Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Do žákovské mu ji napsala.
Bude tam aspoň měsíc, tak prý bude normálně známkovat. Už má víc známek a učitelka se s nimi nemaze.
Odmítá a já to ta něj dělat nebudu. Takže mu nechám pětku. Je to jeho boj.
víš, každým tvým komentářem se ta situace dost výrazně mění.
Takže to nebyl hodinový záskok - to by se na to ta učitelka s největší pravděpodobností vybodla. Je to dlouhodobý supl a to sorry, tam bude muset to dítě spolupracovat bez ohledu na to, co ho baví nebo nebaví.
Nevím, cos chtěla v diskuzi slyšet, ale informace podáváš dost kusé a neúplné.
@neumisa píše:
a v čem vidíš problém? Ohodnotila jeho práci, která zjevně nesplnila zadání ani v jednom bodě. Jako suplující učitelce by mi to nestálo za to, jí zjevně ano. Tak si buď necháte tu kouli nebo uděláte doma sněhuláka, no…
Přijde mi to zbytečné prudění a přenášení řešení problému na rodiče.
On se zabejcil, pětka mu nevadí. Takže mu zůstane pětka.
Spíš se bojím, co řekne v pondělí, až nebude mít sněhuláka a nebude moct motat bambule.
@Anonymní píše:
Do žákovské mu ji napsala.
Bude tam aspoň měsíc, tak prý bude normálně známkovat. Už má víc známek a učitelka se s nimi nemaze.
Odmítá a já to ta něj dělat nebudu. Takže mu nechám pětku. Je to jeho boj.
Souhlasím s tím, že ta diskuze nabírá s každou tvou další informací nový rozměr a tím hůř se posuzuje. Odmítá - proč? Jako druhák se ti sekne, že nenakreslí blbýho sněhuláka ani když mu to vysvětlíš ty? V jiných pokynech ti taky klidně odmítne?
@neumisa mají suplující učitelku. Teď ji měli první týden a vypadá to, že ji budou mít aspoň měsíc.
Učitelka je stará škola a vyžaduje jinou kázeň než jejich třídní.
Shodou okolností je to učitelka, co učila mě. Je taková hodně „hlasitá“. A syn je na to háklivý.
A jo, měla jsem to napsat hned.
@hanka.br. teď už je zabejceny, takže s ním nehnu. Prostě to dělat nebude. Nechá si napsat pětku - jeho první pětka.
A já nejsem přesvědčovací. Má možnost si to opravit, ale přemlouvat ho nebudu.
@hanka.br. píše:
Protože doby, kdy děti chodily do školy, aby poslouchaly paní učitelku a kreativitu si nechaly na doma, už jsou díky Bohu pryč.
Jasne staci kdyz budou v zivote kreativni, proc se ucit, kdyz je to prece narizene pani ucitelkou.
@lilith1 píše:
Jasne staci kdyz budou v zivote kreativni, proc se ucit, kdyz je to prece narizene pani ucitelkou.
Samozřejmě. Protože mezi tím přece nic není.
@Anonymní píše:
Přijde mi to zbytečné prudění a přenášení řešení problému na rodiče.
On se zabejcil, pětka mu nevadí. Takže mu zůstane pětka.
Spíš se bojím, co řekne v pondělí, až nebude mít sněhuláka a nebude moct motat bambule.
jak prudění a přenášení problému na rodiče? čí je to dítě?
a že nejsi přesvědčovací… no nic, hodně štěstí a plno sil, budeš to potřebovat.
@Anonymní píše:
@neumisa mají suplující učitelku. Teď ji měli první týden a vypadá to, že ji budou mít aspoň měsíc.
Shodou okolností je to učitelka, co učila mě. Je taková hodně „hlasitá“. A syn je na to háklivý.
A jo, měla jsem to napsat hned.@hanka.br. teď už je zabejceny, takže s ním nehnu. Prostě to dělat nebude. Nechá si napsat pětku - jeho první pětka.
No, hele… Jako nějaká pětka ze sněhuláka by mi byla asi jako rodiči zcela buřt, ale z toho, že se mi osmiletý děcko šprajcne tak, že neposlechne autoritu ani za nic - a bacha, ani po několika dnech, tak z toho bych tedy měla strach.
Ono je fakt něco jiného mít důvod pro tučňáka - ok, voskovky, ok, nálada, beru. Ale jít cíleně na další hodinu s tím, že jsem ještě furt šprajclej…
No… Puberta by u vás mohla být zajímavá.
Protože to, co děcko naučíš do cca deseti tam bude a zůstane, i když se mu pubertálně zatmí mozek. Ale my tvého synka neznáme, třeba je to jinak rozumný kluk.
Příspěvek upraven 11.02.23 v 18:59
@Anonymní píše:
A jo, měla jsem to napsat hned.@hanka.br. teď už je zabejceny, takže s ním nehnu. Prostě to dělat nebude. Nechá si napsat pětku - jeho první pětka.
O jedno tě prosím - než budeš na učitele nasazovat, jak tvé dítě zbytečně prudí a ptát se lidí na názor na přístup paní učitelky, nejdříve napiš, že ty jako jeho matka nejsi přesvědčovací typ. Jinými slovy jsi tak trochu pohodlná svého syna vychovávat a být důsledná.
@hanka.br. píše:
O jedno tě prosím - než budeš na učitele nasazovat, jak tvé dítě zbytečně prudí a ptát se lidí na názor na přístup paní učitelky, nejdříve napiš, že ty jako jeho matka nejsi přesvědčovací typ. Jinými slovy jsi tak trochu pohodlná svého syna vychovávat a být důsledná.
Hele, takových je…
Jako bys to nevěděla.
Rozdíl je jen v tom, že na vás křičí, u nás už pak většinou jen brečí. ![]()
@hanka.br. důsledná jsem. Ale pětkou jsem to považovala za vyřešené. Přijde mi zbytečné ho přesvědčovat, aby si opravil pětku.
Ale je po problému. Sněhulák je nakreslený. Přestala jsem to řešit a před chvílí ho přinesl. Došel si k tomu sám. Sice je škaredý, není podle zadání, ale je to sněhulák vodovými barvami. Zadání bylo, že má být na pozadí, kde jsou použité jen teplé barvy, on udělal pozadí modré, protože to je jak kdyby byl sněhulák na pláži… Snad to tak bude stačit.
@SAJ třídní učitelka s ním nemá problém. Ve školce s ním nebyl problém. Na krouzcich není problém. Takže asi výchova v pohodě.
Ale vím, že je stavak a všechny hodně testuje. Třeba jedné babičce dělá velké naschvály. Na druhé dvě babičky a ani jednoho dědu si to nedovolí. ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. důsledná jsem. Ale pětkou jsem to považovala za vyřešené. Přijde mi zbytečné ho přesvědčovat, aby si opravil pětku.Ale je po problému. Sněhulák je nakreslený. Přestala jsem to řešit a před chvílí ho přinesl. Došel si k tomu sám. Sice je škaredý, není podle zadání, ale je to sněhulák vodovými barvami. Zadání bylo, že má být na pozadí, kde jsou použité jen teplé barvy, on udělal pozadí modré, protože to je jak kdyby byl sněhulák na pláži… Snad to tak bude stačit.
@SAJ třídní učitelka s ním nemá problém. Ve školce s ním nebyl problém. Na krouzcich není problém. Takže asi výchova v pohodě.
Ale vím, že je stavak a všechny hodně testuje. Třeba jedné babičce dělá velké naschvály. Na druhé dvě babičky a ani jednoho dědu si to nedovolí.
Teplé barvy na pozadí sněhuláka? ![]()
Hele, ideál, synek si nejspíš touhle akcí otestoval nejen pančelku, ale i tebe.
a je možné, že jste zvolili ideální řešení situuace - nevíme, nejsme u toho.
Každopádně, hodně štěstí, protože jestli se zabejčí na druhé straně konfliktu i pančelka, čeká vás zajímavý měsíc. ![]()
@SAJ ano, teplé barvy.
Posílala mi obrázek. Sněhulák měl být naopak vyzdobený ornamenty.
Syn ho nechal jen bílého.
Ale je to sněhulák ![]()
Předpokládám, že pančelka by měla s podobnými typy umět pracovat. Snad to není první tvrdohlavec, se kterým se potkala.
Rozhodně to za něj žehlit nebudu. Buď ji bude poslouchat, nebo to je jeho boj. Bude muset nést následky svého jednání.
V pondělí se půjde učitelce omluvit.
On testuje pořád. Nesmím uhnout ani o milimetr. Kdybych ho začala přesvědčovat, tak bychom moc daleko nedošli.
U staršího dítěte mi to vyšlo a to ve druhé třídě jsme měli konflikty se zmuchlanymi sešity, házením per a tak. Ještě ve třetí třídě byly snahy občůrat mě i učitelku. V zakajde přistálo několik pětek a najednou to šlo.