Přišly matky o soudnost - jména pro děti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1626
23.3.11 14:40

Přišly matky o soudnost?

Zdravím všechny :mavam:
Hned na úvod bych chtěla napsat, že důvodem založení této diskuze rozhodně není to,že bych chtěla někoho odsuzovat nebo se někoho dotknout.
Proto jsem zařadila téma do kategorie stejné názory :pankac:
Narazila jsem na netu na takovou příšernost a nedalo mi, abych se zeptala na Vaše názory. Jména podle hrdinů seriálu
Dřív to byly Esmeraldy, Chozé-Mariové a „Džejárové“ a teď tohle :?: 8-o
Pojmenovaly byste své děti podle nějakého televizního/knižního hrdiny nebo podle nějaké celebrity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
23.3.11 14:44

Možná podle nějaké knižní postavy, pokud by jméno bylo hezké, znělé a nepůsobilo by s českým přijmením přímo jako pěst na oko.

Př. jméno po holčičku mám vysněné - Sofie Elena - Sofie z knihy a Elena je částečné jméno mé maminky (Helena).

Ale typické seriálové: Esmeralda a jim podobné NIKDY!!!
Už protože tohle je v Ostravě ale typické pro naše utlačované spolu občany :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
23.3.11 14:45

Chudáčci děti, rodiče a jméno si nemůžou vybrat…někdy bohužel.
Nechci soudit, doufám, že se jinak mají děti dobře, rodiče se o ně dobře starají a lidi se jim nebudou kvůli jménu smát. Ale je to hodně zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.3.11 14:46
KačuliKačka píše:
Možná podle nějaké knižní postavy, pokud by jméno bylo hezké, znělé a nepůsobilo by s českým přijmením přímo jako pěst na oko.

Př. jméno po holčičku mám vysněné - Sofie Elena - Sofie z knihy a Elena je částečné jméno mé maminky (Helena).

Ale typické seriálové: Esmeralda a jim podobné NIKDY!!!

Jméno moc hezké :palec: Tohle chápu a vůbec mi to nepřipadá divné. Ale ty Rybany a Kasandry :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
23.3.11 14:47

určitě sis všimla, že se jedná o určitou skupinu obyvatel :wink:
ale nemusí to být pravidlo, například taková Salma Hájková, to je taky moc pěkný…ale není se čemu divit, to že je někdo celebrita, neznamená že je bůhvíjak inteligentní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.3.11 14:47

Nikdy!!! :lol: Řídím se dle toho, co se líbí mě a mým nejbližším.

Příspěvek upraven 23.03.11 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.3.11 14:48
Ewule0712 píše:
Nechci soudit, doufám, že se jinak mají děti dobře, rodiče se o ně dobře starají a lidi se jim nebudou kvůli jménu smát. Ale je to hodně zvláštní :think:

Přesně tak… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
23.3.11 14:49

Moje známá dělá na dětském, dělají testy krve z patičky, co se bere v porodnici, testy na drogy u dětí apod. zapisují si tam zvláštní jména, jednou mi to četla, padala jsem smíchy…jediné co mi utkvělo v paměti je Ešli Višňa :lol: a spousta Esmerald Vinetů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5000

Jé, tak já měla jména podle Tajemství proutěného košíku :) Klárka a Vojtíšek :D
hrozně moc asi dělalo, že mi je v dětství nikdo neznechutil…
Ale jsou to české jména…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750

No, podle seriálů určitě nikdy ne. A přiznám se, že není to tak dávno, co jsem s manžou jméno pro naši ještě nenarozenou holčičku výbírali a tchýně nám do toho cpala jména Lara atd…prostě cizí,která nejsou ani v kalendáři i když nic proti takovým jménům nemám tak mi to přišlo dost…divný. Celkově bych nechtěla jméno, kde bych musela běhat po úřadech a škemrat o nějakou vyjímku nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
23.3.11 14:50

Také to nechápu… :nevim:
Osobně, mně se líbí klasická česká až staročeská jména, ale stejně s tím musí souhlasit muž i žena, takže u nás nic strašlivého nehrozí :lol:
Jinak z knížky jsem si vybrala Josefínu (Malé ženy), případně Albínu (Zapadlí vlastenci), ale manželovi se to nelíbí (já jsem jemu zase zakázala Rafaela a Gabriela), takže budeme mít „normální“ jména :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.3.11 14:50

Teď jak jsem si tu přečetla o Salmě Hájkové :-o tak jsem si vybavila, že když jsem odcházelaze základky,na nástěnce viselajména budoucích prvňáčků a praštilo mne tehdy do očí jméno Mercedes Bensová :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
23.3.11 14:51

Nikdy bych to neudělala.I kdybych byla ten největší fanoušek nějaké osoby.Já jsem měla co dělat abych vybrala to pravé jméno pro syna,aby se za něj nemusel stydět,aby nebyl vystaven posměškům.
Tak snad to ty děti ustojí v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.3.11 14:53

Mám bývalou spolužačku z vš a ta má holčičku Alžbětku a chlapečka Přemečka… ;-) Prostě Bětka a Přema :palec:

Já mám syna Ericha. V kalendáří slaví svátek na Erika a ve škole to má nevýhodu, hned si ho každý zapamatuje. Ale jisté bylo, že když jsem na písku zavolala Erďulko, otočilo se jen to mé dítě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
23.3.11 14:56

Mě se líbí obyčejná jména. Taky mě přijde, že při dávání jména by měli rodiče přihlížet k příjmení, jménům rodiču a sourozenců, aby se to navzájem nemlátilo. I když většinu života ženy budou mít jiné jméno a v původní rodině nebudou. Ale pokud jsou v rodině jména česká tak kombinovat to s nějakými moderními :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová