Příspěvek na bydlení v domě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na bydlení v domě
Žádal někdo příspěvek na bydlení když bydlí ve vlastním rodinném domě? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A to náklady na energie převyšují 30% příjmu celé domácnosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na co konkrétně chcete příspěvek? Na hypo se to nevztahuje, leda byste měli nějaké extrémně vysoké zálohy na energie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
A to náklady na energie převyšují 30% příjmu celé domácnosti?
Pokud v domku ziji treba 2 duchodci s nizkymi duchody, tak proc by ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Pokud v domku ziji treba 2 duchodci s nizkymi duchody, tak proc by ne?
A tady nastává ta největší prasarna. Vůbec nic lidí netlačí k úspoře na energiích. Právě čím víc budou platit, tím spíš dostanou ten přídavek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
A tady nastává ta největší prasarna. Vůbec nic lidí netlačí k úspoře na energiích. Právě čím víc budou platit, tím spíš dostanou ten přídavek.
Naše výměna oken vyjde letos na 300 000. Na Novou zelenou nedosáhneme, museli bychom i zateplovat, což u metrových kamenných zdí nemá smysl. Ale i ze své bubliny vidím, že většina lidí nemá úspory ani na novou pračku, když stará odejde.
Už jsme udělali dešťovku (50000-kopání, trubky a vodárna), taky nedosáhneme na dotaci.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
A jak maji lidi ještě spořit. Když jsem viděla kolik bychom dali za topení příští rok tak jsem i s břichem sla do lesa na dřevo abychom měli zasobu a netopili plynem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HanaHorak píše:
A jak maji lidi ještě spořit. Když jsem viděla kolik bychom dali za topení příští rok tak jsem i s břichem sla do lesa na dřevo abychom měli zasobu a netopili plynem.
Příspěvek je max. na energie.
Kdo ten barák neutáhne, tak jedině vzít někoho do podnájmu anebo to prodat, copak jiného, přece se to nemůže dotovat všem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano jde to, musíte ale navíc doložit výpis z katastru nemovitostí + vyplněné formuláře co se vztahují k příspěvku na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I já bych se zeptala. Rodinný dům v osobním vlastnictví v obci do 10 tisíc obyvatel. Trvalé bydliště v domě mají 4 osoby, z toho tam reálně žijí pouze 3 osoby a čtvrtá žije již cca 35 let úplně jinde. Tyto 3 osoby tvoří důchodce s příjmem cca 19 tisíc, matka samozivitelka s RP 7.500 korun a přídavkem na dítě 830 korun a dítě 3,5 roku. Dům je vytápěn plynem. Je nárok na příspěvek na bydlení? Děkuju a prosím o anonymitu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Řekla bych, že narazíte s tou osobou, která tam nežije. Protože úřad nemusí zajímat, že tam nežije, ale může je zajímat, že tam má bydliště. Ale můžete to zkusit nějak vysvětlit. https://www.kurzy.cz/…-na-bydleni/
I já bych se zeptala. Rodinný dům v osobním vlastnictví v obci do 10 tisíc obyvatel. Trvalé bydliště v domě mají 4 osoby, z toho tam reálně žijí pouze 3 osoby a čtvrtá žije již cca 35 let úplně jinde. Tyto 3 osoby tvoří důchodce s příjmem cca 19 tisíc, matka samozivitelka s RP 7.500 korun a přídavkem na dítě 830 korun a dítě 3,5 roku. Dům je vytápěn plynem. Je nárok na příspěvek na bydlení? Děkuju a prosím o anonymitu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone děkuju, já si také myslím, že v té čtvrté osobě bude, bohužel, problém. Tu kalkulačku jsem viděla, ale tedy téměř vůbec jí nerozumím, tedy co vše a jak se počítá do těch nákladů na bydlení, když např. poplatek za odpad je placen 1× ročně, atp…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Fiveone děkuju, já si také myslím, že v té čtvrté osobě bude, bohužel, problém. Tu kalkulačku jsem viděla, ale tedy téměř vůbec jí nerozumím, tedy co vše a jak se počítá do těch nákladů na bydlení, když např. poplatek za odpad je placen 1× ročně, atp…
Odpad bych tam nepočítala, jen běžné měsíční náklady(elektřina, plyn, voda atd..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta čtvrtá osoba si nemůže dát TP jinam? Vysvětlit jí situaci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit