Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, na tohle jsem nahodou narazila a vubec jsem nevedela, ze neco takoveho existuje. Jak je ale videt, nektere matky - v clanku jsou popsany jako hlucne a neodbytne - o tom evidentne prehled maji ![]()
http://moravskoslezsky.denik.cz/…0131106.html
Koukám, jak se to poslední dobou rozmáhá na netu. Vím o tom, nevyužila jsem a nevyužiju
ale myslím, že to hodně lidí zneužije
A na co tedy zeny berou rodicak? Mne to prijda jako naprosta ztratu penez. Jeste bych to pochopila, kdyby se to davalo detem co jsou na sondach, musi mit specialni mliko, ale zenskym co maji prsa jak dojna kráva ani prd. ![]()
@lyrica píše:
Heh, neměl by být spíš příspěvek na UM, když už?
To ne, páč máš přeci kojit ![]()
@Temaho a jóoo, to máš recht
Tak já teda slibuju, že teď budu mačkat cecky od rána do večera, aby alespoň kapička.. ![]()
Tak jestli jsem to dobře pochopila, tak příspěvek je proto, aby se matka stravovala zdravě a dítě tak mělo kvalitní MM? Takže když si dáma hned zapálí, tak o zdravém stravování nemůže být řeč. Určitě se dá nějakým testem spolehlivě potvrdit, zda je člověk kuřák nebo ne. Ten kdo má na cigára, ten by žádné dávky pobírat neměl (krom tedy rodičáku). A je mi fuk, jestli je bílej, černej, tichej nebo hlučnej ![]()
To je ale při hmotné nouzi, ne? Ty voe, kojím dva roky, chci prachy, chci prachy ![]()
@lyrica píše:
Heh, neměl by být spíš příspěvek na UM, když už?
taky si myslim, ze kdyz uz, tak by mely dostavat neco matky, co kojit nemuzou ![]()
kojeni je fajn, ale kdo nema dost penez a tahne na UM treba dvojcata a nedejboze potrebuje treba HA mleko, tak to je na masli…
Dalsi penize vyhozene oknem
pro me to je uplna novinka, akorat jsem vedela, ze nektere poj. davaji prispevky na vitaminy tehotnym. Ale vlastne me to ani neprekvapuje- urcite skupiny matek musi prece stat podporovat, zvlast ty, ktere pak nemaji na cigarety
![]()
Je to jen v případě hmotné nouze a jde přesněji o příspěvek na výživu matky, nebo já to tak pochopila. Osobně si myslím, že je to pěkná blbost a další vyhozené peníze. ![]()
@gabi.design píše:
@Ali-Ali Copak HA mléko. Ale my máme u druhorozeného podezření na ABKM, takže musí mít spešl mléko. Malá, 400 g piksle stojí téměř 400,– Jeho štěstí je, že se kojí a tohle má jako dokrm jednou denně a o sobotách, kdy musím do školy. Jinak by nás asi zruinoval. Mám v živé paměti, kdy měl starší kluk 600 g UM na 4 dny… a to byl „blbej Sunar“ za 250,–…
A proč si nenecháte napsat recept od doktorky? Doplácí to pojištovna. Nás takhle to UM vyšlo levněji, než kdyby jsme kupovali klasické.