Příspěvek na bydlení po přestěhování do nájmu

Anonymní
18.11.16 15:56

Příspěvek na bydlení po přestěhování do nájmu

Dobrý den všem,
Dovoluji se obrátit s prosbou o radu. Pobírala jsem příspěvek na bydlení jako samostatně bydlící osoba na byt v osobním vlastnictví. Žádost za II. Čtvrtletí 2016 jsem podávala v místě trvalého bydliště 30.10.2016. K 7.11.2016 jsem se však přestěhovala, trvalé bydliště mám nyní v jiném městě, a to v nájemním bytě, opět bydlím sama. Chci se zeptat, o příspěvek na bydlení budu žádat na Úřadu práce v novém bydlišti v lednu 2017? Změnily ses tam samozřejmě v současném čtvrtletí moje náklady na bydlení, protože se platí na rozdíl od bytu v osobním vlastnictví ještě nájem. Nájem jsem nucena platit nyní v listopadu a v prosinci, vím, že příspěvek na bydlení chodí jakoby čtvrt roku zpětně, takže s nájmem na listopad a prosinec mi nikdo nepomůže? Chci se jen zeptat. Jsem nyní na nemocenské, je vypočítávána z poměrně nízkého platu, takže příjem není vysoký. Datum ukončení nemocenské dopředu ještě nevím.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34096
18.11.16 17:24

Asi budeš muset žádat opět v lednu na nynější bydlení, náklady budou určitě jiný :think: s nájmem na listopad a prosinec ti asi nikdo nepomůže, kdo by měl? Nechci být hnusná ale to se spoléháš jen na příspěvek na bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.16 20:42

@arinecka umis cist? beru nemocenskou, nizkou, po urazu nechodim, a nikoho nemam

• Citovat
  • Upravit
2182
18.11.16 23:07
@arinecka píše:
Asi budeš muset žádat opět v lednu na nynější bydlení, náklady budou určitě jiný :think: s nájmem na listopad a prosinec ti asi nikdo nepomůže, kdo by měl? Nechci být hnusná ale to se spoléháš jen na příspěvek na bydlení?

Zakladatelka píše v příspěvku, že je na nemocenské. Jak si představuješ, že si přivydělá během nemocenské? Když chodí kontroly? A evidentně ta nemocenská má důvod, nemocný člověk těžko bude vydělávat. Já byla déle na nemocenská a klesla mi na cca polovinu mzdy a to je opravdu znát. A to nemusím platit nájem a mám manžela! Ona píše, že je sama. Takže nechápu tvou reakci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34096
19.11.16 11:28
@maskovak píše:
Zakladatelka píše v příspěvku, že je na nemocenské. Jak si představuješ, že si přivydělá během nemocenské? Když chodí kontroly? A evidentně ta nemocenská má důvod, nemocný člověk těžko bude vydělávat. Já byla déle na nemocenská a klesla mi na cca polovinu mzdy a to je opravdu znát. A to nemusím platit nájem a mám manžela! Ona píše, že je sama. Takže nechápu tvou reakci :zed:

Já si nepředstavuju vůbec nic, normálně jsem jí odpověděla a zeptala se, tak buď tak hodná a přestaň si hrát na chytrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34096
19.11.16 11:33
@Anonymní píše:
@arinecka umis cist? beru nemocenskou, nizkou, po urazu nechodim, a nikoho nemam

Ano, číst umím, nikde jsi nepsala že jsi po úraze, nechodíš a jsi sama, pokud umíš číst ty tak jsem ti odpověděla a normálně se tě zeptala. Pokud jsi už dlouho doma na nemocenské a přéjem ti nestačí tak to musíš řešit na úřadě kde ti poradí daleko víc než tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
19.11.16 11:40

A ten byt v osobním vlastnictví jsi prodala nebo pronajímáš? Z toho je přeci taky příjem, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.11.16 11:58
@Anonymní píše:
@arinecka umis cist? beru nemocenskou, nizkou, po urazu nechodim, a nikoho nemam

Tak ono je to zavádějící, když tu napíšeš, že jsi se přestěhovala z vlastního bytu někam do podnájmu. Každý si pod tím představíme něco jiného. Co se týče toho ostatního, tak si pod tím představuju třeba to, že sis zlomila nohu a teď jsi na nemocenské. Ale pak nechápu to, jak ses zvládla přestěhovat, když píšeš, že nikoho nemáš. Prostě celé je to zavádějící, tak buď to nějak pořádně vysvětli a nebo se nediv reakcím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
22.11.16 21:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.16 21:25

@Amys Byt minigarsonku jsem přepsala na babičku, neměla kam jít, nic jsem za to nedostala, a já jsem teď v nájmu a sedm měsíců na vozíku. Snad to vysvětlení stačí, i když nevidím důvod co vysvětlovat, na úřadě jim stačila výše uvedená fakta v dotazu. Informaci jsem už mezitím získala na úřadech, takže není třeba více reagovat. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.16 21:28

@Amys Přestěhovali mě přátelé, jestli to potřebuješ tak nutně pro obsah dotazu vědět. Tak jsem se zvládla přestěhovat. Už chápu ženy, které se tu raději na nic neptají. Vzkaz ženám, které by byly ve szejné situaci:zde se neptejte a zavolejte si raději na call centrum úřadu práce, kde řeší dávky, tam mluví k věci.

• Citovat
  • Upravit
34096
23.11.16 09:36
@maskovak píše:
@arinecka :zed:

Copak se ti zase nelíbilo na mé odpovědi?? Napsala jsem ti že nejvíce informací ti dají na příslušném úřadě a zase špatně? Na každou odpověď reaguješ dost divně, to že máš problémy mi je sice líto ale já za ně nemohu tak se nevztekej, pokud chceš něco vědět konkrétně tak máš napsat vše, úvodní příspěvek je napsán jinak než ty ostatní tak se pak nediv reakcím, je tady x diskusí na téma příspěvek na bydlení tak stačilo hledat, jistě bys našla i podobné téma tomu tvému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat