Proč manžel nepomáhá? Cože!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1314
31.1.11 14:06

Já sice ještě nebydlím s mým partnerem, ale že dělá bordel to vím.. Nechá si klidně na zemi trenky, které shodil večer před spaním.. Někdy mu to musím říct, ale někdy to uklidí sám..
Myslím si, že z velké části se na lenosti také podílí to, jak je vychován. To v čem jako dítě žil. Ostatně můj názor je, že to co prožijeme v dětství či dospívání má vliv na to, jak se chováme jako dospělí lidé.. :nevim: Takže pokud milému maminka podstrojuje a nosí mu snídaně do postele, on zřejmě bude to samé očekávat od partnerky.. Protože on jiný způsob chování nezažil a má vžitý jen tento vzor.. ALE! Je fakt, že ne všichni chlapi zůstanou dětmi :lol:
Jinak souhlasím, žena si musí toho svého „vychovat“, pokud je to třeba :-)
Jak jsem řekla, my spolu ještě nebydlíme, ale už teď ho upozorňuji, ať si kupuje věci co se nemusí žehlit, protože to dělat nebudu.. a o ostatní věci se podělíme :-D No, tak doufám, že nebudu zklamaná :lol: (Ale upřímně, já jsem taky docela bordelář, tak třeba si ve společné domácnosti padneme do noty :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
31.1.11 14:10

Souhlasím, souhlasím a jenom souhlasím :palec: kolikrát jsem už chtěla napsat něco podobného, bohužel, čas mi to zatím nedovolil :nevim: Takže za mě dodávám pouze toto:
„Vím“ je synonymem poznání toho, co „mám dělat“
„Nemohu“ je často výmluvou pro nechtění dělat to, co „dělat mám“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
31.1.11 14:13

lleennttiillkkaa to já mám zase spíže problém , že manžel je kolikrát tak spokojenej, že se mu nechce dělat žádná aktivita.Je pohodlný. Tuhle jsem s klukama hrála doma na agenty(všude se zhasne a hledáme se s baterkama po bytě) a museli jsme tatínka přemlouvat ať si zahraje s náma. Určitě víte , jak jsou děti šťastné za jakoukoli společnou aktivitu a dotlačit manžela, aby si s náma zahrál, třeba nějakou hru je fuška:-)) Naštěstí chodí s klukama bruslit a chodíme často ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
31.1.11 14:14

Já měla odstrašující příklad ve svém tátovi, který si dodnes sám ani nenapustí vanu a nepřipraví prádlo do práce. Několikrát mamku budil v pět ráno, že mu nepřipravila ponožky. No, ale jí to nějak nevadí :nevim:

Moje drahá polovička se dokonce naučila vyprat si monterky. Sám od sebe se mě zeptal, jak to peru, že to klidně bude dělat, když jsou to jeho špinavé věci. Má své mouchy, většinou mu všechno musím připomínat a občas radši spoustu věcí udělám sama, než bych mu to vysvětlovala :mrgreen: , ale dodnes mi vrtá hlavou, jakto, že ani nepípl, když jsem byla na rizikovém doma, on přijel večer utahaný z práce, doma bordel, žádné jídlo jsem neuvařila a on mě vítal slovy „ahoj miláčku, už jsem doma. Vařila jsi něco? Ne? Tak co kdybych nám udělal třeba…“. Když mě naštve, tak si vzpomenu na toto a zase ho miluju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.1.11 14:15

Dobré téma :potlesk: máš naprostou pravdu a anonymu netřeba, není tam nic intimního a nemyslím si, že by se to tu servalo, nejspíš ti jen každý dá za pravdu - i ty, které doma makají za lenocha :wink:
Já pořád tvrdím, že jsem si chlapa musela trochu vyšlechtit :mrgreen: Jako zas moc vychovávat k domácím pracem jsem nemusela, to zvládla tchýně dokonale, jen to chtělo drobné úpravy jako změna účesu, oblékání, nasměrovat kariéru do trochu lukrativnějšího odvětví (naštěstí byl spíš rád, že jsem mu takto pomohla) a jakej je to dneska krasavec inteligentní, bohatej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zase se špatným materiálem by se takto pracovat nedalo, tudíž nepodcenit ani primární výběr :wink: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
31.1.11 14:22

Kakika tak s těma montérkama to máme naprosto stejně. Také jsem koukala, že si chce od začátku našeho vztahu prát montérky sám. Jsme spolu 13 let a jen jednou jsem mohla alespoň tu pračku zapnout, ale to si je tam dal sám. A žehlení?? To já naprosto nesnáším a muž to ví. Častokrát se mi stane , když začnu z nutnosti žehlit , že mě vystřídá a já jsem za to šťastná. Já zase umývám koupelnu a záchod. Jsem na toto ujetá(myji každou skulinku na wc) a vím, že toto on by dělal nerad. Tak proč si nepomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
31.1.11 14:23
lleennttiillkkaa píše:
Já si jenom pořád nemůžu zvyknout na to, že tomu chlapovi chybí nějaký 6. smysl na pořádek. Že prostě nejde a neudělá to sám od sebe, když vidí, že třeba na lince jsou drobky nebo tak, ale jednou si zvyknu :D

Tak to já mám milionového clapa! Vidi mnohem víc než já, jde a udělá co je třeba a bez zbytečnych kecu…

• Citovat
  • Upravit
17609

Pro lásku spousta holek nevidí, neslyší. Taky jsem měla takový vztah, neskutečný mamánek, byl líný kouknout i do ledničky, natož z ní něco vytáhnout a sníst. Jenže já byla úplně blbá, naštěstí měl i vadu na kráse, kterou jsem přehlížet nechtěla - alkohol a utla to - dneska si blahořečím, protože by to s ním bylo peklo i bez toho chlastu.
Mám manžela, který pracuje hromadu hodin denně, ale večer pomáhá s prckem - s druhým mnohem víc než s prvním, protože je s ním prostě víc práce. A protože toho přes týden udělám fakt málo, tak hodně pomáhá i o víkendu. Průběžně se chopí toho, co vidí, že je potřeba udělat. Nevaří a ani nebude, to neumí, ale zase když bylo potřeba, tak si jídlo pro sebe i dceru obstaral :mrgreen:
A přitom byl vychován v domácnosti, kde chlap seděl jak paša a ženský lítaly jak fretky ať měly dětí kolik chtěly :pocitac: Bohužel ty se tím jen chlubily a chlubí, jaké jsou skvělé, ale že padají na hubu a jediné, čeho se jim za to často dostane je výtka, že to či ono není pintlich, to už nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579

Pravda… jaky si to udelas, takovy to mas…

Ma to ale jedno ale :lol: ne kazdy chlap se necha zmenit a vycvicit… ja toho svyho naucila sbirat po sobe pradlo, ale nic jinyho proste nejde (snazim se uz vic jak 7 let)… holt si to donesl tak zakonzervovany z rodiny, ze on vlastne ani vysat poradne neumi :roll: :lol: tudiz ja ho to ani delat nenecham, bo bych to stejne musela pak udelat znova :lol:
Ale me to nevadi, klidne mu budu uklizet, varit, prat, starat se o deti, nosit vecer pivecko az pod nos… Udelam to rada, ale na druhou stranu chci, aby vedel, ze to neni samozrejmost, ze to delam ze sve vule a ne proto, ze se to tak dela a ze je zazito, ze zenska ma sedet doma a slouzit chlapovi. A pokud toto vi a oplaci mi laskavosti a pomoci v ramci svych moznosti a schopnosti, klidne budu opecovavat a starat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
31.1.11 14:24

