Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hypnoza - viď?
o tom to totiž asi bude - o tom chlapovi, kterej když je fajn tak je snadná domluva a tím pádem snadný chod domácnosti
hypnoza píše:Jinak, k teto diskuzi - holky, nakonec vypada, ze spousta z nas ma doma vlastne skvelyho chlapaale tak to je vždy, pokud si některá stěžuje tak je to vždy anonymně
![]()
kozisek píše:hypnoza píše:Jinak, k teto diskuzi - holky, nakonec vypada, ze spousta z nas ma doma vlastne skvelyho chlapaale tak to je vždy, pokud si některá stěžuje tak je to vždy anonymně![]()
Hypnozo, ale ono to tak fakt je. Já na toho svýho sice nadávám, ale když vedle mě sladce pochrupuje, tak si říkám, že mám kliku. Nepije, nekouří, nebije mě ani malýho, má k Vítkovi krásný vztah, má nás rád, chodí do práce a nefláká se na podpoře, akorát je prostě sběratel, který dotáhne domu kdejaký krám, pač co kdyby se to někdy hodilo
hypnoza píše:
Ano, myslim diskuzi „Daruji pejska“, ktera byla bohuzel vymazana (ani ne uzavrena nebo uzamcena) a to nejspis z duvodu, ze se nekomu nelibilo, co se tam psalo. Nejlepsi cenzura. Takze prispevky lidi a jejich nazory na vec byly proste timto zpusobem znehodnoceny, jak to jen jednoduche
A nebylo to čistě náhodou mnohem pravděpodobněji z důvodu, že podobné věci sem prostě nepatří?
Resp. samozřejmě patří, ale do bazárku, nikoli do diskusí.
Tenhle server má nějaká svoje pravidla a jejich dodržování označovat jako cenzuru, to je hodně krátkozraké.
Nicméně to je zcela mimo tuto diskusi.
lleennttiillkkaa píše: [Hypnozo, ale ono to tak fakt je. Já na toho svýho sice nadávám, ale když vedle mě sladce pochrupuje, tak si říkám, že mám kliku. Nepije, nekouří, nebije mě ani malýho, má k Vítkovi krásný vztah, má nás rád, chodí do práce a nefláká se na podpoře, akorát je prostě sběratel, který dotáhne domu kdejaký krám, pač co kdyby se to někdy hodilo
Amen ![]()
doriang píše:
wiolla Pravda, akorat ja treba muzu delat co chci, ale dokud deti neuvidi tatinka jak si po sobe sam odnese talir do drezu, muzu do nich hucet horem dolem a stejne to dobrovolne neudelaji. Proste tatinek je modla a co dela/nedela on je proste hlavni, maminka at klidne rika co chcea je fakt, ze i tady uz pozoruju rozdil mezi holkou a klukem - klukovi musim neustale rikat at po sobe vyhodi ten kelimek od jogurtu a lzicku da do drezu (uz kolik let - ano, tatinek je schopnej prazdnej kelimek od jogurtu strcit zpatky do lednice), ale devcatko velmi rychle pochopilo a ted uz sama doji, automaticky jde a lzicku do drezu, kelimek do kose. Nechci, aby to znelo ze si stezuju, nestezuju, proste to tak je, on to zas dorovna jinyma vecma.
Máš samozřejmě pravdu! Pozitivní příklad v tátovi je taky důležitý. Můj manžel je v tomto ok
, i když taky občas „zapomene“. A to já pak třeba hlásím: „Tatínek si taky uklidí talířek a dá ho rovnou do myčky.“ (říkám to jako synovi) A manžel jde a udělá (a nemá k tomu žádné kecy
).
Anguo, Mišmiš - ano, dělba práce je v naprostém pořádku. A také to, vyjít si do určité míry vstříc v tom, co komu více či méně vadí. Např. některá tu psala, že bytostně nesnáší žehlení, tak to manžel vezme za ní. Můj muž zase nesnáší hledání a smotávání ponožek, co patří k sobě - tak to udělám já a ráda, protože ho miluju.
Ono ale spíš jde o „životní postoj“. Jestli se k tomu ten chlap staví tak: „to je tvoje práce“ a nebo: „Ok, jsem samostatný svéprávný jedinec, mohl bych/měl bych to udělat i sám…Jsi zlatíčko, že nemusím.“
souhlasim… také přítel pomáhá, přeci žijeme spolu, tak spolu se staráme o vše ![]()
BohunkaP píše:hypnoza píše:
Ano, myslim diskuzi „Daruji pejska“, ktera byla bohuzel vymazana (ani ne uzavrena nebo uzamcena) a to nejspis z duvodu, ze se nekomu nelibilo, co se tam psalo. Nejlepsi cenzura. Takze prispevky lidi a jejich nazory na vec byly proste timto zpusobem znehodnoceny, jak to jen jednoducheA nebylo to čistě náhodou mnohem pravděpodobněji z důvodu, že podobné věci sem prostě nepatří?
