Přítel a mé problémky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
984
22.6.22 13:08

Proboha a kde je napsáno, že musíš umět vařit 8o. Já mám kolem sebe tolik ženskych, co prostě nevaří a nevidím důvod proč by měly, mají fungující vztahy i děti…
A také proč se chceš seznamovat s potencionální tchýni…to taky není povinnost. Nemusíš se s ní seznámit a nemusíš ji ani znát. Já se taky seznámila až tak po roce…
Pracuj na sobě a nepřidělávej si stresy…Nemusíš splnit očekávání okolí, jen svá. Ty sama si urči, co chceš umět. A pokud by jsi nevyhovovala přítelovi, tak by s tebou asi nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
22.6.22 13:09

@Barbucha3 já myslím, že to myslela Obecně, že s dcerou prostě vaří, holka jí přinese, pomůže (spíš to teda zavazí a nepomůže, spíš naopak, ale taky jsem to dělala a dělám)
jedna dcera třeba vaří ráda a už tak od 6 si klidně udělala tousty nebo vajíčka
druhá se vyhýbala kuchyni jak čert kříži, ale už ji to doběhlo (měla se ve 12 tehdy najíst sama doma), postupně se naučila používat troubu, mw, uvřit brambory aspoň… hodit rybí prsty na pánev.. (u nezručných je blbá možnost zranění-opaření, ale jinak než vlastní zkušeností se to fakt nenaučí..)
a ta menší teda od mala si rád jídlo designuje :-) dělá si různé obložené talířky, baví ji to tam skládat ;) já na to trpělivost vůbec nemám a vždy jen koukám, jak si dokáže připravit i hloupou svačinku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
22.6.22 13:10

@someargue jenže zakladatelce je 19,je to dospělá ženská a partner je starší o 9 let. Není jí 16 a jemu přes 30. To je docela podstatný rozdíl. Tenhle věkový rozestup je v partnerství i mezi staršími lidmi dost běžný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
22.6.22 13:11
@Barbucha3 píše:
@emo.law by mě zajímalo co ta tvoje čtyřletá dokáže sama ukuchtit. Když jsi ji tak zmínila, abys zakladatelku ponížila.
:D jsem chlap a nikoho neponižuju. To, že moje dcera umí vařit není ponižující pro někoho, kdo vařit neumí. Člověk nemusí umět vařit (i když popravdě je to velká výhoda podle mě), ale pokud bude vařit partner nebo budou chodit do hospod (dokud nějaké budou) tak co…

A jo, vaří, umí krájet, rozklepávat vejce, míchat, má takovou stoličku a příruční vařit, trvá to sice hodinu ale zvládne to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.6.22 13:15

@Lucy75 tak napsala i moje čtyřletá umí vařit. Což jasně napsala aby víc degradovala zakladatelku. Protože když něco čtyřleté dítě nakraji a zamíchá neznamená, že umí vařit. Tak proč psát takovou blbost na pohonění ega. :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.6.22 13:16
@emo.law píše: :D jsem chlap a nikoho neponižuju. To, že moje dcera umí vařit není ponižující pro někoho, kdo vařit neumí. Člověk nemusí umět vařit (i když popravdě je to velká výhoda podle mě), ale pokud bude vařit partner nebo budou chodit do hospod (dokud nějaké budou) tak co…A jo, vaří, umí krájet, rozklepávat vejce, míchat, má takovou stoličku a příruční vařit, trvá to sice hodinu ale zvládne to :)

A myslis, ze tohle zakl. Nezvladne? Psala to asi tak, že neumí vařit, že neuvari svému 30ti letemu přiteli svíčkovou. Asi nešlo úplně o míchání těsta na palačinky. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
22.6.22 13:17
@Aduš8 píše:
@someargue jenže zakladatelce je 19,je to dospělá ženská a partner je starší o 9 let. Není jí 16 a jemu přes 30. To je docela podstatný rozdíl. Tenhle věkový rozestup je v partnerství i mezi staršími lidmi dost běžný.

odpovídala jsem jiné paní která se ptala jestli je v pořádku vztah mezi 16 a 25letym.
Achbozinku, proč reagujete na něco co ani neprectete poradně.

Mimochodem, 19letou za dospělou fakt nepovažuji, kor v dnešní době. Mně trvá přijmout, že i já už nejsem puboš, v 19 to vůbec.. ale to je můj názor. A ze je to mezi dospělými lidmi běžný rozdíl - to sice ano, ale ve chvíli když je jim 31 a 40, a ne třeba 12 a 21.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
22.6.22 13:23

@someargue hele, fakt v každé diskuzi nemám chuť a časdolovat, ke kterému příspěvku se váže odpověď, na kterou ty reaguješ. To, že ty se ve svém věku ještě skoro cítíš jako puberťák neznamená, že jiný v 19 nemůže být dospělý. A doba v tom opravdu roli nehraje, ve vývoji se nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
22.6.22 13:26
@Aduš8 píše:
@someargue hele, fakt v každé diskuzi nemám chuť a časdolovat, ke kterému příspěvku se váže odpověď, na kterou ty reaguješ. To, že ty se ve svém věku ještě skoro cítíš jako puberťák neznamená, že jiný v 19 nemůže být dospělý. A doba v tom opravdu roli nehraje, ve vývoji se nic nezměnilo.

Když nemáš chuť a čas ty diskuze číst, tak nereaguj vůbec, jinak tvoje komentáře nedávají smysl a jsou absolutně zbytečné

A ne, nevěřím, že v 19 jsou dospěli, spis si o sobě mysli, jak jsou dospěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
22.6.22 13:29

Proč řešíte věkový rozdíl…Ten nehraje roli…a někdo je vyspělý v 19 a jiný až 25…podívejte se třebas na Šafránkovou a Abrháma…jí bylo 19 mu 35 :think: cca a jak jim to klapalo…a dobou to fakt není lidi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.6.22 13:32

Především by to chtělo trochu sebevědomí, holka.
Jinak s tebou budou všichni mávat, přítel, jeho máma, potencionální tchýně, i třeba tvoji rodiče.
Jsi dospělá, mladá, hezká holka, nenech se ponižovat a netahej si staré věci do nového vztahu.
Pokud se bojíš, jaká budeš v posteli, to spolu opravdu moc dlouho nejste - fakt je to rodinné sbližování tak nutné? Za týden se můžete rozejít a zbytečný tanečky :nevim:

Pokud to máš nastavené v hlavně tak, že se až panicky bojíš, jestli budeš dobrá žena, kuchařka a milenka, tak to jsi fakt na špatný trase. Ty jsi ty, nejsi to, co vidí a očekávají ostatní, možná by nebylo od věci se nevrhat do ničeho vážného, dokud si tohle neuvědomíš. Ono to pak zase lehce může zklouznout k tomu, že budeš jen panenka v rukou nějakého manipulátora (ne myšleno vysloveně v tom nejnegativnějším smyslu). Pak se ti krásně může stát, že se probudíš ve třiceti a nebudeš vlastně vědět, kdo jsi a co chceš, a budeš se hledat s dvěma dětma na krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.6.22 13:38

Tvůj 28letý přítel možná sám ještě není na svůj věk dostatečně dospělý - holky v jeho věku můžou prudit se zakládáním rodiny, a proto loví v mladších vodách. Nebo je to macho, co si potřebuje holku omotat kolem prstu a zkušenější ženy už neobalamutí.
Nebo prostě jen má rád mladý tělo, nebo si na svůj věk hodně vyspělá a okouzlila si ho.
To tu v diskusi asi jen tak nevymyslíme.
Každopádně, být tebou, mám trochu oči na štopkách, jestli se k tobě nechová spíš jako táta než jako partner, netvaruje tě k obrazu svému až přespříliš, jestli je to partnerství rovnocenné. Abys pak nelitovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
22.6.22 13:44

Hele, kamarádka chlapům vždycky rovnou oznamovala, že nevaří, že ji to nebaví a nebude se to učit. A najít chlapa neměla nikdy problém. Teď už má děti, tak občas uvaří, většinou ale jídlo objednávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.22 13:49
@someargue píše:
Mně by se absolutně nelíbilo, kdyby moje případná dcera v 16 se tahala s chlapem před 30. Muz už zpravidla dávno má dostudovano, pracuje a má absolutně jinou životní etapu. pokud ho baví konverzace o tom, že matikarka jim dala 4, a telocvikar je nutil běhat kolem školy, tak musí být mentálně zaostalý.
Mně je 24, neumím si představit chození s 15letym, o čem se máme bavit - o tiktoku? Nebo ze fotr je zlý a zakazuje hrát hry? Bych si připadala jako pedofil

To je teda názor :roll: V 16 jsem chodila s 28 letým a věř, že o škole a pupínkách na bradě jsme se fakt nebavili. Chodila jsem s ním právě proto, že se s ním (narozdíl od vrstevníků) dalo bavit o světových tématech, měl rozhled, skvělé názory a uměl se chovat, což se o málokterém týpkovi do 20 dá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.6.22 13:52

Jinak zakladatelko, nemáš povinnost vařit (ani teď, ani za 10 let) a nemáš ani povinnost seznamovat se s jeho rodinou takto brzy. Pokud o to stojíš, tak se nauč slušně ozvat, pokud by se ti něco nelíbilo. Neumím vařit? No moc ne, ale učím se za pochodu, snad to váš synáček přežije :mrgreen: Naučíte mě nějaké jeho oblíbené jídlo? Víš, ona se tě možná ta minulá mamina snažila shodit, protože si nepřála pro svého syna takové mladé kotě. Ale nesmíš se dát a hlavně, partner by se za tebe měl postavit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí