Proč manžel nepomáhá? Cože!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
1.2.11 10:27

A zapomněla jsem dodat:…a oba dva si toho jeden od druhého vážíme! :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
1.2.11 10:41
Wiolla píše:

Ale on si ten můj chlap myslí, že třeba praní a žehlení je ženská práce :roll: (o tom jsme teda měli trochu rozhovor :cert: :lol: ) Naštěstí si zřejmě zároveň myslí, že třeba ta péče o auto je chlapská práce. Sice takové škatulkování nemám ráda, ale dokud je to trochu vyvážené… :nevim:

Jenze uklizet a varit se musi v podstate skoro porad, a to auto (zvlast kdyz neni stary) nepotrebuje skoro zadnou peci :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
1.2.11 10:47

Holky, kdyz jsme u tech uklizecek, vzpomnela jsem si na serial „Pratele“. Byl tam jeden vyborny dil, jak Chandler mel pani na uklid (chtel Monicu prekvapit) a Monica ji celou dobu podezrivala, ze ji ukradla dziny a podprsenku, jestli jste to nevidely, doporucuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.2.11 11:07
hypnoza píše:
Wiolla píše:

Ale on si ten můj chlap myslí, že třeba praní a žehlení je ženská práce :roll: (o tom jsme teda měli trochu rozhovor :cert: :lol: ) Naštěstí si zřejmě zároveň myslí, že třeba ta péče o auto je chlapská práce. Sice takové škatulkování nemám ráda, ale dokud je to trochu vyvážené… :nevim:

Jenze uklizet a varit se musi v podstate skoro porad, a to auto (zvlast kdyz neni stary) nepotrebuje skoro zadnou peci :-(

Šmankote, teď jsi mě úplně vyděsila, že bych já napsala něco takového. A ona to psala Angua, ne já… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.2.11 11:09
hypnoza píše:
Holky, kdyz jsme u tech uklizecek, vzpomnela jsem si na serial „Pratele“. Byl tam jeden vyborny dil, jak Chandler mel pani na uklid (chtel Monicu prekvapit) a Monica ji celou dobu podezrivala, ze ji ukradla dziny a podprsenku, jestli jste to nevidely, doporucuji :palec:

Tak to jsem neviděla. Ale je mi jasné, že přesně Monika není ten typ na to, mít uklízečku. Perfekcionistka, která když si něco neudělá sama, tak je na nervy… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
1.2.11 11:15

Souhlasím!přečetla jsem jen první stránku,takže jsem mile překvapena,že to takhle funguje ve více domácnostech (a to ten můj ze sebe furt dělá jaká je to u něj vyjímka :lol: asi mu to dám přečíst).U nás je to tak.Já mám obývák,koupelnu,záchod,oblečení (praní,žehlení-párkrát ten můj aktivně pral a dopadlo to hrozně) a přítel má na starost nádobí, vaření,prostě kuchyň (u vaření se teda střídáme ale spíš vaří přítel) a taky vytírání chodby jednou za 14 dní.o děti se staráme spolu stejně.Tenhle víkend,leč se mi nikam nechtělo mě vyháněl at už jdu konečně někam do společnost se pobavit…Dlouho nám trvalo než jsme si začali jeden druhého vážit a než jsme ve vztahu došli k nějakým kompromisům,ale s tím mým se dalo vždy o všem promluvit a když už jsme nevěděli kudy kam,nebránil se tomu,abychom zašli k nějakému psychologovi (nebylo nakonec potřeba).to na mě kamarádka koukala,že ten její by už na ní řval,že není žádnej psychouš…sice ten můj není žádnej kutil (to spíš já), ale je hodnej,nechodí do hospody (rád si dá něco spíš v klidu doma se mnou), miluje děti, mě…ideální…naopak tyhle příběhy o těch neposlušných manžílcích jsou pro mě přínos.Já si vždy uvědomím jaký mám poklad doma,protože občas mi to přijde tak samozřejmý a nevážím si toho dostatečně…Myslím,že to byl vhodný příspěvek.Je to tak.lidi se chovaj tak,jak dovolíme aby se k nám chovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.11 12:07
Wiolla píše:
Angua píše: ..Stejně to mám třeba i s tou paní na úklid - přišla bych si neschopná… Bohužel je to zřejmě genetická zátěž ze strany mé matky :roll: :lol: :lol: :lol: (protože by mi to beztak nikdo tak dobře neuklidil :lol: )

Děvče, děvče, taková chytrá holka a takovou rodinnou zátěž si neseš.. :roll: :lol: Nepochopím, jak si svoji „schopnost“ může někdo dokazovat luxováním. Činností, kterou při troše dobré vůle zvládne každý (i ten chlap či cvičená opice). :mrgreen: Nejvyšší čas toto genetické prokletí zlomit. :jazyk:
(počkej, až budete bydlet v domečku, případně budete mít další děti, hned tomu budeš více nakloněna)

Jinak s tím dělením prací/rolí máš pravdu, to je různé. Třeba můj chlap to má tak, že skutečně považuje každého dospělého za samostatnou jednotku - tzn. nepovažuje praní a žehlení za až tak ženskou práci (svoji košili si klidně vyžehlí sám), ale také když já chci něco pomoct na svém autě, tak ho musím hodně prosit. :roll: Něco ve smyslu, když chceš emancipaci, tak se vším všudy. :jazyk: Ale není to vyhrocené, takže si vyjdeme vstříc: já uvařím, i když se mi nechce, a on mi vymění prasklou žárovku v předním světle… :hug:

No jo no, každý máme nějakou vadu :mrgreen: Já si tím jako nedokazuju svoji celkovou schopnost, spíš schopnost zvládnout domácnost… Asi, že prostě nemám ve vínku pořádnost (nebo jsem se to nenaučila, nevím) a jak píšeš - toto jsou věci, které zvládne cvičená opice. Ale u nás není často ani kam šlápnout a když už někam šlápneš, tak po něčem ujedeš :roll: :lol: A mně dělá radost, když vidím, že JÁ SAMA tady dokážu udělat hezký domov, aby se tu všichni cítili příjemně (s výhodou to zvládnu v pohodě a bez stresu průběžným úklidem) - tedy v obdobích, kdy se mi daří to tu trochu ukočírovat a překonat lenost :mrgreen: Mám to jako takovou výzvu a dělá mi to dobře, když mi to jde :nevim:

A upřímně řečeno, zase toho nemám až tolik jiného na práci, ani nemám tak náročné zaměstnání (když nejsem na RD), abych si nemohla doma vytřít a umýt okna :lol: Mám z toho prostě radost, že jsem nám to tu hezké udělala já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.11 12:11
hypnoza píše:
Wiolla píše:

Jenze uklizet a varit se musi v podstate skoro porad, a to auto (zvlast kdyz neni stary) nepotrebuje skoro zadnou peci :-(

Mně přijde, že je to furt něco - uklízí v něm, jezdí na myčku, tankuje, doplňuje kapaliny, olej, nové stěrače, žárovky, teď se nám před časem furt sypalo, tak zařizoval autoservisy… :nevim: Jasně, uklízím v lepším případě denně, vařím taky, to on denně s autem nedělá. Ale mně stačí, že vím, že když chci jet, auto je v pořádku. A za to můžu nabídnout, že když si bude chtít ukrojit chleba, bude mít čistý nůž :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
1.2.11 14:02
Wiolla píše:
hypnoza píše:
Wiolla píše:

Šmankote, teď jsi mě úplně vyděsila, že bych já napsala něco takového. A ona to psala Angua, ne já… :jazyk:

:oops: Error :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.2.11 15:15
hypnoza píše:
Wiolla píše:
hypnoza píše:
Wiolla píše:

Šmankote, teď jsi mě úplně vyděsila, že bych já napsala něco takového. A ona to psala Angua, ne já… :jazyk:
:oops: Error :oops:

V pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.3.11 15:39

ahoj eeedit, od toho jsou diskuse, abys diskutovala o čem je třeba a sama za sebe. My maminy - neustále se pohybující mezi našimi žvatlajícími mrňaty - se občas potřebujeme se svými starostmi svěřit ostatním. A jestli s tím má někdo problém, tak ať se zapojí do jiných diskusí a tu která mu nevyhovuje ať ignoruje. Buďme na sebe hodní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
29.1.21 22:53

není to tak jednoduché

@EEEDIT máte naprostou pravdu, jenže co s tím, když se dříve choval líp a teď už jsou děti a je zkrátka pozdě a chlap se změnil k nepoznani nebo spíš ukazal pravou tvář? Není s ním řeč, vyletí hned jako čert z krabicky. Nechcete ale ničit rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.8.23 00:42

A když jsem si to neudělala takto? Začal se takto chovat o dost víc až po dítěti. Říká jak jsem Lina a já mu říkám ze nejsem jeho služka a takhle. Ze on děla 8 hodin v práci a já se válím doma… vaříme spolu a někdy umyje nádobí ale utrží ho už musím já jinak je furt u televize. Když usnu přes den tak mě zbudi s křikem ze jsem nezavrela dveře( kvůli kočce jsme domluveny ze se budou zavírat když půjdu spát) a já proste usnu z únavy a nevím ze spím proste a pak mi vyčítá ze místo spaní jsem mohla uklidit když spí i malá. A proste se kvůli tomu furt hádáme. Není schopny ji ani pohlídat abych se mohla v klidu osprchovat nebo tak… a když mi řekne ze jsme Lina tak já ze teda nebudu už uklízet když si to mysli a on ze to stejně nedělám a tak proste… nemá někdo nějakou radu? :nevim: zkoušela jsem styl proč spolu teda jsme nebo proste ze mu nebudu dělat služku a všechno možný. Má někdo další návrhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.8.23 00:43

@vlastikc presne tak, taky bych rada věděla co pak. Přesně to stejné se mi stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová