Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama Sim tě,může takovému chování předcházet řada věcí…které zakladatelka nemusí napsat…
Vysvětli mu že jsi dospělá a svéprávná. Nic špatného neděláš a pokud s tím má problém tak smůla. Nenech se omezovat.
@Annabela11 píše:
@Lama Lama Sim tě,může takovému chování předcházet řada věcí…které zakladatelka nemusí napsat…
no a mě by konkrétně zajímali které. ![]()
@Annabela11 píše:
@Lama Lama Nebuď zvědavá…
aha, došly argumenty.
@Lama Lama To ne jen nemam potřebu ti psát důvody…protože vím že ať napíši jakýkoliv důvod vždy bude nepochopen …
Máš doma až fanatického žárlivce
vyměnit současného přítele. Každý má nějakou minulost, ne s každým ex musíme úplně přestat komunikovat, já si taky kazdýho hned neblokla a nedělám že nežije a aby mi chlap zakazaoval kamarádky, no to by si zkusil jednou
o lajkování na fb pomlčím, mám pocit že tahle funkce je hlavně u mladší generace jenom ke škodě, lidi už z toho blbou ![]()
@Annabela11 píše:
@Lama Lama To ne jen nemam potřebu ti psát důvody…protože vím že ať napíši jakýkoliv důvod vždy bude nepochopen …
ale tak cíl není , pochopit ve smyslu přijmout za své a říct si, ano, to bych taky žárlila. Spíš by mi zajímalo, co konkrétně ostatní vede k árlivosti.
Protože pro mě je to hodně černobílé a nerozumím tomu, že někdo někoho chce, touží po něm , imponuje mu, chce ho mít pro sebe a je to proto, že člověk něco dělá, co mě má vyslověně ubližovat, zneuctít. .. A pokud to o tom není, neubližuje mi to,nezneuctí, tak nevidím zas důvod žárlit.
proto mi zajímá příklad.
Kdyby mi chlap za mé přítomnosti balil ženský, koketoval s nima, osahával, chodil s kamarádkou pravidelně na večeře, trávil více dovolené a víkendů s jinými ženami, než se mnou, tak to zkrátka není chlap pro mě . Nemá smysl žárlit, ale rozloučit se.
Naopak to, že je v kontaktu s jinými ženami, je s nimi i o samotě, s nějakou se sejde, popovídá, napíše zprávu, okomentuje fotku, pochválí vzhledzavzpomíná… to nepovažuju absolutně za důvod k žárlení, ale za normální součást života.
@Annabela11 píše:
Tak pokud si nedávají francouzáka na uvítanou, je každý jiný důvod k takovýmu žárlení známkou patologické osobnosti.
@Janli píše:
Tak pokud si nedávají francouzáka na uvítanou, je každý jiný důvod k takovýmu žárlení známkou patologické osobnosti.
ani ten francouzák není důvod k žárlení. Na takového netřeba žárlit.
Že žárlí je jeho problém. Ale že ti „zakázal“ kamarádky/kamarády to je fakt konečná ![]()
Je žárlení a žárlení. Ale aby mi někdo zakazoval bavit se s kamarádkama, tak to opravdu ne. Proti tomu bych rázně zakročila. Zakroč a uvidíš sama, jak na to bude reagovat. Nesmíš se nechat ovládat, to je cesta do pekla.
No… jediná ženská co na mě působila jako rudý hadr na býka byla manželova ex. To jsem žárlila až jsem měla tmu před očima. Jinak ne. Museli se přestat stýkat (tedy oni se nestýkali, ale zakázala jsem mu to tak jen z principu, kdyby náhodou
). Naštěstí to překousnul a nechal si mě… už jsme spolu věčnost (máme dospělé děti). Nikdy jsem na žádnou tak nežárlila a upřímně, štvalo by mě i kdyby se s ní potkal dnes - po všech těch letech ![]()
Takže ten tvůj nemusí být žárlivý blázen, prostě má jen nastavenou kontrolku na toho jednoho konkrétního chlapa a to možná zcela iracionálně. Buď to přijmi jako jednu z jeho chyb, nebo ho pusť do oběhu. Jo ale přece jen bych okoukla, jestli to není žárlivec vůči všem chlapům světa. To už by byla jiná situace ![]()
@Taky jedna píše:
No… jediná ženská co na mě působila jako rudý hadr na býka byla manželova ex. To jsem žárlila až jsem měla tmu před očima. Jinak ne. Museli se přestat stýkat (tedy oni se nestýkali, ale zakázala jsem mu to tak jen z principu, kdyby náhodou). Naštěstí to překousnul a nechal si mě… už jsme spolu věčnost (máme dospělé děti). Nikdy jsem na žádnou tak nežárlila a upřímně, štvalo by mě i kdyby se s ní potkal dnes - po všech těch letech
Takže ten tvůj nemusí být žárlivý blázen, prostě má jen nastavenou kontrolku na toho jednoho konkrétního chlapa a to možná zcela iracionálně. Buď to přijmi jako jednu z jeho chyb, nebo ho pusť do oběhu. Jo ale přece jen bych okoukla, jestli to není žárlivec vůči všem chlapům světa. To už by byla jiná situace
Hele, a co tě to popadlo zrovna s ex? to byla nějaká specifická ex nebo bys to měla s každou ex?
Já to mám hozený asi naopak. Jako kdyby měl mít něco s někym, tak návrat k ex by byl pro mě dost velkym zadostiučiněnim. Normálně by ho mohlo omluvit, že neví, do čeho leze. …