Resp. samozřejmě patří, ale do bazárku, nikoli do diskusí.
Tenhle server má nějaká svoje pravidla a jejich dodržování označovat jako cenzuru, to je hodně krátkozraké.
Nicméně to je zcela mimo tuto diskusi.
Ne, nebylo. Zase tak naivni nejsem. Myslim, ze jsi prispivala taky, takze urcite vis, ze to kvuli tomu nebylo
Kratkozrake? A neni demagogie omlouvat cenzuru pravidlama? Ale mas pravdu, je to OT a ta diskuze uz je ukoncena, nic se nezmeni, kdyz se k tomu budeme vracet ![]()
Wiolla: Taky to mame tak, ze se i v domacich povinnostech doplnujeme
. Ja zase nesnasim to sparovani ponozek, tak to dela pritel u televize nebo u pocitace, ja mezitim vyzehlim. Na druhou stranu on nema rad utirani prachu, ja to taky uplne nemusim, ale udelam to, jsem rada za to, ze vyluxuje, uklidi balkon a postara se o trideni odpad, ja vytru… Ja delam takove ty „piplacky“, ktere nebavi jeho a pak ten vetsi uklid je rychle za nami a mame vic casu na to byt spolu a udelat si prijemny spolecny den
Ale co si budeme povidat…pani na uklid by se fakt hodila, domaci prace proste zabiraji zbytecne moc casu ![]()
hypnoza píše: … Ale co si budeme povidat…pani na uklid by se fakt hodila, domaci prace proste zabiraji zbytecne moc casu
Pořiď si ji! Vřele doporučuji…
Ona děla 1× týdně velký úklid (vč. žehlení) a já pak jen „motám ty ponožky“. ![]()
A zase tak drahé to není. Ta moje si bere 70Kč/h a byt má hotový za 3 hoďky (tzn. 210 Kč). K tomu žehlí za 90Kč/h a to má tak za 1,5 hodiny (135 Kč). Tzn. celkem týdně cca 350 Kč. A to jí nadšeně dám!
Jo, ale nejsem ten typ, co by si „v životě nikoho nepustil do bytu a raději si to udělala sama“. Já to mám naopak - sem přece tolik let nestudovala, abych šúrovala podlahy.
To dám klidně vydělat někomu jinému.. ![]()
Wiolla píše:hypnoza píše: … Ale co si budeme povidat…pani na uklid by se fakt hodila, domaci prace proste zabiraji zbytecne moc casuPořiď si ji! Vřele doporučuji…
A zase tak drahé to není. Ta moje si bere 70Kč/h a byt má hotový za 3 hoďky (tzn. 210 Kč). K tomu žehlí za 90Kč/h a to má tak za 1,5 hodiny (135 Kč). Tzn. celkem týdně cca 350 Kč. A to jí nadšeně dám!Ona děla 1× týdně velký úklid (vč. žehlení) a já pak jen „motám ty ponožky“.
Jo, ale nejsem ten typ, co by si „v životě nikoho nepustil do bytu a raději si to udělala sama“. Já to mám naopak - sem přece tolik let nestudovala, abych šúrovala podlahy.
To dám klidně vydělat někomu jinému..
Jsi moje krevni skupina
Priznam se, ze nas byt neni moc velky a kdyz reknu babicce, ze tu pani na uklid a zehleni urcite potrebujeme, tak kouka na me jako na blazna
, ale o to proste nejde. Zatim je to v pohode, protoze jsem na matersky, ale od dubna zacinam chodit normalne do prace a ta predstava, ze jeden ze dvou nasich volnych dnu venuji vetsimu uklidu…to je hruza. Navic mame doma labradora, coz znamena pravidelne luxovat… to je rychlovka, v tydnu vecer, ale kdyz to vezmu celkem… kolik naseho volneho casu to zabere ![]()
Proto vazne tu pani na ten vetsi uklid, jak pises jednou tydne, budeme potrebovat. Taky nemam problem s tim si nekoho do bytu pustit a uz vubec ne, kdyz je to za cenu toho, ze to misto me zaridi
. Skoda, ze jsi z Brna, jinak bych poprosila o kontakt na tu hodnou pani ![]()
Paní na úklid je dobrý vynález
bohužel, já patřím tak trochu k těm pitomcům, co si do domu neradi někoho pouštějí, přítel zřejmě též. Asi bych uklidila předem, aby si paní nemyslela, že máme doma bordel
No nějak se s tím budu muset poprat, přítele už pak ukecám o to snadněji. Až budem oba v práci, děti budou starší a schopné nějakých aktivit, tak je to opravdu nechutné trávit vzácný volný čas úklidem. ![]()
Gina108 píše:
Paní na úklid je dobrý vynálezbohužel, já patřím tak trochu k těm pitomcům, co si do domu neradi někoho pouštějí, přítel zřejmě též. Asi bych uklidila předem, aby si paní nemyslela, že máme doma bordel
No nějak se s tím budu muset poprat, přítele už pak ukecám o to snadněji. Až budem oba v práci, děti budou starší a schopné nějakých aktivit, tak je to opravdu nechutné trávit vzácný volný čas úklidem.
Gino, to je o zvyku.
Já poprvé také trochu „předuklidila“, koukala jít slečně (mám studentku VŠ) z cesty, bylo mi blbé sedět u stolu a psát na PC, když ona maká, tak jsem se dekovala na balkón (naštěstí v létě
) a podobné skopičiny. Už ke mně ale chodí 3.rokem, takže teď to mám dávno jinak.
Zrovna tu vysává a já ležím v posteli s notebookem na klíně a popíjím čaj, protože mě asi dohnala chřipková epidemie. A vůbec mi to ležení není blbé… ![]()
Jinak ji nemám přes agenturu, to by cena bylo o dost jiná. Mám ji na doporučení kamarádky, ke které už chodila. Myslím, že kamoška dávala tenkrát inzerátky na nástěnky na VŠ, že hledá slečnu na úklid… Může se zdát, že se vysokoškolačky nechytnou, ale ono je to hodně o časové flexibilitě. Když bude mít někde práci z oboru, tak bude mít spíš pevnou pracovní dobu a to studentům VŠ nevyhovuje (různé termíny zkoušek, změny v rozvrhu apod.). Jo a je to holka z vesnice, takže tak jak uklidí ona, já jsem v životě neuklízela (jen před Vánoci). ![]()
Wiolla píše:
Anguo, Mišmiš - ano, dělba práce je v naprostém pořádku. A také to, vyjít si do určité míry vstříc v tom, co komu více či méně vadí. Např. některá tu psala, že bytostně nesnáší žehlení, tak to manžel vezme za ní. Můj muž zase nesnáší hledání a smotávání ponožek, co patří k sobě - tak to udělám já a ráda, protože ho miluju.Ono ale spíš jde o „životní postoj“. Jestli se k tomu ten chlap staví tak: „to je tvoje práce“ a nebo: „Ok, jsem samostatný svéprávný jedinec, mohl bych/měl bych to udělat i sám…Jsi zlatíčko, že nemusím.“
Ale on si ten můj chlap myslí, že třeba praní a žehlení je ženská práce
(o tom jsme teda měli trochu rozhovor
) Naštěstí si zřejmě zároveň myslí, že třeba ta péče o auto je chlapská práce. Sice takové škatulkování nemám ráda, ale dokud je to trochu vyvážené… ![]()
Navíc sice říkám, že to nemám ráda, ale stejně bych se cítila divně, kdybych se rýpala v nose u televize a manžel žehlil. Stejně to mám třeba i s tou paní na úklid - přišla bych si neschopná… Bohužel je to zřejmě genetická zátěž ze strany mé matky
(protože by mi to beztak nikdo tak dobře neuklidil
)
A co si budeme vykládat, já jsem tisíckrát radši, když manžel vezme dítě ven a já mám konečně chvíli klidu, i když v ní uklízím, než by žehlil a já jsem se furt musela dívat na auta, jako jsem to dělala celý den ![]()
Angua píše: ..Stejně to mám třeba i s tou paní na úklid - přišla bych si neschopná… Bohužel je to zřejmě genetická zátěž ze strany mé matky![]()
![]()
![]()
(protože by mi to beztak nikdo tak dobře neuklidil
)
Děvče, děvče, taková chytrá holka a takovou rodinnou zátěž si neseš..
Nepochopím, jak si svoji „schopnost“ může někdo dokazovat luxováním. Činností, kterou při troše dobré vůle zvládne každý (i ten chlap či cvičená opice).
Nejvyšší čas toto genetické prokletí zlomit. ![]()
(počkej, až budete bydlet v domečku, případně budete mít další děti, hned tomu budeš více nakloněna)
Jinak s tím dělením prací/rolí máš pravdu, to je různé. Třeba můj chlap to má tak, že skutečně považuje každého dospělého za samostatnou jednotku - tzn. nepovažuje praní a žehlení za až tak ženskou práci (svoji košili si klidně vyžehlí sám), ale také když já chci něco pomoct na svém autě, tak ho musím hodně prosit.
Něco ve smyslu, když chceš emancipaci, tak se vším všudy.
Ale není to vyhrocené, takže si vyjdeme vstříc: já uvařím, i když se mi nechce, a on mi vymění prasklou žárovku v předním světle… ![]()