Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hezké odpoledne maminky,
to moje mimino nemá nic normální
dneska jsem s údivem zjistila, že se mu nahoře prořezal prví zub, ale je to dvojka! Dole už má 2 jedničky, ale nahoře vyrostla dvoječka, asi už včera, ale našla jsem ji až dnes…zoubky mu rostou přesně po měsíci na den přesně
![]()
Chci se zeptat, znáte miminka, kterým to rostlo takto na upíra? Není to nic nenormálního doufám
Děkuju a přeju pohodový čtvrteční večer ![]()
Ahoj, naše dcera to tak měla
nahoře vyrostly první dvojky, dole jedničky
nic se neděje, je to v pořádku. už má 8,5 roku a druhý zoubky má krásný
Našemu mladsimu synovi vyrostly horní dvojky ještě před dolními jednickami. ![]()
Proboha co řešíš? každé druhé děcko mělo první dvojky, moje malá měla nejdřív dvojky horní, pak spodní, pak horní jedničky, trojky a až pak spodní jedničky. a zub má rovné bez problémů
@Kalla1412 Ahoj,muj syn to taky tak mel, dole mel jednicky, a nahore mu rostly prvni dvojky, ale pak za mesic na to mu rostly i jednicky nahore. ![]()
Je to normalni, neboj, nikde neni dany ze ditku musi rust napred jednicky, dole i nahore..Zoubky mame taky rovne a pekne!!
A to uz mame skoro vsechny chybi nam jen posledni stolicky, a synovi je 22 mes. ![]()
@martulkasloník jeee, klid, jen nevím, jestli je to standartní, máme v rodine strašné potíže s růstama zubů, třeba manželovi rostou jedny stoličky, myslím 7ky uplně vodorovně, mému bratrovi zase takto rostou 4ky, tak mám strach, aby tam neměl to v té pusině nějaké pomotané ![]()
@Kalla1412 myslím že zuby jak jsou nebo nejsou rovné jsou dány až druhými zuby. moje neteř měla první zoubky křivé, mezi jedničkama mezeru a zubařka to neřešila prý se uvidí jak narostou druhé, no a ty narostly krásně bez mezery. kdyby proto že rostou první dvojky měl každý křivé zuby tak má půl republiky rovnátka:-))ale v poho zeptala ses, já jsem zase nenormální v tom že mi je 30 let a nemám ani jednu osmičku, prý mi už nevyrostou ![]()
Naší Danče napřed vyrostly spodní jedničky, pak jedna spodní dvojka a teď už má pěkne prořízlý upíří zuby nahoře
Roste si to jak chce
Neboj, myslím, že je to normální ![]()
Jo, zuby, ty si dělají, co se jim zamane.
Malému zase narostly zaráz tři a to horní jedničky a dolní dvojka. Pak šly horní dvojky, teprve pak spodní jedničky, po nich spodní stoličky, pak horní stoličky a nakonec špičáky.
Hele hlavně, že vyrostly
Dcera měla venku už všechny zuby i stoličky a pořád ji nevylezla jedna dvojka nahoře. Už mě mudra připravovala na to, že se někdy stane, že nějaký zub nevyleze, byla jsem z toho docela smutná, vypadala totiž trochu divně a nakonec jí v téměř 2,5 letech vylezla i ta dvojka. Tak jsem si celkem oddechla. Stani
U nás byla první horní jednička, pak dolní, pak zase horní a pak stolička. Aspoň vypadala vtipně
.
Já taky byla upír, ségra taky a můj syn taky
. Nijak bych to neřešila. Někomu prostě vyrostou nejřív dvojky
Ahojky taky jsme to takhle měli nejdříve spodní jedničky pak horní dvojky a nakonec jedničky a ted se tam klube něco nahoře ale potvůrka mě nedovolí se mrknout ![]()
@Kalla1412 U druhé dcery to máme taky tak - má dolní jedničky a horní dvojky, obě dvě. Dr v úterý řekla že to není nic nenormálního že se s tím setkává. Mě to teda ani nenapadlo nějak řešit, ony ty jedničky nakonec dorostou ![]()
To není žádná rarita. Můj synek měl nahoře taky první dvojky. Sice to bylo trošku legrační, ale jinak se nad tím moc lidí nepozastavovalo.