Prišla som o peniaze....
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Milka12345
přesto ti pořád něco leží v bance, tak důchod z toho užijes. Nacestováno už máš, teď budeš využívat výhody našeho štědrého státu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@plošina píše:
@Milka12345
přesto ti pořád něco leží v bance, tak důchod z toho užijes. Nacestováno už máš, teď budeš využívat výhody našeho štědrého státu.
asi moc nic výhody neužije, nějaký majetek má, tak ať žije z něj, pokud přišla o 2500000 Kč, tak si můžeme spočítat, kolik jí zbylo, to není málo, tak s tím teď už musí zacházet rozumně, taky mohla třeba přijít o nohu, to by bylo horší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@plošina píše:
@Kelsey
Proč se ptáš zakladadelky na její zahraniční práci? Je to její osobní věc.
Kvůli důchodu, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka
může jít na pracák, my za ní zaplatíme zdravotní, může jít kdykoliv k lékaři, my to zaplatíme, myslíš že je to málo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Bohuzel jsem prodala 2 byty v roce 2020,pak jsem onemocnela a penize nechala lezet v bance…Ted za to nekoupim ani jeden… (strata 2 500000)Každý den mne to trápi a nevim jak se s tím smirit… Otázka Proč? No ty byty byli investični ( malé okresní mesto)
nešli cca rok pronajmout(korona).Byla to investice na duchod.(22 let jsem pracovala v zahraničí)Dochod od štátu mit nebudu. Proste to probiram každej den, nevim jak se s tím vyrovnat…Co udelat…neumim sme už ani rozhodnout co dal, ani se mi nechce…
Ty joo ale nevím tak prodala jsi dva byty a peníze nechala v bance… ale tak neříkej že za to nejde koupit ani jeden byt??? V Praze kde bydli rodinný příšlušník, se byt před 10ti lety prodávat za asi 3mil, nyní ten stejný stojí 7-8mil… ale před třemi lety tipuje že ta cena musela být kolem 5mil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@plošina píše:
chceš jí ho vypočítat?
Kdyby v zahraničí normálně odváděla, bude ho mít ze zahraničí resp. dílčený
od nás ho asi mít nebude, proč by také, takže zřejmě nebude mít žádný
z pracáku něco pár měsíců
zdravotní to je otázka, zda si vůbec platí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@plošina píše:
@šklíbakočka
může jít na pracák, my za ní zaplatíme zdravotní, může jít kdykoliv k lékaři, my to zaplatíme, myslíš že je to málo?
@plošina píše:
@šklíbakočka
třeba jí pošlou z pracáku pracovat, o tom nějak nepadlo ani slovo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to nechapu, na duchod je treba mit 35 let vc. nahradnich dob (rodicak, studium, pracak),tak jak dlouho v tom Bulharsku a Rumunsku asi delala, ze tu nic neodvadela? Nicmene pracovat muze ted a muze koupit byt a doplatit to co ji chybi a bude mit alespon den investicni byt…nevim kde je problem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Bohuzel jsem prodala 2 byty v roce 2020,pak jsem onemocnela a penize nechala lezet v bance…Ted za to nekoupim ani jeden… (strata 2 500000)Každý den mne to trápi a nevim jak se s tím smirit… Otázka Proč? No ty byty byli investični ( malé okresní mesto)
nešli cca rok pronajmout(korona).Byla to investice na duchod.(22 let jsem pracovala v zahraničí)Dochod od štátu mit nebudu. Proste to probiram každej den, nevim jak se s tím vyrovnat…Co udelat…neumim sme už ani rozhodnout co dal, ani se mi nechce…
Ty se nás ptáš, proč si prodala ty byty? To jako vážně?
A co udělat? Volné peníze bych investoval. Klidně do bytu. Teď už asi jen jednoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mojí mamce se povedl ještě větší zářez. Nemovitost s rozsáhlým pozemkem prodala známým pod milion. A pár let později by jen ten pozemek bez baráku prodala tak za 5. Vesele z toho mohly být peníze na potřebnou rekonstrukci domu, ve kterém bydlí, na kterou teď nemá. Měla svojí hlavu, když jí táta říkal, že ceny v té lokalitě poletí hodně nahoru, ať to neprodává za takových podmínek. Radost z toho nemám, když jsem viděla, kolik na tom ti známí vydělali, tak jsem to musela těžce rozdýchávat. Ale tak co už, minulost nezměním. Musíš pracovat s tím, co jsi si uvařila. ![]()
Příspěvek upraven 04.05.23 v 07:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tenkrát ses tak rozhodla a uz se to nedá změnit. Bydlíš ve svém? Kolik máš tedy k investování? Žiješ sama nebo s manželem? A kolik ti je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak shodou okolností zakladatelka prodala nemovitosti v nejisté době před vzestupem jejich ceny. Nicméně aktuálně už jenom na spořícím účtu je výnos srovnatelný (ne-li vyšší) než z investiční nemovitosti, jejichž cena teď klesá.
Takže nechat na spořícím účtu a čekat na výhodnou nemovitostní nabídku a pak znovu investovat. Za pár roků vše může být jinak - hlavně klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před lety jsem četla článek jak zaměstnanec nechal na zadním sedadle auta notebook. Ukradli ho, zloději prostě rozbili okénko. V počítači byly nějaké plány za 8 milionů a zaměstnavatele to po něm chteli uhradit. Když někdy vyhodím zbytečně peníze, tak si na něj vzpomenu a jdu dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit