Přišití uší - ORL

Anonymní
12.3.22 19:10

Prisiti usi - ORL

Dobry vecer, chtela jsem se zeptat, zda jste byl nekdo na prisiti usi u ditete na ORL? Myslela jsem, ze se to dela pouze na plastikach.
Chteli bychom to podstoupit nez dcera nastoupi do 1.tridy a na soukrome klinice nam rekli, ze by to bylo nejdrive v rijnu. Tak jsem zkousela i nemocnice a v Jablonci mi rekli prave, ze to delaji na ORL.
Prosim o ponechani anonymu- info o dceri.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2439
12.3.22 19:20

Se synem jsme byli na plastice. Pokud se nic nezměnilo, tak zákrok platí pojišťovna do 9 let. Raději bych si počkala na ověřenou kliniku, než to uspěchat a pak řešit nějaké problémy. Rozhodně si zkus sehnat recenze.

Příspěvek upraven 12.03.22 v 19:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30970
12.3.22 19:22

V Motole to dělají na ORL, nejčastěji předškolákům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.22 19:26

Dekuji, rada bych, aby to mela nez pujde do skoly. Jsme objednani i na konzultaci na plastiku, ale tam by byl termin operace az na podzim a to ji nemuzu vzit hned ze skoly-respektive nechci. Proto jsem shanela moznosti. V Jbc je i plastika v nemocnici, ale odkazali me na ORL.

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.3.22 20:05

I v naší okresní nemocnici operují odstátý uši naprosto běžně. Ve finále s tím můžou mít víc zkušeností než plastika.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.22 06:08

Zkusime tam jit na konzultaci a uvidime, tam by nam dali termin behem mesice..ale prepadl me strach, furt si rikam ze plastici rezou casteji :D moc dekuji za par odpovedi, aspon vidim, ze to neni nesmysl..

• Citovat
  • Upravit
30970
13.3.22 06:22

Řežou častěji než na lůžkovém ORL? To spíš nevíš, co vše se tam operuje. Tam se dělají složité rozstepy, tracheotomii, uši, mandle… Každý den, cca 10 operaci dle časové náročnosti. To spíš ve slově plastika vidí člověk nějaký vizuální nadstandard. Jinak je to operace dost bolestivá s pobytem v nemocnici cca 3-5 dní. Není to ráno tam, odpoledne s úsměvem domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 06:28

@Cuddy Mas pravdu spis nevim, co vse na ORL rezou, nemam zadne zkusenosti. Plastika mi k tomu proste sedela lepe.To,ze to je bolestiva operace samozrejme vim, ale dcera ma jedno ucho odstate opravdu hodne a nechci, aby mi to jednou vycitala.Uz ted stoji pred zrcadlem a dava si pres to vlasy.

• Citovat
  • Upravit
30970
13.3.22 08:43

Jedno ucho je v pohodě, to děti zvládají mnohem lépe, že mohou ležet na té druhé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 12:35

@Cuddy to asi jo, ale aby pak proti tomu prisitemu nevypadalo odstate..no uvidime, co nam navrhnou. Kazdopadne dekuju za reakci.

• Citovat
  • Upravit
203
15.3.22 13:31
@Anonymní píše:
@Cuddy to asi jo, ale aby pak proti tomu prisitemu nevypadalo odstate..no uvidime, co nam navrhnou. Kazdopadne dekuju za reakci.

Teď jsme to taky řešili, dělali obě uši, aby vypadali stejně. Byli jsme na plastice, zákrok jen v lokální anestezii, hned po zákroku jsme šli domů. Bolest uší 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 16:37

@kacckaJ moc dekuji za reakci, myslim, ze u nas budou take potreba obe, aby to bylo soumerne..muze se zeptat ohledne celenky? Mate pripravenou nejakou obyc bavlnenou nebo bude lepsi treba na suchy zip?

• Citovat
  • Upravit
203
15.3.22 19:34
@Anonymní píše:
@kacckaJ moc dekuji za reakci, myslim, ze u nas budou take potreba obe, aby to bylo soumerne..muze se zeptat ohledne celenky? Mate pripravenou nejakou obyc bavlnenou nebo bude lepsi treba na suchy zip?
@Anonymní píše:
@kacckaJ moc dekuji za reakci, myslim, ze u nas budou take potreba obe, aby to bylo soumerne..muze se zeptat ohledne celenky? Mate pripravenou nejakou obyc bavlnenou nebo bude lepsi treba na suchy zip?

Máme připravenou obyčejnou bavlněnou čelenku, prý to stačí. Trošku se sice bojím toho nasazování, ale snad to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 05:49

@kacckaJ urcite to zvladnete :hug: ja jsem ji cvicne vcera zkousela prave celenku nasadit a ona jak ma dlouhe vlasy, tak se mi tam vsude motaly..proto uvazuji ze si necham od zname udelat 1-2 se suchym zipem..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.22 06:12
@Anonymní píše:
@kacckaJ urcite to zvladnete :hug: ja jsem ji cvicne vcera zkousela prave celenku nasadit a ona jak ma dlouhe vlasy, tak se mi tam vsude motaly..proto uvazuji ze si necham od zname udelat 1-2 se suchym zipem..

Zkuste to s tím suchým zipem. Jen aby se tam nedostávaly vlasy a vyzkoušejte, jak to bude pohodlné. My měli látkové čelenky.

Dle našeho lékaře je nejlepší jít jako předškolák - menší děti to méně bolí a budou mít nova ouška s nástupem do školy, tj. do nového kolektivu. Ten kolektiv u nás neplatil, protože ve třídě jsou všechny děti ze školky. My byli u normálního ORL lékaře, ke kterému chodíme. Recenzi jsem měla pouze jednu a přímo na něj. Známí byli moc spokojeni. Já s výsledkem moc spokojená nejsem, ale s tím už nic dělat nebudu. Třeba to ani lépe nešlo.

Čelenka se pak nosí hodně dlouho a už si nepamatuji, jak dlouho jsme byli doma, ale myslím, že dost. Jezdili jsme i 3krat týdne na kontrolu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty