Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak název napovídá, včera mi přítel poprvé řekl, že by už chtěl miminko. Nebo jako, byl večer, šlo poznat, že by chtěl sex. K ujasnění - Já měla asi 2 roky antikoncepci, pak jsem ji vysadila, nedělala mi dobře. Přešli jsme na kondomy, sice přítelovi vadilo, že něco na něm musí mít, ale zvykl si. Když byl sex třeba po nějaké oslavě a my v náladě, tak jasně, bylo to bez ochrany, ale vždy se udělal ven. No a pak přišlo to včeraZačala taková předehra a když ze mě vypadlo, že nám došly kondomy, tak odpověděl, že to dáme dneska bez.
Nějak jsem to neřešila, než dodal, že už to tak můžeme dělat furt, že by mu to miminko nevadilo. No upřímně jsem zůstala v šoku, ač ten, kdo z nás dvou občas mluvil o miminku, jsem byla já, ale najednou jsem zůstala v šoku.
Nevěděla jsem ani co mu na to říct, žádné „Ježíš super, budeme se snažit“ nebylo ani v plánu vypustit z pusy.
Nevím proč, ale ač jsem si miminko už docela přála, jsem od včerejšího večera pořád docela v šoku a nevím, co dělat. Že by takový ten prvotní šok, ale pak se to uklidní, kdy mi dojde, že se to konečně děje?
![]()
Možná mě to i překvapilo proto, protože byl celou dobu takový, že miminko ještě dlouho nechce a že máme čas.
Nezbyde vám, než si sednout a plány vážně probrat. Moc bych nevěřila velkým slovům, která padají ve chvíli, kdy má krev nahrnutou dole s vidinou hrozby stopnutého sexu kvůli chybějícím kondomům. ![]()
Asi by sis nejdriv mela ujasnit, jestli dite taky chces a jestli ano, tak s chuti do toho.
Nejspíš vážně není vysloveně proti dítěti, tomu bych i věřila. Ale prvotní motiv podle mě je to, že mu je kondom nepohodlnej. ![]()
@Anonymní píše:
Jak název napovídá, včera mi přítel poprvé řekl, že by už chtěl miminko. Nebo jako, byl večer, šlo poznat, že by chtěl sex. K ujasnění - Já měla asi 2 roky antikoncepci, pak jsem ji vysadila, nedělala mi dobře. Přešli jsme na kondomy, sice přítelovi vadilo, že něco na něm musí mít, ale zvykl si. Když byl sex třeba po nějaké oslavě a my v náladě, tak jasně, bylo to bez ochrany, ale vždy se udělal ven. No a pak přišlo to včeraZačala taková předehra a když ze mě vypadlo, že nám došly kondomy, tak odpověděl, že to dáme dneska bez.
Nějak jsem to neřešila, než dodal, že už to tak můžeme dělat furt, že by mu to miminko nevadilo. No upřímně jsem zůstala v šoku, ač ten, kdo z nás dvou občas mluvil o miminku, jsem byla já, ale najednou jsem zůstala v šoku.
Nevěděla jsem ani co mu na to říct, žádné „Ježíš super, budeme se snažit“ nebylo ani v plánu vypustit z pusy.
Nevím proč, ale ač jsem si miminko už docela přála, jsem od včerejšího večera pořád docela v šoku a nevím, co dělat. Že by takový ten prvotní šok, ale pak se to uklidní, kdy mi dojde, že se to konečně děje?
![]()
Možná mě to i překvapilo proto, protože byl celou dobu takový, že miminko ještě dlouho nechce a že máme čas.
Tak za mě „miláčku, miminko bych jednou ráda, ale do úplné rodiny, která znamená manželství. S příteli si mimina nedělám“
Jako myslím to vážně. Možná chce opravdu miminko, nebo ho přestaly bavit kondomy
Ujasni si, co sama chceš.
@broskvová zmrzlina píše:
Nezbyde vám, než si sednout a plány vážně probrat. Moc bych nevěřila velkým slovům, která padají ve chvíli, kdy má krev nahrnutou dole s vidinou hrozby stopnutého sexu kvůli chybějícím kondomům.
Přesně, ve chvíli nadrženosti chlapi řeknou skoro cokoli, aby jim nebyl sex odepřenej ![]()
Tak diskuze trochu pokracovala i po sexu, kdy mi říkal, že ví, že já řekla, že příští rok kdyby to vyšlo, je ideál a on dodal, že když to bude o těch pár měsíců dřív, tak co jako
Ale jak říkáte, asi to chce ještě důkladnější rozhovor. ![]()
Poslušně posloucháš chlapa, on rozhoduje kdy tě oplodní? A ty si v šoku, že už by tě naplnil. Snad si svéprávná.
Tak my jsme to nijak vážně neřešili, jako věděli jsme od začátku že chcem jednou svatbu i děti, a nějak to vyplynulo samo, že jednoho dne došly kondomy, tak jsme to riskli, druhej den si řekli že další nekoupíme a začnem pomalu řešit svatbu… A pak trvalo ještě dva roky než jsme se vzali a než jsme čekali starší ![]()
@Anonymní píše:
Tak diskuze trochu pokracovala i po sexu, kdy mi říkal, že ví, že já řekla, že příští rok kdyby to vyšlo, je ideál a on dodal, že když to bude o těch pár měsíců dřív, tak co jakoAle jak říkáte, asi to chce ještě důkladnější rozhovor.
Děcko se narodí za 9 měsíců, to je příští rok, nebo máš naplánovaný i měsíc?
@Divná Bára ne, myšleno, že se příští rok začneme někdy v průběhu snažit, ale jak říkám, najednou to byl pro mě šok se dozvědět, že by mu to taky nevadilo😂
@Anonymní píše:
@Divná Bára ne, myšleno, že se příští rok začneme někdy v průběhu snažit, ale jak říkám, najednou to byl pro mě šok se dozvědět, že by mu to taky nevadilo😂
A živit tě na rodičovské by mu taky nevadilo? Že bude mít dítě bez svatby tvoje příjmení by mu taky nevadilo? Přestane večer chodit za zábavou(hrát pc hry, či cokoliv co dělá) a hlidat po večerech brečícího „krakena“ by mu taky nevadilo? Nebo jít částečně na rodičovskou by mu taky nevadilo? Nebo se to vztahuje jen na sex bez kondomu?
@Anonymní píše:
Tak primárně chtěl včera zasunout, byh řekla ![]()
Možná by mu dítě nevadilo, ale těm slovům vyřčenýým při sexu, bych velkou váhu nepřikládala. Proberte to v klidu
@Anonymní píše:
už se z toho šoku vzpamatuj!! Jsi opravdu tak naivní, nebo si z nás děláš srandu?
Evidentně jste o dítěti nikdy moc nemluvili.
@Sisika9 píše:
A živit tě na rodičovské by mu taky nevadilo? Že bude mít dítě bez svatby tvoje příjmení by mu taky nevadilo? Přestane večer chodit za zábavou(hrát pc hry, či cokoliv co dělá) a hlidat po večerech brečícího „krakena“ by mu taky nevadilo? Nebo jít částečně na rodičovskou by mu taky nevadilo? Nebo se to vztahuje jen na sex bez kondomu?
Krasne shrnuto.
Zakladatelko, jak se stavi k tem zavazkum?
Co svatba?
Fakt to vazne proberte.
Jo a „miminko by nevadilo“ fakt nerovna se snazeni! Znamena to, ze se tomu necha volny prubeh. Ne ze zacnes vysilovat s ovulaci apod.
Jak název napovídá, včera mi přítel poprvé řekl, že by už chtěl miminko. Nebo jako, byl večer, šlo poznat, že by chtěl sex. K ujasnění - Já měla asi 2 roky antikoncepci, pak jsem ji vysadila, nedělala mi dobře. Přešli jsme na kondomy, sice přítelovi vadilo, že něco na něm musí mít, ale zvykl si. Když byl sex třeba po nějaké oslavě a my v náladě, tak jasně, bylo to bez ochrany, ale vždy se udělal ven. No a pak přišlo to včera
Začala taková předehra a když ze mě vypadlo, že nám došly kondomy, tak odpověděl, že to dáme dneska bez.