Přišití uší - ORL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
203
16.3.22 08:18
@Anonymní píše:
@kacckaJ urcite to zvladnete :hug: ja jsem ji cvicne vcera zkousela prave celenku nasadit a ona jak ma dlouhe vlasy, tak se mi tam vsude motaly..proto uvazuji ze si necham od zname udelat 1-2 se suchym zipem..

Na suchý zip bude asi praktičtější, uvidíte. Každopádně Vám přeju ať Vám vše dobře dopadne a s výsledkem jste spokojeni ;) ty děti to snáší opravdu dobře bych řekla. Dcera byla úplně v pohodě, 2 dny jí ty uši lehce boleli, ale zvládli jsme to i bez prášku na bolest, jen snad první noc moc nespala, ale né skrz bolest, ale spíš není zvyklá spát na zádech, tak se hodně budila. Ale nebojte, bude to dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 15:21

@kacckaJ moc moc dekuji :hug: doufam, ze vsechno probehne jako u vas..v patek jdeme na konzultaci a pro termin a pak se zacnu psychicky pripravovat :) Dcera je pripravena, povidala sem ji o tom, vi, ze ji ouska budou bolet, ale doufam, ze to kdyztak s pomoci tabletky nejak zvladneme..jeste jednou dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.22 06:08

Ahojky, tak jen mala informace🙂na prisiti jdeme 25.4.,budeme prijati na pediatrii. Nejprve se teda tvarili, ze je moc mala, ze se to dela az kolem 10.roku a tak jsem jim rekla, ze bychom to radi udelali pred nastupem do skoly. Nakonec nebyl problem, ale meli tam tolik lidi, sestricky nestihaly, takze v postate nic nevim😪jediny, co mi stihli rict bylo, ze tam s dcerou samozrejme budu moc byt hospitalizovana, ale ze nemam narok ani na nemocenskou a logicky ani na osetrovak, takze si budu muset vzit dovolenou. Mejte se hezky..

• Citovat
  • Upravit
203
19.3.22 10:02
@Anonymní píše:
Ahojky, tak jen mala informace🙂na prisiti jdeme 25.4.,budeme prijati na pediatrii. Nejprve se teda tvarili, ze je moc mala, ze se to dela az kolem 10.roku a tak jsem jim rekla, ze bychom to radi udelali pred nastupem do skoly. Nakonec nebyl problem, ale meli tam tolik lidi, sestricky nestihaly, takze v postate nic nevim😪jediny, co mi stihli rict bylo, ze tam s dcerou samozrejme budu moc byt hospitalizovana, ale ze nemam narok ani na nemocenskou a logicky ani na osetrovak, takze si budu muset vzit dovolenou. Mejte se hezky..

Ahoj, zkuste se poptat přímo dětské doktorky na paragraf, já ho na dceru normálně dostala a využila jsem celých 9 dnů abych s ní mohla být ještě i doma. Já myslím že na to máte normálně nárok. Jinak u nás už bez obvazu, nasazujeme čelenku, v pondělí může jít do školy, akorát nesmí cvičit ještě. Budu držet palečky ať i Vám to vše dobře dopadne. Asi bude mít malá celkovou narkózu ještě že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.22 10:28

@kacckaJ jj budeme mit celkovou narkozu..na detskym mi prave rekli, ze nemam narok na nic, na osetrovak mam narok az s ni budu doma, takze vlastne bych hned druhy den mohla byt na OCR, nejak to udelam. Zkusim se s dr. domluvit, treba bude ochotna a kdyz ne, tak to dovolena jisti..
Takze byla dcera doma 14 dni ze skoly? Jak dlouho jste meli obvaz na cele hlave? A jak jdou ty celenky, neboli ji to?

• Citovat
  • Upravit
203
19.3.22 11:12
@Anonymní píše:
@kacckaJ jj budeme mit celkovou narkozu..na detskym mi prave rekli, ze nemam narok na nic, na osetrovak mam narok az s ni budu doma, takze vlastne bych hned druhy den mohla byt na OCR, nejak to udelam. Zkusim se s dr. domluvit, treba bude ochotna a kdyz ne, tak to dovolena jisti..
Takze byla dcera doma 14 dni ze skoly? Jak dlouho jste meli obvaz na cele hlave? A jak jdou ty celenky, neboli ji to?

Ano, byla doma celých 14 dní a po celou tu dobu měla právě i obvaz na hlavě. Při poslední kontrole obvaz sundali, ustřihli uzlíky za ušima (stehy má vstřebávaci) a ukázali jak správně tu čelenku nasazovat. Měla jsem trošku strach, ale zvládli jsme to, nebolí jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
17.4.22 19:58
@Anonymní píše:
Zkuste to s tím suchým zipem. Jen aby se tam nedostávaly vlasy a vyzkoušejte, jak to bude pohodlné. My měli látkové čelenky.

Dle našeho lékaře je nejlepší jít jako předškolák - menší děti to méně bolí a budou mít nova ouška s nástupem do školy, tj. do nového kolektivu. Ten kolektiv u nás neplatil, protože ve třídě jsou všechny děti ze školky. My byli u normálního ORL lékaře, ke kterému chodíme. Recenzi jsem měla pouze jednu a přímo na něj. Známí byli moc spokojeni. Já s výsledkem moc spokojená nejsem, ale s tím už nic dělat nebudu. Třeba to ani lépe nešlo.

Čelenka se pak nosí hodně dlouho a už si nepamatuji, jak dlouho jsme byli doma, ale myslím, že dost. Jezdili jsme i 3krat týdne na kontrolu.

Ahoj, jak dlouho jste měli prosím tu čelenku. Píšete že hodně dlouho. Dcera nosila měsíc celodenně a na spaní jí ještě má. Při poslední kontrole nám doporučili 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 13:29

@kacckaJ ahoj,tak mame za sebou prisiti..jsme jeste v nemocnici, na sale byla 2,5 hodiny..po narkoze zvracela a asi pul hodiny brecela, ze ji to jedno ucho boli :,( tak sem se teda desila, protoze i v sobe mela zrovna paralen.Ale pak se uklidnila, usla a bolest presla. Noc uplne v pohode, lezela na zadech, obcas si na ty usi lehla, ale dobry. Zitra nas ceka prvni prevaz, tak mam strach, aby ji to nejak nerozbourili, ale snad bude vsechno v poradku..

• Citovat
  • Upravit
203
26.4.22 20:09
@Anonymní píše:
@kacckaJ ahoj,tak mame za sebou prisiti..jsme jeste v nemocnici, na sale byla 2,5 hodiny..po narkoze zvracela a asi pul hodiny brecela, ze ji to jedno ucho boli :,( tak sem se teda desila, protoze i v sobe mela zrovna paralen.Ale pak se uklidnila, usla a bolest presla. Noc uplne v pohode, lezela na zadech, obcas si na ty usi lehla, ale dobry. Zitra nas ceka prvni prevaz, tak mam strach, aby ji to nejak nerozbourili, ale snad bude vsechno v poradku..

Ahoj, hlavně že to má malá už za sebou, nebojte, za pár dní bude určitě v pořádku a ouška bolet nebudou. Já z toho prvního převazu měla taky trošku obavy, ale vše proběhlo v pořádku, uši namazali a už měla i menší ten obvaz na hlavě. A dělali taky obě ty ouška asi že? Určitě budete s výsledkem spokojení. Ty ouška budou oteklé pár týdnů, ale nic hrozného, určitě se nemáte čeho bát, až se vše zahojí, výsledkem bude stát určitě za to :D u nás radost neskutečná a jsem za to ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.22 04:52

@kacckaJ jj delali obe ouska a jedno z nich ji i modelovali.No jsem zvedava, dr. ktera ji operovala rikala, ze se to povedlo.Mala se taky tesi az se uvidi, hned se me ptala jestli tam budou mit zrcadlo :lol: noc byla uplne klidna dneska zase, tak uvidime, co prevaz, snad to pujde..

• Citovat
  • Upravit
203
27.4.22 08:19
@Anonymní píše:
@kacckaJ jj delali obe ouska a jedno z nich ji i modelovali.No jsem zvedava, dr. ktera ji operovala rikala, ze se to povedlo.Mala se taky tesi az se uvidi, hned se me ptala jestli tam budou mit zrcadlo :lol: noc byla uplne klidna dneska zase, tak uvidime, co prevaz, snad to pujde..

Dcera měla modelaci obou uší, měla i v uších přišité nějaké tampony, které měli držet tvar ucha a ty jí sundali až za 3 týdny…
Naštěstí vše se rychle zahojilo, myslím že u těch dětí je ta rekonvalescence rychlá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.22 15:13

@kacckaJ mala nema v usich tamponky prisite, ale ms je tam dane..dnes je namaceli zase do framykoinu a vraceli zpatky. Jinak prevaz zvladla, trochu brecela, ale zvladla to hezky :D spis ji bolelo sundavani naplasti nez to ucho..jinak co jsem mela moznost videt, tak to vypadalo hezky.Jen to jedno ma utahle vic hlave, i dr. rikala, ze nikdy nebudou uplne symetricke, ale oproti tomu, co mela to bude balada.Tak snad. Uz bych se na ni potrebovala podivat zepredu :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
203
27.4.22 19:36
@Anonymní píše:
@kacckaJ mala nema v usich tamponky prisite, ale ms je tam dane..dnes je namaceli zase do framykoinu a vraceli zpatky. Jinak prevaz zvladla, trochu brecela, ale zvladla to hezky :D spis ji bolelo sundavani naplasti nez to ucho..jinak co jsem mela moznost videt, tak to vypadalo hezky.Jen to jedno ma utahle vic hlave, i dr. rikala, ze nikdy nebudou uplne symetricke, ale oproti tomu, co mela to bude balada.Tak snad. Uz bych se na ni potrebovala podivat zepredu :lol: :lol:
Úplně Vám rozumím, já byla taky zvědavá :D jinak dcera má taky každé ucho jiné, ale opravdu je to jen detail, sama pak uvidíte jak se holčičce změní i celý obličej. Oproti tomu jaké ty uši měla je to velikánský rozdíl :palec: a hlavně vidím že je ráda že si může vlasy vyčesat normálně do culíku, to nikdy nedělala..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.22 20:17

@kacckaJ Vy me vzdycky tak uklidnite :hug: uz se tesim a ona taky, moc. Jeste se zeptam, stehy jste meli vstrebatelny nebo vam je vytahovali? bolelo to hodne?

• Citovat
  • Upravit
203
28.4.22 07:41
@Anonymní píše:
@kacckaJ Vy me vzdycky tak uklidnite :hug: uz se tesim a ona taky, moc. Jeste se zeptam, stehy jste meli vstrebatelny nebo vam je vytahovali? bolelo to hodne?

Stehy jsme měli vstřebatelné, všechny vypadli zhruba do toho měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty