem zažila tak jen nepříjemné doktorky co nemají pochopení pro ty co se bojí a jsou hrozně necitlivé

Jen jednou po tom co mi provedly na pohotovosti jsem šla ke kamarádčině zubaři, soukromému ten byl opravdu skvělý, ale pak mi řekl, že si mám běhěm těhotenství našetřit aspon 50tisíc, že tět mám na to pul roku, tak mám jak šetřitn když sem těhotná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak sem tam už nešla na to fakt nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
13.2.13 17:54

No právě moc dobře vím, že mě to bude stát i můj důchod, ale nejsem schopna to vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 17:55

Ale injekce jsou za pár floků( dokonce mám dojem, ale opravte mě!), že je ZP proplácejí. Jinak stojí asi +- 80 Kč. Tak proč s tím mají zubaři problém? Pacient si to rád zaplatí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
13.2.13 17:56

@sunnyho.motylek Proboha, co je to za zubaře, který čistí kanálky bez umrtvení? To má být lékař, tak takového bych snad nahlásila.

Taky se příšerně bojím zubaře, ale našla jsem si skvělou zubařku, která má pro můj strach pochopení. Taky je teda hodně drahá, ale za ten komfort to stojí. Prostě celý rok šetřím na zubaře :,( Posledně mě čekal velký zákrok, tak jsem si připlatila analgosedaci a všechno prospala :palec: Od té doby se bojím míň a míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
13.2.13 17:58

Prosím tě a kolik stoji ta analgosedace? U mě, ale asi nepomůže ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 18:00
@morčák píše:
Prosím tě a kolik stoji ta analgosedace? U mě, ale asi nepomůže ani to.

Já mám pocit, že asi 2000 - 2 500 Kč podle délky ošetření, ale jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.2.13 18:02

Nečetla jsem diskuzi, je toho moc.
Ale mě u zubaře hodně pomáhá MP3 do uší…
Aspoň malinké odreagování, ale rychlé písničky, né žádné zamilované a pomalé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
13.2.13 18:16

@morčák Jak u kterého lékaře, já chodím k soukromé zubařce, která si účtuje cca 5tis. za tu samotnou sedaci a pak samozřejmě ještě za ty výkony, které ti provádí. On je na to potřeba anesteziolog, který je u tebe po celou dobu zákroku, proto je to tak drahé, platíš ještě jednu osobu.
Je to drahá sranda, ale je to skvělý, prostě si přijdeš sednout, uspí tě a pak se probudíš a máš novou pusu :D Žádná bolest, žádný zvuk vrtačky, žádné kanálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
13.2.13 18:22

@Burj Chalifa Máš naprostou pravdu, manžel je doktor, tak jsem se ptala. Při každém invazivním zákroku v ústech máš nárok na injekci, kterou pojišťovna proplácí. Taky jsem nechápala, proč někteří injekci nechtějí dávat. Manžel říká, že je to proto, že u těhle injekcí je poměrně velké riziko alergie nebo nežádoucí reakce, dokonce až anafylaktický šok. Je pravda, že doktor nikdy nemůže vědět, jak tělo na jakýkoliv lék zareaguje, ale od toho má zákroku předcházet řádná a důkladná anamnéza, kde se dají podobné věci ve velké míře podchytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
13.2.13 18:23

Holky přidávám se, ze zubařů mám šílený strach.. Když jsem byla malá měla jsem děsného zubaře, pak se to celkem srovnalo, ale chodila jsem jen když mě něco opravdu bolelo. No a teď mám zase děsný strach! Proč? Protože když jsem byla těhu tak jsem musela k Dr. tam mi řekla, že mi na stoličku musí udělat korunku, zub připravila, udělala otisk na korunku a řekla, kdy mám přijít, ale do zubu se mi dostal zánět a já musela na pohotovost. (Byla jsem v 6.měsíci) Doktor, že tam mám zánět, že mi musí rozříznout dásen a dát mi tam dren (zánět už jsem měla jendou nahoře a co si pamatuju tak to vůbec nebolelo), ale tento doktor, mi píchnul iněkcy a IHNED! po píchnutí vzal skalpel a říznul, skoro jsem z toho křesla utekla!!! V čekárně čekala tchýně, která mě tam vezla a když jsem vylezla celá fialovo-zeleno-modro-bílá tak se mě zeptala co se dělo, že mě bylo slyšet přes celou nemocnici jak jsem řvala. Od té doby příííšerný strach ze zubaře! :(( :(( :((

