Příspěvek péče a důchodové pojisteni

Denisa290
25.8.23 12:39

Příspěvek péče a důchodové pojisteni

Chtěla bych vědět jestli se mi bude počítat do důchodu doba co pobírám přispěvek na péči je to už 10 let co ho beru na dceru ale nikdo mi nikdy neřekl že se mám jít zapsat na úřad práce jako osoba pečující přitom jsem před příspěvkem byla vedena na úřadě ale nikdo mi nic neřekl. Az teď jsem se to dozvěděla a proto se ptám nepřijdu o těch 10 let co by se mi započítávaly???děkuji za odpovedi :

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77450
25.8.23 13:02
@Denisa290 píše:
Chtěla bych vědět jestli se mi bude počítat do důchodu doba co pobírám přispěvek na péči je to už 10 let co ho beru na dceru ale nikdo mi nikdy neřekl že se mám jít zapsat na úřad práce jako osoba pečující přitom jsem před příspěvkem byla vedena na úřadě ale nikdo mi nic neřekl. Az teď jsem se to dozvěděla a proto se ptám nepřijdu o těch 10 let co by se mi započítávaly???děkuji za odpovedi :

nikdo ti nikdy nic neřekne - demokracie se vyznačuje tím, že občan se o své záležitosti aktivně zajímá a řeší sám,
a když jsi nebyla vedena, tak asi smůla,
nicméně neptej se zde, ale naklusej na ÚP a na OSSZ a doptej se, zda je nějaká cesta, jak to zpětně zapsat, doba péče se myslím započítávala jednou třetinou do odpracovaných let, nicméně nevím, jestli je tento údaj aktuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.8.23 13:17

Další informace

Jaký stupeň závislosti má dcera? A kolik ji je let? To je dost podstatne. A u PnP je vždy oznámení o poskytovateli pece- zde je uvedena osoba, která se o osobu stará a mel by tam byt uvedeno datum zahájení pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denisa290
25.8.23 13:21

@Kossie bereme 3stupen

• Citovat
  • Upravit
Denisa290
25.8.23 13:24

@Kossie bereme 3stupen @stinga na OSSZ jsem se ptala hned poprvé kdy jsem tu péči dostala a tam mi akorát řekli že až se stane že to sníží na 1.stupen tak že mám do roka přijít pro potvrzení jinak nic

• Citovat
  • Upravit
Denisa290
25.8.23 13:25

@Kossie nejhorší je že nás je víc takových co jsem se bavila s maminkama s naší školy co máme postižené děti tak to budeme muset resit

• Citovat
  • Upravit
1794
25.8.23 14:00

Já jsem po rodičovské byla hlášená na UP. Vědělo se, že beru na dítě příspěvek na péči. Když mi ho zvedli na trojku, tak mě z pracáku vylífrovali, že není třeba tam být. Vydali mi potvrzení a s tím jsem se přihlásila na VZP jako osoba pečující o dítě beroucí PNP.

Zkus se podívat i sem: https://eportal.cssz.cz/…ova-aplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.8.23 14:01
@Denisa290 píše:
Chtěla bych vědět jestli se mi bude počítat do důchodu doba co pobírám přispěvek na péči je to už 10 let co ho beru na dceru ale nikdo mi nikdy neřekl že se mám jít zapsat na úřad práce jako osoba pečující přitom jsem před příspěvkem byla vedena na úřadě ale nikdo mi nic neřekl. Az teď jsem se to dozvěděla a proto se ptám nepřijdu o těch 10 let co by se mi započítávaly???děkuji za odpovedi :

co třeba zde?
https://www.naseduchody.cz/…na-peci.html
přece, když jste o PnP žádali, tak se do žádosti píše pečovatel nebo pečovatelé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.8.23 14:02
@Denisa290 píše:
@Kossie nejhorší je že nás je víc takových co jsem se bavila s maminkama s naší školy co máme postižené děti tak to budeme muset resit

A proč jste to neřešila již dříve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denisa290
25.8.23 14:06

@šklíbakočka vůbec nám nikdo nic neřekl jinak bych to řešila dříve

• Citovat
  • Upravit
9085
25.8.23 14:30
@Denisa290 píše:
@šklíbakočka vůbec nám nikdo nic neřekl jinak bych to řešila dříve

A kdo je uveden jako pečující osoba v té žádosti?
v tom mém odkazu to máte celé vysvětlené…jak se to počítá atd… fakt hledejte informace někde jinde než na emiminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.8.23 14:35

Tak to se Vám doba pocita do důchodu pokud je to 3.st. můžete si zajít za pani, která má Vaši dcerku na uradu prace na starost a nechat si vystavit potvrzeni o poskytování pece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.8.23 14:36

A to zanest na CSSZ. Nemusíte být vedena na UP. Evidence na UP není povinná. Pouze pro davku hmotne nouze jen potreba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.8.23 14:37

Teda pokud jste teda uvedena v žádosti o oznámení o poskytovateli pomoci. Pokud ne tak to Vám nevystaví, ale předpokládám, že jste se tam napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.8.23 14:39
@Kossie píše:
A to zanest na CSSZ. Nemusíte být vedena na UP. Evidence na UP není povinná. Pouze pro davku hmotne nouze jen potreba

PnP je záležitost UP, ten vede agendu. A doufejme tedy, že je paní vedena jako pečovatel. Nevím jak před 10 lety, ale nyní je tam kolonka, kdo jsou pečující osoby, může jich být i více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat