Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla sem se zeptat, zda tu nějaká z vás nemá zkušenosti s vyplacením příspěvku v těhotenství u 211. Na netu mají napsáno, že přispívají až 3000 Kč od utz po vitamíny, ale u prvního mi vyplatili „pouze“ 2000kč a teď u druhého mi po vyčerpání 1500 zbývá opět pouze 500 ( vidím to v ekomunikaci ), je nějaký způsob jak vybrat opravdu celý 3000, nebo to tam mají napsané jen tak? Předem děkuji za vaše zkušenosti!
@adusa12 píše:
Ahoj holky, chtěla sem se zeptat, zda tu nějaká z vás nemá zkušenosti s vyplacením příspěvku v těhotenství u 211. Na netu mají napsáno, že přispívají až 3000 Kč od utz po vitamíny, ale u prvního mi vyplatili „pouze“ 2000kč a teď u druhého mi po vyčerpání 1500 zbývá opět pouze 500 ( vidím to v ekomunikaci ), je nějaký způsob jak vybrat opravdu celý 3000, nebo to tam mají napsané jen tak? Předem děkuji za vaše zkušenosti!
Není tam nějaká podmínka? Někdy je daná suma, ale stejně je daný strop za danou věc třeba. Píšou až 3000kč, tak to bude mít možná ještě nějaké podkategorie ![]()
@Dahlia0409 právě že podkategorie jsou pouze za co to mohu čerpat a když to rozkliknu tak u každé podkategorie je suma až 3000kč. Na pobočce se se mnou paní ani moc nebavila, takže se zeptám v týdnu na centrále, jen mě zajímalo zda nemá někdo jinou zkušenost
@adusa12 píše:
S vyplacením jsem neměla žádný problém. 1× 1 500 Kč jsem použila při 1.screeningu a dalších 1 500 Kč při druhém. Jednou se mi stalo, když jsem si žádala o příspěvek na DH, že tam chybělo nějaké slovíčko, kvůli kterému mi to nemohlo být uznáno a sama paní z pojišťovny mi odpoledne volala, že to bohužel nelze vyplatit.
@korn123 tak to nechápu co je u mě za problém, dokumenty sem měla v pořádku ( byla sem přímo na pobočce ) a na podruhé mi u prvního dítěte vyplatili místo 1500 pouze 500. Tak uvidím jestli mi teď při online žádosti proplatí 2. screening.
@adusa12 píše:
@korn123 tak to nechápu co je u mě za problém, dokumenty sem měla v pořádku ( byla sem přímo na pobočce ) a na podruhé mi u prvního dítěte vyplatili místo 1500 pouze 500. Tak uvidím jestli mi teď při online žádosti proplatí 2. screening.
Vždy jsem si napsala do formuláře požadovanou částku ve stejné výši jak bylo uvedeno na dokladu, a žádný problém.
@adusa12 píše:
@Dahlia0409 právě že podkategorie jsou pouze za co to mohu čerpat a když to rozkliknu tak u každé podkategorie je suma až 3000kč. Na pobočce se se mnou paní ani moc nebavila, takže se zeptám v týdnu na centrále, jen mě zajímalo zda nemá někdo jinou zkušenost
Zavolej na infolinku třeba ![]()
Radsi by zdravpojistovny nemely nic vyplacet, protoze co vse se musi a nesmi, aby jeden „dosahl“ trebas na prispevek kc 200/rok, to je k smichu nebo spis pro zlost.
Ja si treba nedavno objednala z ceskeho eshopu lecivy pripravek na snizovani cholesterolu a fakturu jsem poslala na zdravpoj.,jestli mi tedy prispejo tech 200,–-.
A urednice mi napsala, ze bohuzel nic, ze
Tak to se fakt vyplati, zrusit tenhle marnej urad!
@adusa12 vybrala jsem celé 3 tis. Nechala jsem si částečně proplatit trisomy
problém to nebyl. Zadala jsem je online ![]()
@Ahep píše:
Radsi by zdravpojistovny nemely nic vyplacet, protoze co vse se musi a nesmi, aby jeden „dosahl“ trebas na prispevek kc 200/rok, to je k smichu nebo spis pro zlost.Ja si treba nedavno objednala z ceskeho eshopu lecivy pripravek na snizovani cholesterolu a fakturu jsem poslala na zdravpoj.,jestli mi tedy prispejo tech 200,–-.
A urednice mi napsala, ze bohuzel nic, ze
- nakupovat musim pouze v lekarne
- a ze musim mit potvrzeni od dr.,ze tedy cholesterol - pritom uz jen ten opruz jit za praktickou a poplatek za vystaveni potvrzenu nejmene 100 kc.
Tak to se fakt vyplati, zrusit tenhle marnej urad!
Tak ono asi je potřeba mít nějaký podmínky, nemůžou proplácet všechno, co si kdo usmyslí. Já s pojišťovnou problém nemám, každý rok čerpám 1500+500 příspěvek na synův lyžák.
@Ahep VZP má u podmínek napsáno, že určité produkty je nutné koupit u lékaře nebo v lékárně. Je to napsáno přímo u toho, žádné malé písmo… jistě to byl i tenhle případ. Pokud nechceš čerpat, nemusíš. Já čerpat budu, pokud mi to pojišťovna nabídne
@Lenkalin píše:
@Ahep VZP má u podmínek napsáno, že určité produkty je nutné koupit u lékaře nebo v lékárně. Je to napsáno přímo u toho, žádné malé písmo… jistě to byl i tenhle případ. Pokud nechceš čerpat, nemusíš. Já čerpat budu, pokud mi to pojišťovna nabídne
To má snad každá pojišťovna. Co jsem chtěla proplatit, muselo být z lékárny, nebo specializované prodejny ![]()
@Dahlia0409 taky myslím, že to tak mají všechny. Stačí si přečíst, co píšou u čerpání ![]()
@Lenkalin píše:
@Dahlia0409 taky myslím, že to tak mají všechny. Stačí si přečíst, co píšou u čerpání
Přesně tak, já mám příspěvek i na sportovní věci a nelíbil se jim nákup bot v Lidlu. Tak jsem kupovala jiné věci v Decathlonu a bez problémů
Prostě mají dané podmínky a ty je potřeba přečíst, pak se nikdo nebude divit ![]()