Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč jí chodí důchod k tobě jako vnučce?? ![]()
Jinak bohužel s tímto nic moc neuděláš, máme to teď v rodině podobně, moji rodiče se starají o skoro již nemohoucí babi s dědou, ale věčně jsou za ty špatné a sourozenec, kterému je zatěžko vzít cestou nákup, je vynášen do nebes
Myslím, že pokud se tvoje mamka chce starat, je to od ní moc krásné, není to povinnost. Ale měla by trochu dupnout i na bráchu a zmobilizovat ho. Babička už může být senilní a řešit cokoli s ní nemá smysl, natož nějaké vaše hypotéky..
@Anonymní píše: Více
Takhle to chodí v hodně rodinách. Prostě má radši syna a jeho rodinu. Asi bch jí zařídila pečovatelku a neběhala tam 2× za den, jako tvoje máma. A strýcovi bych řekla, že je to taky jeho máma, tak by bylo fajn kdyby jí pomáhal i on.
Já bych se na to vykašlala. Paní má očividně jasno, koho má raději a komu věří. Znám ve svém okolí tři případy, kdy je rodič (popř. prarodič) fixován na jednoho potomka a jeho rodinu, zatímco ti ostatní dělají všechno špatně, jsou nesamostatní a neschopní (ale objektivně to není pravda). Není v tom žádná logika, jen zaslepenost, bezvýhradná náklonnost k určité osobě. Přes to nejede vlak
To bankovnictví bych s radostí smazala, ať jí to opečovává někdo z jejích oblíbených příbuzných.
Tažný a vlečný. Všude je to stejné. Tažný maká, vlečný se vleče, je milován a dotován. Tohle spravedlivý nikdy nebylo a nebude
a můžou za to rodiče.
Protože si odmítá připustit, že na ni syn a jeho rodina prdí, tak si je ve svých představách idealizuje. Navíc jsou jí vzácní, vás vidí furt.
@unuděná píše: Více
Zřejmě má jen přístup do internetového bankovnictví té babičky, nechodí to na účet zakladatelky.
@unuděná učet je její, ale aby se tehdy zprovoznil tak jsem musela mít i bankovnictví a to na její tlačítkovou nokii nedá nikdo. Vzdy kdyz ji důchod dojde, tak ji ho musim jet vybrat, ona by to uz nezvládla
To je běžné, že má ráda toho, kdo je vzácný místo toho, kterého vidí denně. Neřešila bych to, nicméně bych se babičce zbytečně neobětovala. Stejně tak máma, ať se taky věnuje svému životu, ne jen otročení babičce. Nákup se dá i objednat (většinou), nemusí se tahat busem.
Každý týden bych tam nechodila, i když pak budeš za tu špatnou. Měj svůj život. Tohle je totiž klasika. To třeba takhle jedno vnouče dostane barák a pozemky a za babičkou se staví jednou do roka a je to v pořádku, špatné je to vnouče co nedostalo nic, protože chodí jen jednou měsíčně, tedy podle babičky málo často a na babičku kašle. ![]()
Tak to holt chodí docela často. Babča je už taková, dává přednost synovi a jeho dětem. S tím nic nenaděláš, nezbývá, než to brát, jak to je. U nás to bylo taky tak. Strejda babičky mazánek a jeho synové to samé, máma a já jsme zas byly dědovy. Nijak jsem se tím nikdy nezabývala. Teď se tomu s bratránkama smějeme. Ve vašem případě by spíš bylo na místě, aby jste se trochu ohradily a nenechaly se zneužívat a ještě osočovat. Řekni schválně babče, že jí nebudete spravovat ten účet, když se takhle hnusně chová. Ať jí důchod nosí synáček.
Příspěvek upraven 17.06.25 v 06:56
No, je to jen problém tvojí mámy, že dělá poskoka takovéhle ježibabě
já bych tam nechodila ![]()
@unuděná píše: Více
Na tom co dělá jeji matka není krásného vůbec nic. Naopak. ![]()
Já bych ti doporučoval, aby ses na tu bábu vykašlala. Jestli je taková, jak píšeš, tak ji do života asi nechceš.
a proč chceš chodit k někomu koho nemáš ráda? a vadí ti, že jiné vnoučata má raději?
bratrnci je 40, to už jsi dospělá ženská, co se nad to povznést, neřešit ostatní a nechat je dělat se s vým majetkem to, co sami chcou? tahle závist ti jen uškodí…
Ahoj,
Moje babina má dceru (moji mamku) a syna… mama se o ni uz nějakých 10 let stara, dochází k ní 2× denně kvůli lékům, injekci, uklizi ji, vozí nákupy (nema ani auto, takze všechno ručně a busem).. no příště full servis.. a pak je tady můj strýc, který ji navštíví sotva jednou za 3 měsíce.
A ted k veci - kdyz babina cokoli ušetři, tak to cpe hlavne rodině ze strany strýce.. kdyz jsem nedávno dokončila při práci VŠ tak mi rekla jo dobrý… vzdyt jsme vedeli ze to das.. a kdyz jsem k ni chtěla dojít, tak se vymluvila ze ji je blbě.. shodou náhod dělala dcera strýce kurz základy na PC.. tak to babina po celé rodině zvelicovala, jak je Peťulka šikovná a jak to má náročné… pak uplne prožívala zkousky… ona k ni pak dojde jednou za 2 měsíce a babina je z toho uplne odvařená a mluví o tom ještě dalších X týdnu, přitom když byla babina treba v nemocnici a sestrenice kolem procházela, tak ji nedošla ani pozdravit a bylo ji naprosto jedno jak babine je.
Babina se nedávno treba dozvěděla i to, ze jsme s přítelem koupili byt a nemohla to rozdýchat.. a dokonce mela tu drzost mi rict, zda by jsme tam nemohli za energie ubytovat bratrance aby nemusel žít ve svých 40 letech u rodičů, protože je chudak. Pak tedy když zjistila, že byt máme částečně na hypotéku, tak hned zavolala mojí mamce ať mi oddělá z mobilu internetové bankovnictví její banky, kam ji chodí důchod, aby se náhodou něco nestalo a nemusela mi platit dluhy.
Ted ji chci znova volat jestli tedy mam tento tyden dojit, ale rikam si, jestli vubec mam a nemam se na to raději vykašlat? Jaky na to máte názor?