Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat ohledně příspěvku na bydlení, topení, vodu a vše co do toho patří.
Jsem tehotna 17tt
Je Nutné dokládat nájemní smlouvu i trvalý pobyt. To vím.
Bydlíme nájemně v bytě v Praze platíme měsíčně 22000 Kč se vším všudy za bydlení. Já jsem student. Letos maturuji nemám nic oficiálně odpracovano a chci se zeptat, jestli já jako student s trvalým bydlištěm tady mám nárok na příspěvek na bydlení? Stim, ze teď mi nájem platí rodiče to znamená, ze muj měsíční příjem je 0kč.
Procetla jsem různé diskuze takže nárok nejspíše mám, ale má stim někdo zkušenosti? Je to hned? Vyplácí se každé 3 měsíce dohromady? To znamená ze Zadat bych měla jít v dubnu? A musím čekat na nějaké schválení, nebo je to hned?
A nestačí pouze nájemní smlouva musím mít i potvrzení o zaplacení?
Tak a teď jsem zvědavá na odpovědii
otec je kde? proč jsi nebrala antikoncepci, budeš sosat stát atd
![]()
Tojo to tě rodiče dotují 30 litry měsíčně? Jesteze nejsi moje ![]()
Musíš dokládat ty platby, nájemní smlouva se doloží jednou a pak je důležité ty platby, musíš je platit ty, nemůžeš dávat platby, co nejsou na tvé jméno od rodičů. Nárok je hned, nemusí se na nic čekat a vyplácejí to měsíčně, každý měsíc, jen platby se dokládají dohromady za kvartál vždycky. A z toho minulého kvartálu ti vypočítají příspěvek na další kvartál. Ale musíš to platit ty, jakože ze svého účtu třeba, prostě tvé jméno tam musí být a musíš dokládat že je zaplaceno.
Hm, hezká situace. Studentka, nájem v Praze platí rodiče, nyní asi neplánované těhotenství. A otec dítěte je kde? Pracuje? Ten by se měl hlavně starat, ne spoléhat na stát…ach jo…
@jahuhudka píše:
Tojo to tě rodiče dotují 30 litry měsíčně? Jesteze nejsi moje
@Annabela11 píše:
Tak a teď jsem zvědavá na odpovědiiotec je kde? proč jsi nebrala antikoncepci, budeš sosat stát atd
![]()
no však to jsou správné dotazy ![]()
@jahuhudka píše:
Tojo to tě rodiče dotují 30 litry měsíčně? Jesteze nejsi moje
a představ si, že bys takové měla 2, co evidentně to berou jako samozřejmost
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat ohledně příspěvku na bydlení, topení, vodu a vše co do toho patří.
Jsem tehotna 17tt
Bydlíme nájemně v bytě v Praze platíme měsíčně 22000 Kč se vším všudy za bydlení. Já jsem student. Letos maturuji nemám nic oficiálně odpracovano a chci se zeptat, jestli já jako student s trvalým bydlištěm tady mám nárok na příspěvek na bydlení? Stim, ze teď mi nájem platí rodiče to znamená, ze muj měsíční příjem je 0kč.
Procetla jsem různé diskuze takže nárok nejspíše mám, ale má stim někdo zkušenosti? Je to hned? Vyplácí se každé 3 měsíce dohromady? To znamená ze Zadat bych měla jít v dubnu? A musím čekat na nějaké schválení, nebo je to hned?
No těpic
No ale k dotazu. Nárok možná máš, možná ne, to ti tady nikdo nepoví. Každopádně musíš mít smlouvu + potvrzení co kde a kolik platíš. Z toho se to pak vypočítá. Žádá se každé čtvrtletí, když ti to schválej, tak dostaneš danou částku každý měsíc. Taky záleží, kolik lidí má v bytě TP, joooo, důležitá věc, musíš mít v bytě TP, jinak smůla. A do toho příspěvku se počítá příjem všech osob, co TP v bytě mají.
@Šáruší jasné chapu, dobre takže vlastně peníze od teď budu muset posílat ze svého účtu, ne od rodičů.
Nájemní smlouvu už jsem si nechala přepsat Plné na sebe jen změnit trvalé od rodičů plné sem a zkusím to co mi řeknou.
@arinecka TP tu mám jen já respektive budu mít.
Je to nájem takže původně, než jsem otěhotněla jsem tu neplanovala takové věci.
Uvidime třeba mi něco uznají. Musejí však Romové žijí jen z takových věcí…
Rodice si te naucili, rodice necht te nadale dotuji spolecne s otcem ditete. Proc by te mel zivit danovy poplatnik? ![]()
Tak proč by nemohli pomoct i jiným lidem.
Jich je na úřadech pořad plno.
Taky nemusí přispět celou částku. Jsou na to tabulky. Nejednodušší bude zeptat se na úřadě.
@shadowbabe naučili, ani já jsem původně neplanovala malé takhle brzy, ale jsme šťastná tak pokud by to neslo holt se neda nic dělat…
Jsem tehotna 17tt