Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, že asi za svůj názor budu číst i nepříjemné komentáře, ale už nemohu. Určitě se nechci nikoho dotknout , jen asi zjistit, že nejsem jediná kdo má stejný či podobný názor. Nehodlám psát anonymně, za tím co si myslím stojím. Často tu čtu stížnosti na manžele a přítele, jak nepomáhají v domácnosti, jak ženská celý den uklízí stará se o děti, na nic nemá čas. Ještě musí vyprat, oholit se ,nejlépe za pochodu zhubnout po porodu co nabrala a v zápětí slyší od milého otázku co celý den dělala? Často je tu otázka , jak na něj , aby změnil chování k ní a celý přístup.
Proč by to dělal, když to ona dovolí! Jemu je dobře, on si to doma zavedl a nikdo neprotestoval přeci, takže je vše v pořádku. Nezlobte se , ale to snad není ani možný. Vy maminky, které máte doma tyto starosti, dohodli ste se s manželem před svatbou, že si Vás vezme, ale musíte nahradit jeho maminku?? Brali jste si dítě , nebo partnera pro život?? Kontrolujete zda nemá manžel hladíček? Přinesete mu papání až pod nos a bože chraň aby ste to po něm neuklidili. O vše se staráte vy protože on chodí do práce?? Pokud vím tak jste rovnocenný partneři a nikde není psáno, že doma má uklízet jen žena. On si nedá ponožky do špíny, tak já určitě nepůjdu a neudělám to za něj přeci!!!! Já si vzala životního partnera, ne dítě. Žijeme spolu, jsem doma s dítětem? Ano starám se o naše dítě, aby mělo co jíst čisté oblečení a když už vařím mohu udělat i pro manžela( MOHU) , když peru určitě se najde místo i pro špínu manžela, ale nejsem jeho služka. On 8 hodin pracuje v práci já jsem doma a starám se o dítě a mám-li čas poklidím, protože je to i můj domov a mám ráda pořádek. Manžel přijde z práce a rád vidí mě i dítě. Ví, že se celý den neflákám , takže se dítěti věnuje a relaxuje spolu s ním a já mám čas si třeba nalakovat nehty. Když usne máme společné chvilky pro sebe. Chci tím říct, že takové jaké si to uděláte takové to budete mít. Jistě víte co je a není dobře jinak by jste to tu nepsaly! Manžel Vás nemá co hlídat jestli jste uklidili, ale pomoct Vám pokud je to potřeba. Nevážila bych si chlapa co myslí jen na sebe a svoje pohodlí. Je to jen na Vás a pokud v tom chcete žít tak žijte, pokud ne , tak s tím něco dělejte. Je mi jasné, že tu budou psány argumenty, proč to nejde a proč se nic nedá stihnout. Dá , také mám dvě děti, ale naštěstí manžela který stejně tak jako já chci , aby byl spokojený on hledí na to samé i v mém případě. A to je z rodiny, kde jeho maminka dělá naprosto všechno. Nikdy nemusel, jako dítě hnout prstem a maminka se o všechny vždy starala. Ale už není dítě, je to dospělý muž co si našel partnerku a s ní založil rodinu , tak se podle toho chová a za to ho ještě víc miluju. Trochu sem se rozepsala, ale muselo to ven.Pěkný den všem.
Já s tebou naprosto souhlasím.
Taky jsem zastánce, že domov/domácnost tvoří obvykle 2 a více členů a pokud tam žijou všichni, tak tam všichni prostě musí dělat.
Ano dělám toho víc než můj chlap, ale taky jsem doma víc. Nicméně snažím se ho dokopat, aby občas umyl nádobí, aby vzal do ruky vysavač a podobně. Zvládne se postarat o dítě téměř stejně dobře jako já, umí ho přebalit, změřit mu teplotu, ohřát mu jídlo, osprchovat ho.
Jediný k čemu ho nepouštím je praní prádla. Jenom tehdy když mu to nahromádkuju a napíšu cedulky, ale to už se dlouho nestalo.
Samozřejmně občas nadávám, že nic nedělá, že akorát přidělává bordel, ale oproti některým toho dělá fakt hodně.
S mnohým souhlasím, ale kdybys to napsala formou deníčku, bylo by mi to výrazně bližší a celkově stravitelnější.
Příspěvek v tomhle agresivním tónu, příspěvek zakládající diskusi formou takovéhoto výlevu, to je maximálně tak na další hádku.
přesně tak mám to doma stejně manžel zastává heslo že byt špiníme oba stejně tak nevidi duvod proč bych měla ukkoízet jen já a vaři ten znás komu se chce nebo je doma péči o děti mame pomyslně rozdělenou on se učí se stršim synem já mezitím o roční dceru a to syna vyženil ![]()
takže ano ty co si stěžují je to jen jejich chyba ![]()
Tak s tímto naprosto souhlasím.Manžel taky není ideální a chtěla bych,aby třeba trochu víc pomáhal a malinko víc se staral o děti,ale sama si uvědomuju,že jsem si ho takto naučila - ve snaze ukázat jak to všechno zvládám - jsem prostě všechno zvládala.Teď už fungujeme jinak a jsem ráda,ale přesně o tom to je a s tebou EEEDIT souhlasím do písmenka ![]()
Súhlasím…
![]()
tiež už nemôžem čítať to večné kňučanie, za ktoré si tie ženy môžu samé.
Každý sme strojcom svojho vlastného šťastia ![]()
já nemohu než souhlasit
manžel zvládá všechno - krom vaření tedy, teď je právě s dětmi venku,abych se mohla učit -tak se tu nebudu rozepisovat ![]()
vím, že problém u jiných je i v tom, že chlapi dělají od nevidím do nevidím, dítě ani manželku nevidí, protože jsou hypotéky a je třeba vydělávat - tak ti potom nemohou mít o péči o dítě a o domácnosti velké povědomí, ale když to rodině vyhovuje - jejich volba
Buhunko máš úplnou pravdu. První co mne napadlo dát to sem jako anonym, aby mě tu některé maminky nesežraly a deníček, jako anonym dát nejde. Jenže jak sem to napsala, došlo mi, že anonym není potřeba. Každý má právo na svůj názor. Možná jsem to napsala trochu nestravitelně, ale ne úmyslně. Reagovala jsem po přečtení jedné diskuse na toto téma a nedala jsem si čas na vychladnutí.
Také souhlasím.
…a také jsem na začátku řekla přízelovi, že hledám parťáka pro život a ne někoho, kolem koho budu běhat…
a fungujeme dobře…on je „slepý“ na domácí práce - nevidí, že je potřeba vyluxovat, vytřít,uklidit myčku… ale když mu řeknu, bez problémů to udělá
takže já jsem si to zařídila takhle… ![]()
EEEDIT píše:
První co mne napadlo dát to sem jako anonym, aby mě tu některé maminky nesežraly a deníček, jako anonym dát nejde. Jenže jak sem to napsala, došlo mi, že anonym není potřeba.
Což Ti slouží ke cti…
![]()
Luuuca to si mi přesně připoměla co mi říkala moje maminka, když jsem začala s manželem bydlet. Holka já vím , že si hrozně zamilovaná a chceš mu ukázat , že si vybral tu nejlepší ženskou, která vše zvládne sama, ale nedělej to. Zvykne si a pak už to těžko změníš a věř mi, že zamilovanost přejde a i Ty budeš chtít mít doma pohodu a nebýt jako uštvaná zvěř. Udělala jsem to podle její rady a notně manžela za to , že mi pomáhá chválila. Přece jen chlap a ješitnost. Spoustu věcí dělal pak sám od sebe jen proto, abych viděla , že to taky dokáže. ![]()
Já si jenom pořád nemůžu zvyknout na to, že tomu chlapovi chybí nějaký 6. smysl na pořádek. Že prostě nejde a neudělá to sám od sebe, když vidí, že třeba na lince jsou drobky nebo tak, ale jednou si zvyknu ![]()
BohunkaP píše:
S mnohým souhlasím, ale kdybys to napsala formou deníčku, bylo by mi to výrazně bližší a celkově stravitelnější.Příspěvek v tomhle agresivním tónu, příspěvek zakládající diskusi formou takovéhoto výlevu, to je maximálně tak na další hádku.
No, ja s tim zase vubec nesohlasim a jsem rada, kdyz se vecu uvadeji na pravou miru. Zivot je proste takovy a neni to vzdycky jenom tutu nunu. Mela jsem za to, ze toto forum neni jenom pro to, aby si zeny ukazovaly a chvalily briska, bavily se o plenkach a kakani, plakaly nad problemem s vahou nebo utesovaly se, kdyz je manzel neverny. A musim rict, ze po vcerejsku, kdy byla bez vysvteleni vymazana dlouha diskuze jenom protoze lidi maji jine nazory a tim se i smazaly nazory, ktere by byly vhodne pro spoustu budoucich panicku a rodicu, tak me E-mimino fakt hodne zklamalo a kleslo mi v ocich. Lide se v nazorech rozchazeji a nekdy emoce vypeni, ale kdyz to neni urazlivy nevidim duvod mazani. Vidim to jako CENZURU a ta do kvalitneho internetoveho fora naseho stoleti nepatri. Ale to uz je OT.
Tim chci jen rict: reklas to dobre ![]()
Příspěvek upraven 31.01.11 v 14:11