Přístup paní učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44308
11.2.23 05:54
@stinga píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no obávám se, co nakreslí při zápisu moje dcera,
když měla nakreslit postavu na 5leté prohlídce u doktorky, nakreslila postav 5! :mrgreen: celou naši rodinu a kluka od sousedů - doktorka teda na to neřekla nic, uvidíme, co učitelky

Dcera nakreslila princeznu. A když se učitelka ptala, kde má uši, hodila na ní hóóódně překvapený výraz a řekla, přece pod vlasama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
11.2.23 06:14
@Anonymní píše:
Měli kreslit sněhuláka, ale kreslil tučňáka, protože se mu nechtělo a místo vodovek si vzal voskovky.

Takze az bude starsi tak se vybodne na uceni geometrie a pujde na rovnice? Takhlevto ve skole nefunguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 09:39
@lilith1 píše:
Takze az bude starsi tak se vybodne na uceni geometrie a pujde na rovnice? Takhlevto ve skole nefunguje..

Proto se ptám, jak byste to řešili vy a jak učitelka.

• Citovat
  • Upravit
12885
11.2.23 09:42
@Anonymní píše:
Proto se ptám, jak byste to řešili vy a jak učitelka.

Vysvetlila bych diteti at je kreativni doma, ale ve skole posloucha ucitelku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30457
11.2.23 09:43
@lilith1 píše:

Doufám, že nejsi učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
11.2.23 09:45

Ve výtvarce mi to nevadí, naopak jsem ráda, když nejsou obrázky jeden jak druhý. Ale když zkoušíme novou techniku, tak chci, aby si ji dítě vyzkoušelo a jaký si pak vybere motiv, je na něm. Nabízím jim inspiraci, finální produkt je na nich. Hodnotím za snahu a nasazení. V AJ a zeměpise samozřejmě pokyny a zadání respektovat musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26442
11.2.23 09:56

Obvykle dětem nechávám celkem prostor pro tvorbu, buď zadám techniku a ať si sami vymyslí, co chtějí na obrázku mít, nebo opačně - zadám téma, technika libovolná.

Ale čas od času chci, aby splnili zadání se vším všudy - např. když práce z jedné hodiny bude mít pokračování dále. Ale to oznámím předem.

K dotazu zakladatelky:
záleželo by na situaci, toto nelze jen tak od klábosnice rozstřelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 10:35
@lilith1 píše:

Tak to mu samozřejmě vysvětluju od školky.
Už v PPP nakreslil místo postavy auto.

• Citovat
  • Upravit
12885
11.2.23 12:57
@hanka.br. píše:
Doufám, že nejsi učitelka.

A proc? Kdyby dite pouzivalo spravne ty tempery nebo vodovky nereknu ani n kdyz maluje co chce..ale tady jde o to, ze pouziva ninou techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30457
11.2.23 13:10
@lilith1 píše:
A proc? Kdyby dite pouzivalo spravne ty tempery nebo vodovky nereknu ani n kdyz maluje co chce..ale tady jde o to, ze pouziva ninou techniku.

Protože doby, kdy děti chodily do školy, aby poslouchaly paní učitelku a kreativitu si nechaly na doma, už jsou díky Bohu pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24439
11.2.23 13:22
@stinga píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no obávám se, co nakreslí při zápisu moje dcera,
když měla nakreslit postavu na 5leté prohlídce u doktorky, nakreslila postav 5! :mrgreen: celou naši rodinu a kluka od sousedů - doktorka teda na to neřekla nic, uvidíme, co učitelky

Dítě tenkrat dost jelo na Minecraftu, takže postavu sice nakreslilo, ale hranatě :lol: Učitelka se jen zasmala. Mám pocit, ze to stejne tenkrat bylo i na pětileté prohlídce u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24439
11.2.23 13:26
@Anonymní píše:
Jak reaguješ?

Nevím, jak bych reagovala učitelka, ale já bych řekla ditku, ze má kreslit to co požaduje učitelka a čím požaduje. U nás učitelka střídá kreslili metody, tudíž to beru tak, ze má nějakou linii v učení. Ale nikdy jsem se od děti, potažmo od učitelky nedozvedela, ze by jim zasahovala do vykresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80097
11.2.23 13:27
@Havlova píše:
Dcera nakreslila princeznu. A když se učitelka ptala, kde má uši, hodila na ní hóóódně překvapený výraz a řekla, přece pod vlasama. :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 13:33
@elen-ka píše:
Nevím, jak bych reagovala učitelka, ale já bych řekla ditku, ze má kreslit to co požaduje učitelka a čím požaduje. U nás učitelka střídá kreslili metody, tudíž to beru tak, ze má nějakou linii v učení. Ale nikdy jsem se od děti, potažmo od učitelky nedozvedela, ze by jim zasahovala do vykresu.

Mně psala učitelka, že to za 40 let nezažila. Prostě ji naprosto sabotoval.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
11.2.23 14:50
@Anonymní píše:
Mně psala učitelka, že to za 40 let nezažila. Prostě ji naprosto sabotoval.

A jak spolupracuje v jiných předmětech? A má na ně stejnou učitelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí