Přišly matky o soudnost - jména pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
23.3.11 22:54

Nečetla jsem všecko, ale takovéhle jméno bych opravdu nedala. Je fakt škoda, že si dítě nemůže svý jméno vybrat samo, já bych si teda místo toho svýho vybrala úplně jiný, i když je to český jméno řeckýho původu, ale jméno podle seriálu bych teda fakt nedala. Nechtěla jsem žádný takový, který je v rodině, který je moc používaný, který je až moc český, starý a nebo naopak moc nový až cizí, i když pro holku se mi začalo líbit jméno Nicol, ale to je jediná vyjímka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
23.3.11 22:57
Ivana IZA píše:
Se jmény se musí myslet. Já ležela v porodnici, kde maminka dala jméno Prokop Petříček. Není to špatné jméno - Prokop, ale s Petříčkem už téměř nevyslovitelné. Pak tam byla holčička Jessica Kalinová, a Vanessa Soustružníková… Tak nevím, znějí tak nějak divně, ne?

Prokop se mi taky líbí, ale k našemu příjmení to prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
23.3.11 22:59
Hotaru píše:
Kdyby to šlo, Jméno bych dala podle toho jaké miminko bude, či jaké první jméno by mne napadlo, až bych ho uviděla.. To asi nejde, že ne ? :lol:

Já myslím, že v ČR může být dítě pojmenováno až hodinu po porodu nebo tak nějak nám to říkali na předporodním kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
23.3.11 23:00

Může být pojmenováno i později, ale pokud matrikář dochází do porodnice, tak by z toho měl oooopravdu velkou radost, že se s výběrem někdo tak courá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.3.11 23:05
Verca182 píše:
Teď jak jsem si tu přečetla o Salmě Hájkové :-o tak jsem si vybavila, že když jsem odcházelaze základky,na nástěnce viselajména budoucích prvňáčků a praštilo mne tehdy do očí jméno Mercedes Bensová :jazyk:

To se mi líbí :mrgreen: :palec: Je to vtipné a určitě se dívce, stává, že si cizí lidé myslí, že si z nich děl prču :lol: Já bych to jméno klidně brala - i s příjmením :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.3.11 23:09
Anonymní píše: ****Tak já vám všem holky natrnhu zadek tady. Nebudu psát z jakého města jsem, doufám že si mě matky, které u nás vybraly svým dětem šílená jména nenajdou a nezbijou mě :-D :-D
Tak u nás je
Jesika Kneprdlíková
Natan Pytel
Vivien Vadlejchová
Amia Hladká
Thimoty Přibyl
Tobias PřibylZůstávám v anonimitě s pochopitelných důvodů, ale za pravost jmen Vám fakt ručím…Dělám totiž na MěÚ :-D :-D
Všechny jejich matky znám

Mě se teda na těch jmenech nezdá nic divnýho nebo směšnýho :lol: … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.3.11 23:16

Jehéé :mrgreen: Já jsem tedy už teď (odhadem tak 50 let před dětma :lol:) 100% přesvědčena, že mám pro holčičku vybrané jméno :lol: A většinou to pečlivě tajím (říkám většinou :lol: ) protože se bojím, že než já vubec budu mít děti, že se to jméno začně hodně používat a já nechci jméno nějak moc častě užívané :mrgreen:
Ale jak říkám, občas, když se na někoho podívám, tak si řeknu, že k tomu člověku by se hodilo to a to jméno… a tak mně právě napadá, že bych prvně chtělo to své mimčo vidět a pak až vybrat jméno… Co já vím, třeba se k ní bude hodit Emilka - a tohle by mne nenapadlo dát (ne že by bylo ošklivé)..
Také, jak tu někdo říkal, by bylo hezké si moci vybrat jméno.. Nedělalo se to tak dříve - nebo spíš právě že se dávala jména až při křtu? - Nevím spíš se pletu, do tohoto „tématu“ moc nevidím…
Ale Jura tu psal o „starých matrikách“ a mne by zrovna zajímala ta staročeská jména… ale kdo se k tomu dostane aby tam mohl nahlednout ?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.3.11 23:20

Jinak já musím říct, že mně je teď v tuhle chvíli asi docela jedno, jestli se hodí jméno k příjmení… :nevim: Já osobně jsem se (zatím) představovala nějakému kolektivu jen několikrát a i kdybych se jmenovala Kozena Pětiprsá tak ostatním to přece může být fuk :nevim: Ačkoliv je fakt, že já jsem člověk, který sice nesnese kritiku na svou osobu, ale umím si sama ze sebe udělat srandu.. :lol:

Joo a někdo tu říkal že má doma Olivera - náádhernýýý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.3.11 23:25
Verca182 píše:
Pojmenovaly byste své děti podle nějakého televizního/knižního hrdiny nebo podle nějaké celebrity?

Ano, udělali jsme to. K volbě jména nás inspirovala knížka Terryho Pratchetta Buch!, kde má velitel Městské Hlídky Samuel Elánius syna Samíka. Nějak nám to padlo do oka a je to náš oblíbený autor :nevim: :mrgreen:

Ale taky jsme to dlouho řešili, jestli je to „normální“ :mrgreen: Šeherezádu, ani Onura bych nedala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.3.11 23:32
Angua píše:
Verca182 píše:
Pojmenovaly byste své děti podle nějakého televizního/knižního hrdiny nebo podle nějaké celebrity?

Ano, udělali jsme to. K volbě jména nás inspirovala knížka Terryho Pratchetta Buch!, kde má velitel Městské Hlídky Samuel Elánius syna Samíka. Nějak nám to padlo do oka a je to náš oblíbený autor :nevim: :mrgreen:

Ale taky jsme to dlouho řešili, jestli je to „normální“ :mrgreen: Šeherezádu, ani Onura bych nedala :lol:

Tak Samuel je normální jméno.. Nikdo podle mne nebude řešit, jestli je to podle knížky nebo podle strýčka :palec: Kamarádka má taky Samíka, ale hodně záleží na příjmení. Třeba takovej Samuel Sláma by byl komickej :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.3.11 23:36
Anonymní píše:
A co Wednesday Mašková? Ve školce z toho měly učitelky vítr, nevěděly jak se to čte. Říkali ji Venzdejka

To je podle Adamsovy rodiny, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.3.11 23:50
Verca182 píše:
Angua píše:
Verca182 píše:

Ale taky jsme to dlouho řešili, jestli je to „normální“ :mrgreen: Šeherezádu, ani Onura bych nedala :lol:
Tak Samuel je normální jméno.. Nikdo podle mne nebude řešit, jestli je to podle knížky nebo podle strýčka :palec: Kamarádka má taky Samíka, ale hodně záleží na příjmení. Třeba takovej Samuel Sláma by byl komickej :potlesk:

Tak ten náš je Románek :lol: Nám to tak hrozné nepřišlo, i když české by se hodilo možná víc… Ale říkali jsme si, že za pár let to bude běžné jméno a nikomu to nepřijde divné. V každém případě jsme prostě nic jiného nevybrali :lol: Kdyby se narodil jindy, byl by možná Aleš, ale nechtěla jsem, ať má svátek týden od narozenin…

A třeba u nás moc Samuel zatím běžný není, zatím neznáme, ani jsme nepotkali žádného (a já jsem spokojená :mrgreen: ). Každý chlapeček je buď Tomáš, Lukáš, nebo Honzík (případně jiný tvar jména Jan) :lol: Občas se teda někdo jmenuje i jinak - třeba Matyáš :lol: Ale ve větších městech věřím, že je jich už dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.3.11 02:29
Hotaru píše:
Jehéé :mrgreen: Já jsem tedy už teď (odhadem tak 50 let před dětma :lol:) 100% přesvědčena, že mám pro holčičku vybrané jméno :lol: A většinou to pečlivě tajím (říkám většinou :lol: ) protože se bojím, že než já vubec budu mít děti, že se to jméno začně hodně používat a já nechci jméno nějak moc častě užívané :mrgreen:
Ale jak říkám, občas, když se na někoho podívám, tak si řeknu, že k tomu člověku by se hodilo to a to jméno… a tak mně právě napadá, že bych prvně chtělo to své mimčo vidět a pak až vybrat jméno… Co já vím, třeba se k ní bude hodit Emilka - a tohle by mne nenapadlo dát (ne že by bylo ošklivé)..
Také, jak tu někdo říkal, by bylo hezké si moci vybrat jméno.. Nedělalo se to tak dříve - nebo spíš právě že se dávala jména až při křtu? - Nevím spíš se pletu, do tohoto „tématu“ moc nevidím…
Ale Jura tu psal o „starých matrikách“ a mne by zrovna zajímala ta staročeská jména… ale kdo se k tomu dostane aby tam mohl nahlednout ?? :nevim:

Do starých matrik můžeš nahlídnout na www.actapublica.eu

Musíš se ale zaregistrovat - asi jako když si vytváříš mailovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.3.11 06:41

Hele moc nerozumim tomu, proc by se nekdo nemohl inspirovat jmenem v serialu, kdyz se mu libi. Jenom proto, ze bezel nejaky serial, na ktery si pozdeji nikdo nebude pamatovat, se mu preci nikdo nebude pozdeji smat. Ono nakonec date jmeno a serial nebo hvezdicvka se objevi potom a jste na tom stejne. Maminky Anetek narozenych pred vzestupem Anety Langerove by mohly povidat......

Dneska je hezka doba, mohou se dat jakakoliv jmena aniz by to pusobilo blbe. Prave proto nechapu, proc maminky, ktere sve ditko obdarily jednom nebo dvema „drive bizardnimi“ jmeny, se mohou poslklebovat nekomu, kdo pouzil jine bizardni jmeno.
(me se to totiz osobne stalo, maminky Johanky, Emy, Judity, Keiriho a Fatimy se shodly na tom, ze jmeno naseho mladete je fakt blby :-))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.3.11 06:47

Není Beata rajská umělecké jméno? Mě to přijde hrozně hezky vymyšlené, poetické „Blažená Rajská“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová