Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechapu. I kdyz bydlite jinde, tak snad bude pritel zivit tebe a dite. Dostanes materskou nebo rodicovsky prispevek. Proc by ti stat mel davat davky?
To jako vazne? Uplne me dostavaji takove maminky,ktere chteji co nejvic vytriskat ze statu a jeste uvest,ze jsou samozivitelky!! V prvni rade se postarejte ty a pritel a az pak laskave zdimejte stat,ale prepokladam,ze kdyz stavite barak,tak pomoc statu vubec nepotrebujete!!
Jinak pokud splnis podminky,tak budes mit narok na PPM a na rodicak mas narok urcite ..
To je snad jedno, kde zijete. Stavět barak a zit z davek? To snad ne, doufam, že jsem to jenom špatně pochopila…
Jestli mas narok na penezitou pomoc v materstvi, tak budes 8-6tydnu pred terminem zacinat cerpat tu, pokud ne, tak budes po porodu zadat o rodicovsky prispevek. Nic vic me nenapada ![]()
To jsem asi napsala zle nemám v plánu vyždimat stát jen jsem chtěla vědět jak to chodí a díky za upřímnost
Jeste me napada porodne, na to ale musite mit priznane nizke prijmy. S tim neporadim, jen vim, ze to existuje a nikdy jsem narok nemela ![]()
lol, proc by clovek, ktery pozada o davky, na ktere ma ze zakona narok, mel hned „zdimat“ stat? ![]()
nazory nekterych lidi tady me fakt dostavaji… jinak mrknete na stranky UP a CSSZ, pripadne se zajdete dotazat na prislusne pobocky a tam vam poradi ![]()
@1mila2 ja myslela, ze porodné uz zrušili…a o mateřskou dovolenou zadám na sociálce?
@Kat80 ja jsem jen chtěla vědět na co vše má dítě nárok…všude slyším ze ten bere tohle a zmaten toto tak se ptám
O materskou dovolenou zadas v praci a o penize za ni zadas na socialce (na te, kam spada tvuj zamestnavatel). O rodicak pak na UP. Porodne ani nevim, asi taky na UP. Je pro prvni 2deti. Ale musite se vejit s prijmama asi po 20tisic, nevim tu castku presne. To zkus pogooglit.
@Lesanka22 píše:
@1mila2 ja myslela, ze porodné uz zrušili…a o mateřskou dovolenou zadám na sociálce?
Na mateřskou dovolenou dostaneš formulář na gynde a ten pak zaneseš do zaměstnání.
@Lesanka22 tak to jsi to opravdu hodne spatne formulovala v tom uvodnim prispevku
ale jak uz nekteri vcetne me psali,tak pokud splnis podminky,tak mas narok na PPM a pak na rodicak a pak jeste vyresit matriku kvuli tomu,ze nejste sezdani,to presne nevim,jak chodi,my uz jsme byly svoji,kdyz se mala narodila
rozhodne bych se nevydavala za matku samozivitelku,casto se na tyhle podvody prijde ![]()
Tak ono jak s v prvnim prispevku ptas,jestli mas na socialce uvest,ze jsi samoživitelka vyznívá,jako ze stat zdimat chces.samozivitelka nejsi.