Já naprosto souhlasím s tím, cos napsala. Mám doma i chlapa, který si myslí to samé.
Ale napíšu i to ale. Dejme tomu, že je počet žen a chlapů zhruba 50:50(vím, že to tak není, ale nejsme v Číně, takže ten rozdíl není tak určující pro to, co chci říct). Většina žen chce mít děti, dá se to říct i o velké části mužů. Hodně lidí chce i úplnou rodinu, třebaže jsou i ženy, které si to dítě pořídí aniž by chtěly partnera zapojovat do výchovy.
Když okolo sebe vidím, kolik lidí(žen) má problém s tím, že se partneři chovají v prvním příspěvku popsaným způsobem a nehne s nimi skoro nic. Věřím tomu, že kdyby byli nuceni starat se a pečovat o domácnost a dítě tak, jak by to bylo ideální nebo alespoň dostačující, tak si větší část radši uplete rozvod.
Někteří by si dali v krajním případě říct, někteří by se možná dali velmi šikovnou ženou zmanipulovat (ne každá to umí, já rozhodně ne, je mi to trapné, dělat z chlapa vola a dítě), ale je hrozná spousta chlapů, kteří si nedají říct.
O tomto mají partneři asi mluvit hned na začátku, jenže jednak se spousta mužů trošku přetvařuj a odkýve lecos a jednak se toho po narození dítěte často spousta v chování muže změní, aniž by to bylo dopředu poznat.
Já neříkám, že by žena měla hledat dokonalost, jen chápu někoho, komu tikají biologické hodiny, že si zastírá pravdu, protože kdyby měla čekat, než potká někoho, koho má ráda a rozumí si spolu a s kým je na téma péče o děti a domácnost rozumná řeč, tak se možná taky nedočká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
31.1.11 14:33

Tak já souhlasím, ale jen napůl…je fakt, že u většinou je to jaký si to uděláš - takový to máš…

ale mám spoustu kamarádek, které si braly úžasné starostlivé muže a ti posléze, ujištěni svatbou, že už jim žena nefrkne zlenivěli (v lepším případě - v horším se stal z jednoho agresor jako prase)

jasně i na tohle se dá říct, že to dopustily, tak to tak mají, ale ono tak úplně jednoduchý prostě někdy není a to že ty (nebo já, nebo kdokoliv) to máš zrovna doma dobrý, neznamená, že za 10 let to bude stejný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
31.1.11 14:34

hmm, pravda, pravda.Ale to že jsou někteří muži spíše dětmi nikoli partnery není chyba jejich manželek ,ale prvoplánově jejich matek ,které je tak vychovali .A proto pokud to chceme změnit vychovávejme syny k větší samostatnosti at pak jejich partnerky nemusí psát „stěžovací diskuze“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
31.1.11 14:35
doriang píše:
Pravda… jaky si to udelas, takovy to mas…Ma to ale jedno ale :lol: ne kazdy chlap se necha zmenit a vycvicit… ja toho svyho naucila sbirat po sobe pradlo, ale nic jinyho proste nejde (snazim se uz vic jak 7 let)… holt si to donesl tak zakonzervovany z rodiny, ze on vlastne ani vysat poradne neumi :roll: :lol: tudiz ja ho to ani delat nenecham, bo bych to stejne musela pak udelat znova :lol:
Ale me to nevadi, klidne mu budu uklizet, varit, prat, starat se o deti, nosit vecer pivecko az pod nos… Udelam to rada, ale na druhou stranu chci, aby vedel, ze to neni samozrejmost, ze to delam ze sve vule a ne proto, ze se to tak dela a ze je zazito, ze zenska ma sedet doma a slouzit chlapovi. A pokud toto vi a oplaci mi laskavosti a pomoci v ramci svych moznosti a schopnosti, klidne budu opecovavat a starat se.

Tak otázka je, nakolik vysát neumí a nakolik mu je jasný, že když to udělá blbě, tak bude osvobozen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Manželova péče o podlahu taky nepostrádá jisté mušince, ale není to moc čas řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.1.11 14:38

Tak to máš svatou pravdu, akorát jednu věc jsi zapomněla, že na chlapovi musíš neustále „pracovat“, jinak po letech zlenivý a zpohodlní :mrgreen: To je věc, co mě štve a dokáže nadzvednout, že mu musím dělat „dozor“ :twisted: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
31.1.11 14:39

Četla jsem jen úvodní příspěvek, diskuzi ne… Chci jen říct, že máš ve všem naprostou pravdu a ráda bych to téma malinko rozvedla. :wink:

Zrovna nedávno jsme mluvili s manželem, jak na našeho syna (co s výchovou, začíná na něj jít takové to paličaté období). V té souvislosti jsem mu i říkala, že nechápu, proč je tolik macho-chlapů šovinistů. :nevim: Vždyť je přece vychovávají ženské, ne?! A ty by byly rády, kdyby jim jejich chlap doma pomáhal. Tak proč to nevštípí už těm malým kloučkům? Prostě já jako matka udělám vše pro to, aby mě jednou budoucí snacha neproklela. :mrgreen: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová