Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@kacckaJ urcite to zvladneteja jsem ji cvicne vcera zkousela prave celenku nasadit a ona jak ma dlouhe vlasy, tak se mi tam vsude motaly..proto uvazuji ze si necham od zname udelat 1-2 se suchym zipem..
Na suchý zip bude asi praktičtější, uvidíte. Každopádně Vám přeju ať Vám vše dobře dopadne a s výsledkem jste spokojeni
ty děti to snáší opravdu dobře bych řekla. Dcera byla úplně v pohodě, 2 dny jí ty uši lehce boleli, ale zvládli jsme to i bez prášku na bolest, jen snad první noc moc nespala, ale né skrz bolest, ale spíš není zvyklá spát na zádech, tak se hodně budila. Ale nebojte, bude to dobré ![]()
@kacckaJ moc moc dekuji
doufam, ze vsechno probehne jako u vas..v patek jdeme na konzultaci a pro termin a pak se zacnu psychicky pripravovat
Dcera je pripravena, povidala sem ji o tom, vi, ze ji ouska budou bolet, ale doufam, ze to kdyztak s pomoci tabletky nejak zvladneme..jeste jednou dekuji.
Ahojky, tak jen mala informace🙂na prisiti jdeme 25.4.,budeme prijati na pediatrii. Nejprve se teda tvarili, ze je moc mala, ze se to dela az kolem 10.roku a tak jsem jim rekla, ze bychom to radi udelali pred nastupem do skoly. Nakonec nebyl problem, ale meli tam tolik lidi, sestricky nestihaly, takze v postate nic nevim😪jediny, co mi stihli rict bylo, ze tam s dcerou samozrejme budu moc byt hospitalizovana, ale ze nemam narok ani na nemocenskou a logicky ani na osetrovak, takze si budu muset vzit dovolenou. Mejte se hezky..
@Anonymní píše:
Ahojky, tak jen mala informace🙂na prisiti jdeme 25.4.,budeme prijati na pediatrii. Nejprve se teda tvarili, ze je moc mala, ze se to dela az kolem 10.roku a tak jsem jim rekla, ze bychom to radi udelali pred nastupem do skoly. Nakonec nebyl problem, ale meli tam tolik lidi, sestricky nestihaly, takze v postate nic nevim😪jediny, co mi stihli rict bylo, ze tam s dcerou samozrejme budu moc byt hospitalizovana, ale ze nemam narok ani na nemocenskou a logicky ani na osetrovak, takze si budu muset vzit dovolenou. Mejte se hezky..
Ahoj, zkuste se poptat přímo dětské doktorky na paragraf, já ho na dceru normálně dostala a využila jsem celých 9 dnů abych s ní mohla být ještě i doma. Já myslím že na to máte normálně nárok. Jinak u nás už bez obvazu, nasazujeme čelenku, v pondělí může jít do školy, akorát nesmí cvičit ještě. Budu držet palečky ať i Vám to vše dobře dopadne. Asi bude mít malá celkovou narkózu ještě že?
@kacckaJ jj budeme mit celkovou narkozu..na detskym mi prave rekli, ze nemam narok na nic, na osetrovak mam narok az s ni budu doma, takze vlastne bych hned druhy den mohla byt na OCR, nejak to udelam. Zkusim se s dr. domluvit, treba bude ochotna a kdyz ne, tak to dovolena jisti..
Takze byla dcera doma 14 dni ze skoly? Jak dlouho jste meli obvaz na cele hlave? A jak jdou ty celenky, neboli ji to?
@Anonymní píše:
@kacckaJ jj budeme mit celkovou narkozu..na detskym mi prave rekli, ze nemam narok na nic, na osetrovak mam narok az s ni budu doma, takze vlastne bych hned druhy den mohla byt na OCR, nejak to udelam. Zkusim se s dr. domluvit, treba bude ochotna a kdyz ne, tak to dovolena jisti..
Takze byla dcera doma 14 dni ze skoly? Jak dlouho jste meli obvaz na cele hlave? A jak jdou ty celenky, neboli ji to?
Ano, byla doma celých 14 dní a po celou tu dobu měla právě i obvaz na hlavě. Při poslední kontrole obvaz sundali, ustřihli uzlíky za ušima (stehy má vstřebávaci) a ukázali jak správně tu čelenku nasazovat. Měla jsem trošku strach, ale zvládli jsme to, nebolí jí to.
@Anonymní píše:
Zkuste to s tím suchým zipem. Jen aby se tam nedostávaly vlasy a vyzkoušejte, jak to bude pohodlné. My měli látkové čelenky.Dle našeho lékaře je nejlepší jít jako předškolák - menší děti to méně bolí a budou mít nova ouška s nástupem do školy, tj. do nového kolektivu. Ten kolektiv u nás neplatil, protože ve třídě jsou všechny děti ze školky. My byli u normálního ORL lékaře, ke kterému chodíme. Recenzi jsem měla pouze jednu a přímo na něj. Známí byli moc spokojeni. Já s výsledkem moc spokojená nejsem, ale s tím už nic dělat nebudu. Třeba to ani lépe nešlo.
Čelenka se pak nosí hodně dlouho a už si nepamatuji, jak dlouho jsme byli doma, ale myslím, že dost. Jezdili jsme i 3krat týdne na kontrolu.
Ahoj, jak dlouho jste měli prosím tu čelenku. Píšete že hodně dlouho. Dcera nosila měsíc celodenně a na spaní jí ještě má. Při poslední kontrole nám doporučili 2 měsíce.
@kacckaJ ahoj,tak mame za sebou prisiti..jsme jeste v nemocnici, na sale byla 2,5 hodiny..po narkoze zvracela a asi pul hodiny brecela, ze ji to jedno ucho boli
tak sem se teda desila, protoze i v sobe mela zrovna paralen.Ale pak se uklidnila, usla a bolest presla. Noc uplne v pohode, lezela na zadech, obcas si na ty usi lehla, ale dobry. Zitra nas ceka prvni prevaz, tak mam strach, aby ji to nejak nerozbourili, ale snad bude vsechno v poradku..
@Anonymní píše:
@kacckaJ ahoj,tak mame za sebou prisiti..jsme jeste v nemocnici, na sale byla 2,5 hodiny..po narkoze zvracela a asi pul hodiny brecela, ze ji to jedno ucho bolitak sem se teda desila, protoze i v sobe mela zrovna paralen.Ale pak se uklidnila, usla a bolest presla. Noc uplne v pohode, lezela na zadech, obcas si na ty usi lehla, ale dobry. Zitra nas ceka prvni prevaz, tak mam strach, aby ji to nejak nerozbourili, ale snad bude vsechno v poradku..
Ahoj, hlavně že to má malá už za sebou, nebojte, za pár dní bude určitě v pořádku a ouška bolet nebudou. Já z toho prvního převazu měla taky trošku obavy, ale vše proběhlo v pořádku, uši namazali a už měla i menší ten obvaz na hlavě. A dělali taky obě ty ouška asi že? Určitě budete s výsledkem spokojení. Ty ouška budou oteklé pár týdnů, ale nic hrozného, určitě se nemáte čeho bát, až se vše zahojí, výsledkem bude stát určitě za to
u nás radost neskutečná a jsem za to ráda ![]()
@kacckaJ jj delali obe ouska a jedno z nich ji i modelovali.No jsem zvedava, dr. ktera ji operovala rikala, ze se to povedlo.Mala se taky tesi az se uvidi, hned se me ptala jestli tam budou mit zrcadlo
noc byla uplne klidna dneska zase, tak uvidime, co prevaz, snad to pujde..
@Anonymní píše:
@kacckaJ jj delali obe ouska a jedno z nich ji i modelovali.No jsem zvedava, dr. ktera ji operovala rikala, ze se to povedlo.Mala se taky tesi az se uvidi, hned se me ptala jestli tam budou mit zrcadlonoc byla uplne klidna dneska zase, tak uvidime, co prevaz, snad to pujde..
Dcera měla modelaci obou uší, měla i v uších přišité nějaké tampony, které měli držet tvar ucha a ty jí sundali až za 3 týdny…
Naštěstí vše se rychle zahojilo, myslím že u těch dětí je ta rekonvalescence rychlá ![]()
@kacckaJ mala nema v usich tamponky prisite, ale ms je tam dane..dnes je namaceli zase do framykoinu a vraceli zpatky. Jinak prevaz zvladla, trochu brecela, ale zvladla to hezky
spis ji bolelo sundavani naplasti nez to ucho..jinak co jsem mela moznost videt, tak to vypadalo hezky.Jen to jedno ma utahle vic hlave, i dr. rikala, ze nikdy nebudou uplne symetricke, ale oproti tomu, co mela to bude balada.Tak snad. Uz bych se na ni potrebovala podivat zepredu
![]()
@Anonymní píše:Úplně Vám rozumím, já byla taky zvědavá
@kacckaJ mala nema v usich tamponky prisite, ale ms je tam dane..dnes je namaceli zase do framykoinu a vraceli zpatky. Jinak prevaz zvladla, trochu brecela, ale zvladla to hezkyspis ji bolelo sundavani naplasti nez to ucho..jinak co jsem mela moznost videt, tak to vypadalo hezky.Jen to jedno ma utahle vic hlave, i dr. rikala, ze nikdy nebudou uplne symetricke, ale oproti tomu, co mela to bude balada.Tak snad. Uz bych se na ni potrebovala podivat zepredu
![]()
@kacckaJ Vy me vzdycky tak uklidnite
uz se tesim a ona taky, moc. Jeste se zeptam, stehy jste meli vstrebatelny nebo vam je vytahovali? bolelo to hodne?
@Anonymní píše:
@kacckaJ Vy me vzdycky tak uklidniteuz se tesim a ona taky, moc. Jeste se zeptam, stehy jste meli vstrebatelny nebo vam je vytahovali? bolelo to hodne?
Stehy jsme měli vstřebatelné, všechny vypadli zhruba do toho měsíce ![]()