• Citovat
  • Upravit
8921
13.2.13 18:25

Ahoj, necetla jsem celou diskuzi, jen pridam svou zkusenost a radu. Driv jsem mela skvelou zubarku. Nic me u ni nebolelo, vzdycky rikala, co bude delat, kdyz vrtala bez injekce, tak treba pocitala, abych vedela, jak dlouho to bude bolet. U vetsich kazu umrtvovala. Pak jsem se prestehovala a musela najit jinou dr. To nebyla zubarka, ale kovarka. Des bes. Jeste navic huli jak fak´brika a jit si lehnout na kreslo a dejchat ten oder z jeji pusy, no lahudka. Navic zuby odflakovala, nestarala se dukladne. Nakonec jsem se odhodlala najit jinou dr. Mam ji sice 25km daleko, ale na rukou bych ji nosila. Vysvetlila jsem ji problem, ze se fakt desne bojim, jakou mam spatnou zkusenost atd. Na prvni navsteve me jen udelala rtg a prohledla pusu. Na dalsi navsteve uz mi vytrhla moudrak. Uplne v klidu. ted jsem tam byla asi 3× za mesic kvuli zanedbanym kazum od minule zubarky a pomalu mi dava pusu do kupy.
Doporucu najit schopneho a mileho doktora, promluvit s nim a pomalu se strachu zbavit. Za zkazene zuby to nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
13.2.13 18:28
@Burj Chalifa píše:
Ale injekce jsou za pár floků( dokonce mám dojem, ale opravte mě!), že je ZP proplácejí. Jinak stojí asi +- 80 Kč. Tak proč s tím mají zubaři problém? Pacient si to rád zaplatí!

zrovna nedávno jsem tohle probírala s bráchou - studuje zubárnu… a říkal, že často je problém v tom, že běžný obvoďák s kartotékou plnou pacientů musí za den ošetřit třeba i 40 pacientů - no a ve chvíli, kdy začne umrtvovat, tak je prostoj, kdy nemůže pracovat… takže prý důvody jsou často i časové :jazyk: mně se v červenci uštípl kus zubu, vrtal mi to, brousil a dodělával všechno bez umrtvení a teda nic moc to nebylo :jazyk: nemluvě o tom, že když to dělá bez umrtvení, tak pak dělá rychle, aby to nebolelo dlouho, a je větší riziko nějakého opomenutí nebo nekvalitní práce :think:
manžel teď měl podobný problém a můj brácha mu to domluvil u kolegy na klinice, všechno mu to umrtvili a prý nejnepříjemnější na celé proceduře bylo, že musel mít dlouho otevřenou pusu :lol:

takže ač se zubařem nemám obvykle problém (mám naštěstí zdravé zuby), tak příště jdu k bráchovi a už ne ke svému původnímu zubaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.2.13 18:28
@Manticora píše:
@Burj Chalifa Máš naprostou pravdu, manžel je doktor, tak jsem se ptala. Při každém invazivním zákroku v ústech máš nárok na injekci, kterou pojišťovna proplácí. Taky jsem nechápala, proč někteří injekci nechtějí dávat. Manžel říká, že je to proto, že u těhle injekcí je poměrně velké riziko alergie nebo nežádoucí reakce, dokonce až anafylaktický šok. Je pravda, že doktor nikdy nemůže vědět, jak tělo na jakýkoliv lék zareaguje, ale od toho má zákroku předcházet řádná a důkladná anamnéza, kde se dají podobné věci ve velké míře podchytit.

Děkuju nejen za sebe za cennou informaci. Nicméně, pokud by pacient podepsal prohlášení, že není alergický či je to na jeho zodpovědnost( lékaři jistě věcí, jak to zúřadovat), tak by to určitě šlo. A panu manželovi děkujeme za pozitivní zprávu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.