Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mojara můžu říct, že školu mám v pohodě, vím, že jí musím dodělat a hlavně pak jít dál. Co se týče např. domluveného času, tak vždycky chodím včas.
@BaMaK v plánu to mám, ale ještě si myslím, že to není na takový úrovni. I když, je pravda, že by to mohlo pomoc.. s přítelem jsme pul roku a co se týče budoucnosti a všeho, tak to probíráme pořád.
Je to blbá výchova, no, co na to říct. Asi chápeš, že to, co znáš z domova tě na život nepřipraví a ty podstatné věci se budeš muset naučit sama. Měla jsem takovou známou, přesně - nikam, doma v pět, všichni kluci ctějí jen jedno… V Čerstvých 18 otěhotněla prakticky po znásilnění, právě proto, že vůbec neměla zkušenosti s balením kluků, neměla moc kamarádů, nesvěřovala se, neznala diskotéky, takže netušila že ten kluk je známý hovado, o který holka s normálníma zkušenostma nezavadila…
@Holka 21 píše:
@BaMaK v plánu to mám, ale ještě si myslím, že to není na takový úrovni. I když, je pravda, že by to mohlo pomoc.. s přítelem jsme pul roku a co se týče budoucnosti a všeho, tak to probíráme pořád.
Já bych chtěla přítele svých dětí znát i kdyby spolu chodili jen do kina…měla bych lepší pocit, byla klidnější. Vy už jste dost dál, než „kino“.
@dudinecka
je to tak, on mi dává to, co jinak postrádám.. zajíma se o moje nazory, venuje se mi, nekrici na me kvuli kravinam.. hlavne v nem mam neskutecnou oporu, muzu s nim probirat naprosto vse. co se tyce skoly, tak v ni me taky hrozne motivuje, protoze sam je vzdelany. dneska jsem mluvila s nasima a jak rikam, klasicti cholerici.. nejdriv bouchli a ted jsou jak beranci. Jinak co se tyce mych rodicu, tak do spolecnosti spis nechodi, jsou doma a porad pracujou, coz si myslim, ze taky neni nejlepsi.. prece si clovek potrebuje sdilet s nekym sve nazory, ne? ![]()
@Lalelale nasi maji oba ucnak, takze chteji, abych se mela v zivote dobre. Studuju stredni zdravotnickou. taky si myslim, ze nechteji, abych byla jako oni za mlada, oba byli dost divoci. ale co se tyce vztahu, tak moje mama mela jen meho tatu a tata mel 2 velky lasky.
Prožívala jsem něco podobného. Vojna, vojna, žádná psychická podpora. Ve 20 ti, kdy to bylo opravdu už neúnosné jsem se odstěhovala. Bylo to jedno skvělé rozhodnutí v mém životě.
Být Tebou počkám až Ti bude 18 a pokud to půjde, odejdi z domu.
Taková věčná, příspěvků, kde Tě odsuzují, co jsi za haranta a že se rodičům nediví si nevšímej. Povahy podobné Tvým rodičům Ti za reakce nestojí ![]()
@lucenka zminene tema uz bych dal nerozepisovala. bylo mi 15 a z urcitych veci jsem rozum nemela. co se tyce seznamovani, to jsem vcera zminila a matka mi rekla, ze dokud nedodelam skolu, tak o tom s kym jsem nechce vedet
@Holka 21 píše:
Ahoj
Je mi 17 let a od mala jsem byla přísně vychovávaná. Vždycky jsem musela mít rozum, být ta, která nemá vlastní názor a jen souhlasí s rodičema. Můžu říct, že mi to nedělalo takový problém. Brala jsem to jako součást výchovy. Jenže jsem nevěděla, že mi budou zakazovat chodit ven. Vždycky musím být nejdéle doma v pět, někam se dostat přes noc je úspěch… Navíc, moji rodiče jsou oba cholerici, takže se s nima nikdy nedá o ničem v klidu mluvit. Kdykoliv jsem dělala nějaké rozhodnutí, jejich podporu jsem neměla. Teď jsem si našla přítele a začalo to být ještě horší. Podporu mám všude kolem, jen ne doma. Chodit s ním ven mi taky nedovolujou, proto chodím v noci na tajňačku, což dneska právě prasklo. Přítel je tolerantní, ale je mi to blbý vůči němu.. odsuzujou ho, aniž by ho znali. Táta mi říká, že mě má jen na jedno. Což mi celkem zraňuje, protože přítel je starší a už nehledá jen tak nějaký vztah. Navíc, když poslouchám kamarádky ve škole, jaký mají různé zážitky z různých večírku, jak mají doma podporu.. tak mi to je fakt líto.. doma pak depkařím, protože v podstatě nežiju ničim jiným než školou a domovem a to mě ničíkdyž jsem tohle řekla mamě, tak mi odpověděla: ve svým volným čase se máš učit. Nevíte někdo, jak z toho ven? Máte někdo s tímhle zkušenost? Budu ráda, za vaše názory
Ano, starší muž od 17leté cácory hledá lásku, zázemí a stabilitu
![]()
@KimL nechci nic rikat, ale o jeho minulosti nic nevis. cim si prosel a jak dlouhy vztahy mel. navic jsem to s nim probirala, jak to se mnou ma
@Holka 21 píše:
@lucenka zminene tema uz bych dal nerozepisovala. bylo mi 15 a z urcitych veci jsem rozum nemela. co se tyce seznamovani, to jsem vcera zminila a matka mi rekla, ze dokud nedodelam skolu, tak o tom s kym jsem nechce vedet
ano rozum jsi neměla. Takže se nedá divit rodičům, že ti nevěří, že se ti náhle vrátil. ztracená důvěra se totiž zpátky získává hodně těžko.
@Holka 21 Tvoji rodiče nejsou tvoji nepřátelé. I když asi nejsou chápaví vůči tvému mládí a tvým touhám, snaží se ě ochránit a neznají jiný způsob. Že jsou cholerické povahy je prostě fakt. Každý je nějaký. I ty jsi nějaká.
Samozřejmě svého přítele miluješ…bla bla bla…ale není to tvůj otec, buď opatrná. Měla bys asi s rodiči probrat to, že si dáváte svědomitě s přítelem pozor a že nemusejí mít obavy že bys nedostudovala a podobně. Prostě jim otevřeně říct, že víš co děláš, používáš mozek a jsi zodpovědná. ![]()