Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne osobně se hrozně moc líbí jméno Sebastián. „Bela a Sebastián“ bylo první,co jsem slyšela od známých. Další lidi,co mne znají,naráželi na to, že je to určitě jen proto, že se tak jmenuje kytarista mojí oblíbené kapely… Už jen z těhle důvodů budeme mít radši Dominika
-na to je hrdá má kamarádka Domča,kterou znám odmalička
No..a navíc Sebastián Pouček nezní dvakrát libozvučně ![]()
Líbí se mi zvláštní jména. Dianku jsem si částečně vybrala podle songu od MJ Dirty Diana. Navíc je „mezinárodní“.. A Beátu žádnou neznám ![]()
eManzelkaAmama píše:
Líbí se mi zvláštní jména. Dianku jsem si částečně vybrala podle songu od MJ Dirty Diana. Navíc je „mezinárodní“.. A Beátu žádnou neznám
Obě jména jsou hezká ![]()
No já určitě ne,můj manžel by to asi nepřežil a ani mě se to nelíbí.Co se dá ještě skousnout je vaneska,ellen a jiné podobné
Žiju v ČR tak dávám jméno podle toho ![]()
U nás nkonec vyhrála Kamila.Manželovi se hrozně líbila Dominika i k příjmení by to šlo moc pěkně,ale nakonec mu v práci bylo řečeno, že bude přeDominikováno, protože tohle jméno se líbí prostě všem. Takže přišla na řadu Viktorka a nebo ta Kamča-do toho tchýně teda furt vymýšlela nemožnosti a s Viktorkou by snad byla ochotná jedinně souhlasit- no, je to blbý,ale manžel vzal dvoukorunu a prostě jsme si oo jméno hodili-Padla Kamilka.Jinak bych ještě teď ten papír vyplněný neměla ![]()
Mé jméno není v kalendáři, nejsou tam ani jména mých dětí. Ovšem zatímco já mám jméno zahraniční, děti mají jména staročeská nebo starší česká - od doby přemyslovců po začátek dvacátého století.
Naopak manžel má jméno velmi obvyklé a musím říct, že je to velmi nepříjemné a obtěžující, protože kamkoli přijdeme, jmenuje se minimálně někdo další stejně.
Takže ano, mám ráda jména neobvyklá, výhodou je, když ladí s příjmení - ale ani Esmeralda ani Šeherezáda mě víceméně nepohoršují - jednak s etnikem, kde jsou v módě telenovelová jména nepřicházím do styku, druhak na teleblbiny nekoukám, takže k daným jménům mám spíš knižní asociace.
Každé jméno je krásné, říká-li se s láskou a každé se dá vyslovit jako nadávka
Je jen na nositeli, zda své jméno bude nosit s hrdostí nebo se studem ![]()
L.
Podle přiblblých telenovel bych jméno nedala, tím spíš pokud by se tlouklo s českým příjmením. Ale inspirace něčím, třeba i filmem nebo knihou, proč ne? ![]()
Sama jsem měla pro holčičku jméno Adriana které se mi moc zalíbilo v Drákulovi, mojí srdcovce
![]()
Já nemám nic proti tomu, když si dá někdo exotické jméno, ovšem musí k tomu být prostě vhodný příjmení. Když jsme byli na vítání občánků, tak tam byl chlapeček který se jmenoval Mathias Jan Novák a mě to prostě přijde vyloženě hnusný od těch rodičů.
Taky mi vadí různý přepisování českých(nebo spíš v česku známých) jmen. Například Emma, Ella včak se ta holčička klidně může jmenovat Eliška a můžu jí říkat Elo a nemusím jí kvůli tomu znepříjemňovat život tím, že se jí budou pokaždý ptát ,,jak že se to píše?"
Vím o čem mluvím mám cizí příjmení a ačkoli je, z mého pohledu, jednoduše psatelné čtené, tak se mě každý ptá.
Takže pokud chce mít někdo Esmeraldu, tak ať si jí klidně má, ale proboha ať si to dobře rozmyslí.
Verca182 píše:
Mne osobně se hrozně moc líbí jméno Sebastián. „Bela a Sebastián“ bylo první,co jsem slyšela od známých. Další lidi,co mne znají,naráželi na to, že je to určitě jen proto, že se tak jmenuje kytarista mojí oblíbené kapely… Už jen z těhle důvodů budeme mít radši Dominika-na to je hrdá má kamarádka Domča,kterou znám odmalička
No..a navíc Sebastián Pouček nezní dvakrát libozvučně
Hehe, myslíš jako Dominika Haška?
Nic proti, taky chcem Dominika a tohle slýcháváme často
. Ale vymyslel to přítel, hokej oba svorně nesnášíme, takže podle Haška fakt ne.
eManzelkaAmama píše:
Líbí se mi zvláštní jména. Dianku jsem si částečně vybrala podle songu od MJ Dirty Diana. Navíc je „mezinárodní“.. A Beátu žádnou neznám
Beáta Rajská
ale osobně jsem se potkala se dvěma. Kdysi jsem chtěla Agátu a Beátu podle knížky M Viewegha
Pro některé lidi je to asi jediný způsob jak se cítit nějak zvláštní a tak dají dítěti nějaký šílený jméno ![]()
Mně se líbí mezinárodní jména, hlavně proto, kdyby chtěla třeba studovat v zahraničí, pracovat v mezinárodní firmě, komunikovat s cizincema, tak aby jí to jméno nekomolili a pamatovali si ho. Ale zase jsem chtěla jméno český, aby to nebylo směšný. Máme Viktorku. Podle knížky bych jméno klidně vybrala (sama mám jméno podle knížky), ale podle celebrity nebo seriálu ne. Salma Hájková mi ale přijde vtipný. Mercedes Bensová taky. Ale sama bych to nedala. Ale kdybych měla příjmení třeba Petrová, klidně bych dala synovi jméno Petr. Petr Petr mi přijde lepší než třeba Karel Petr, kdo se v tom má pak vyznat, co je co? ![]()
Gina108 píše:Verca182 píše:Hehe, myslíš jako Dominika Haška?
Mne osobně se hrozně moc líbí jméno Sebastián. „Bela a Sebastián“ bylo první,co jsem slyšela od známých. Další lidi,co mne znají,naráželi na to, že je to určitě jen proto, že se tak jmenuje kytarista mojí oblíbené kapely… Už jen z těhle důvodů budeme mít radši Dominika-na to je hrdá má kamarádka Domča,kterou znám odmalička
No..a navíc Sebastián Pouček nezní dvakrát libozvučně
Nic proti, taky chcem Dominika a tohle slýcháváme často
. Ale vymyslel to přítel, hokej oba svorně nesnášíme, takže podle Haška fakt ne.
Taky nás hojek nikterak nebere
Dominik podle mojí kamarádky
Ale co jsem tak koukala,tak je jich teď všude hafo ![]()
Altche píše:
Ale kdybych měla příjmení třeba Petrová, klidně bych dala synovi jméno Petr. Petr Petr mi přijde lepší než třeba Karel Petr, kdo se v tom má pak vyznat, co je co?
Znám Pavla Pavlíka ![]()
hmm. moc pěkný. A souhlasím s tím, že to většinou dává určitá skupina lidí
. Svému dítěti bych tak uhozený jméno nedala. ![]()