Přístup paní učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sao
1831
12.4.17 11:44

@Kralikcek Hm, to je fakt, že když mu budeme doma říkat něco jiného a paní učitelka něco jiného, bude z toho za chvíli opravdu „blbá úča“ ale fakt s ní se na něčem dohodnout, je člověk totálně za blbce, ona se na tebe usmívá jakoby byla ta nejchytřejší a hezky ti vysvětlí proč ona má pravdu. Budu se muset pokusit o domluvu, ale bude to děs. Já tíhnu spíš k tomu, že si vždycky myslím svoje a dělám si to po svém…

Jinak děkuji všem za rady a povzbuzení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
12.4.17 11:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
12.4.17 11:49

Číst 5× totéž mi přijde na hlavu. My máme taky prvňáka, má číst 3×, jenže ona to po 2 přečteních stejně už říká zpaměti :nevim: Čte dobře, takže když mi to napoprvé přečte bez problémů, tak končíme. Když jí to nejde, tak to pak vezmeme ještě jednou napřeskáčku. Kdybych ji nutila, ať to přečte 5×, tak bych jí to akorát znechutila :nevim:

Jak tu někdo psal, četla bych se synem normálně a jen mu připomínala, aby ve škole četl hlasitěji… A případně potom schůzka s paní učitelkou. Klidně bych si napsala na lístek nějaké body k jednání, případně argumenty, ať pak z nervozity nezapomeneš, cos jí vlastně chtěla říct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
12.4.17 11:50

@kdochcekam Také si právě myslím, že na to má ještě právo a je to jeho povahový rys, prostě je takový. Dnes ráno jsem ho povzbudila, ať se snaží trošku přidat na hlase… Ale odmítám ho trápit, odpoledne má lítat po venku a ne sedět nad učením až do večera, přesně jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16408
12.4.17 11:53

Já bych asi řekla synkovi po pravdě, že paní učitelka chce, aby to četl tolikrát, protože není ve třídě slyšet a pak děti neví, že je to šikula, který číst umí. Že by stačilo, kdyby četl trošku víc nahlas, a mohl místo jedné stránky víckrát číst třeba něco jiného. A zkusila bych tu jednu stránku přečíst tak, že si stoupneš za dveře a on bude číst, abys ho opravdu slyšela, a pak mu zopakuj, že by bylo moc fajn, kdyby ve škole četl stejně hlasitě. A kdyby mu to nešlo, tak ať si zkusí představit, že za dveřmi stojí máma nebo brácha/ségra a ať čte tak, aby ho za ty dveře bylo slyšet.
Ale předpokládám, že tohle už asi proběhlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
12.4.17 11:55

@kdochcekam kdo neumi, uci? :nevim:
Co je to?
Ja zas cetla ted clanek od Hejneho profesora, ze ucitele si leci komlexy na detech a neumerne je pretezuji :think:…

Nevite, zda ucitele musi taky plnit nejake psychologicke posudky a ty jsou k nahlednuti rodicum? jak jsou treba tolerantni, asertivni a tak?
Hadat se s nekym kdo je strikne autoritativni je zbytecne, ci domlouvat.
A my taky posilame deti do poraden a pak davame papiry k nahlidnuti, ze ano :nevim:…
Omlouvam se, ze odbocuji od tematu, jen me to napadlo. dekuji za pripadne info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
12.4.17 11:56

@chaarleene Právě se taky bojím, abych mu to čtení neznechutila. Proto ho nenutím to číst opravdu 5×, to bychom se fakt zbláznili, když k tomu má ještě další třeba 2 nebo 3 úkoly. Ten lístek s poznámkama je skvělý nápad :palec:

@kdochcekam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
12.4.17 11:58

@zrcadlo dík, to jsou perfektní nápady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
12.4.17 12:12

@kdochcekam aha,ja to prave jeste neslysela :nevim:…tak jsem si myslela, ze to neco znamena :kytka:…

Skutecneho ucitele dela praxe? :think:

@zrcadlo tohle bych ja uz povazovala za trest.proc nemuzu videt rodice, ci sourozence, kdyz ctu? protoze ucitelka neslysi?
Klidne dite nebude nikdy hlasite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.4.17 12:26

@sao Jak už tu holky psaly, čtení doma v jakémkoli množství ho trémě neodnaučí. Spíš se mu to znechutí. A k učitelce - je to její práce. Ona si s tím má poradit. Vy s tím doma nic moc nezmůžete, doma se přece nestydí. Vůbec bych to neřešila. Jen bych ho doma chválila jak čte pěkně nahlas a že by bylo príma, aby to ukázal i kamarádům ve škole. Nic víc. Na úkoly navíc bych se vykašlala, ať čte v normálním rozsahu k jeho věku. A pokud by učitelka příště frflala, tohle všechno bych jí řekla. Že jako od učitelky od ní očekávám, že bude respektovat synovo stydění se a pomůže mu. Nazdar konec šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
12.4.17 12:34

Sjednala bych si schuzku s pani ucitelkou. Sla bych na ni s manzelem. Sepsala bych si co ji chci sdelit. V nervozite bys na to zapomela a nenapadlo by te to. Hlavne by ho nemela nutit, kdyby neprestala tak nad ni je predse pani reditelka a te muzes sdelit, ze sikanuje tveho syna. Muzes se uchylit v boji proti ni i psychologickym razitkem, v poradne budou mit pochopeni pro blbou ucu a napisou ti, ze syn cte potichu z toho a toho duvodu… Nebo pani ucitelce sdelit, ze cist nahlas nebude a at mu da klidne 2, ze ti je to jedno ale ukoly navic odmitas, synovi to vysvetlis. Mam dceru a ta cetla potichu, ze ji neslysela ani spolusedici. Pani ucitelka mela pochopeni, i kdyz mi nekolik x opakovala, jak mame trenovat, dokonce pro me zorganizovalarodicovskou schuzku s predvedenim(to bylo vystoupeni :roll:, dcera odmitla cist uplne, ani na 2.premlouvani nevydala hlasku. Ucitelce jsem vzdy s usmevem opakovala, ze to vim a ze to nevadi-byla zoufala. Dceri jsem to vysvetlila, ze je dobre aby cetla tak ze ji je slyset aby videli, ze je chytra. Nezabiralo nic. Nasla jsem ji kamaradky-stalo me to nekolik odpoledni s jejimi maminkami… Ted je ticha ale kdyz je potreba i zakrici, vystoupi, cokoliv, zkamaradili se s ucitelkou, v kolektivu a jsou super parta. Drzim ti palce

• Citovat
  • Upravit
29350
12.4.17 12:45

@Kralikcek Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí, ten to učí. To je citát od G. B. Shawa… a řekla bych, že je to dost profláklý citát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16408
@Kralikcek píše:
@kdochcekam aha,ja to prave jeste neslysela :nevim:…tak jsem si myslela, ze to neco znamena :kytka:…

Skutecneho ucitele dela praxe? :think:

@zrcadlo tohle bych ja uz povazovala za trest.proc nemuzu videt rodice, ci sourozence, kdyz ctu? protoze ucitelka neslysi?
Klidne dite nebude nikdy hlasite :nevim:

Proč nutně trest? Vždyť se do tá podat i tak, že si bude máma z legrace hrát na „hluchou bábu“ a když dítě něco přečte, tak to máma zopakuje z legrace popletené (třeba se zeptá „jaký les to štěkal?“) a syn z toho může mít švandu a číst hodně nahlas. Nevím, proč by měl každý dosud netradiční požadavek na dítě být brán pomalu jako psychické týrání.
Já si myslím, že od školního věku už je třeba děti připravovat i na to, že se budou dostávat do situací, které jim úplně příjemné nejsou, ale když je zvládnou, posune je to někam dál. Prostě už je povinnost toho dítěte ve škole něco nahlas přečíst (těm koktajícím nebo zaostávajícím se to určitě taky nelíbí, ale zkusit to musí), stejně jako je povinnost mnoha tichých introvertů např. vystoupit na firemní konferenci a nějak se s tím obecenstvem poprat i když se jim to nelíbí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831

@Berousik @bibie Díky moc za povzbuzení a rady, určitě si z toho něco vezmu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
12.4.17 12:46

@Regina Hero tak ono neumet neco a to co neumim ucit je zvlastni tedy citat :think:…
Ale dik, kouknu na Shawa, fakt jsem neslysela jeste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati