Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, jestli se s ním chceš rozejit - pokud bydlí ve TVÉM bytě, jeho věci stěhuj jedině za asistence tvých přátel/rodiny (a jestli bydlíš ty v JEHO bytě, postupně stěhuj své věci nebo je tam nechej, jestli to jsou blbosti - kartáček, šampón…), a ohledně rozchodu, VŽDY na veřejném místě a abys měla pak i doprovod zpátky (opět rodina/kamarád, fakt nevíš, co se takovým lidem honí v palici a pak jim to uznají jen jako pomatení mysli s následkem smrti a za 2 roky jsou z basy…nebo jako ten nějaký fakt zmetek, co měl nejspíš prominentní rodiče - tehdy shodil svou expřítelkyni z hradeb a odešel s se 3mi roky a podmínkou…WTF?!!!) - taktéž alkoholici a feťky - zavraždí a „svádí se“ to na pomatení mysli, to ti potvrdí bohužel i policisté…a nic na takové zbytečné potkany neplatí. Nechci urazit potkany, určitě jsou už užitečný druh (aspoň by sloužili jako potrava někomu), ale manipulantští posmíváčci, násilníci a fetky fakt k ničemu.
@Anonymní píše: Více
A zkoušeli jste třeba zajít za psychologem, jestli by šlo tu agresi nějak jinak ventilovat?
Zakladatelko, nenech se ovlivnit pocitem, že raději zůstaneš v tomhle vztahu, protože si myslíš, že už o tebe nikdo nebude stát. Tahle představa je neopodstatněná a mylná. To, že zůstáváš s člověkem, který se k lidem chová špatně tak, že se za něho stydíš, snižuje i tebe, ty k němu patříš. Jsi jeho součástí. To chování, co popisuješ, vás může přivést do maléru. Až ten tvůj potká někoho podobného jako je sám, až se s ním pustí do hádky a do pranice, můžeš to odnést i ty. Ten druhý může mít u sebe zbraň. Takže přítel svou neomaleností docela riskuje, že to jednou nemusí dopadnout dobře. Musíš koukat trochu dopředu. Dneska to je nevhodná věta od partnera k nějakému člověku a zítra to bude bodnutí nožem směrem k jednomu z vás.
@Anonymní píše: Více
Příprav se na to, že v těhotenství a následně v mateřství budeš vyčerpana, bude se ti hůř myslet, budeš častěji zapomínat atd. Jestli chceš pak slyšet to samé, co řekl o té kolegyni - posluž si. Je to totální odpad tenhle chlap, nechápu, to tě fakt vzrušuje takový idiot s IQ houpaciho koně?
@Venetia píše: Více
prý jsou šťastní, ona je velmi submisivní, klidná, tichá, je ráda, že ho má (peníze, pomoc ve firmě, sex…), on se s ní cítí konečně na koni, ona ho narozdíl ode mne „neprovokuje“, tak ty své záchvaty prý nemá tak často (říkaly dcery, já to samozřejmě vědět nemůžu)..
ona je evidentně ten pokorný tichý typ : No, tak asi jsem vařila knedlíky a vyšly mi noky…
a to já fakt nejsem…
Obecně je dle mne život s cholerikem extrémně psychicky náročný
při hledání nového partnera jsem si konkrétně na tohle dávala asi největší pozor.. prostě už NIkdy…
a je fakt krása žít (aspoň na stará kolena) v klidu, míru a bez věčných hádek..
To je někde nějaká líheň na tyhle exoty a vy si je tam chodíte vybírat? To je neskutečný. Mamani, blbouni, choleričtí, lakomci, kuevnici, no jeden lepší než druhý. To bych určitě chtěla mít doma. Zbav se toho co nejdřív. A přesně - Pelíšky.
@inkakřivák
ivi, víš, on ale nikdo není JEN maman, JEN choler, JEN kurevník..
Mají k tomu x dalších (i dobrých) vlastností, tak si člověk furt říká, že to není přece tak zlé.. a léta běží… ![]()
(na ex byl třeba 100% spoleh, vždy se hezky postaral o děti/domácnost, bavily nás filmy, tancování, vaření, dovolenky, grilovačky s přáteli… prostě nebylo vše jen špatné, no…)
Záleží na míře. Ale to co se tu objevuje v diskuzích? Tam tedy nic moc nevidím. Tady třeba on je nejenom cholerik, ale taky hrubý sprostý člověk. Styděla bych se a bála bych se s ním kamkoliv jít. Nesnesla bych, aby se na mne někdo podíval s výrazem bože jak muzes žít s takovým idiotem. Tady prostě je to moc.
@inkakřivák píše: Více
jj, taky jsem se někdy (za něj) styděla… ![]()
ale věděla jsem, koho si beru.. začlo to už o svatební noci, kdy byl na šutr, tak jsem ho nechala vyspat a jak jsme šli (my ostatní) nad ránem spát, tak mi nejka rozvázala korzet, aby mi snadno mohl vysléct svatební šaty, já na něj romanticky šeptem : Miláčku, jsem tady, pomůžeš mi? a on ožralým okem prej : Jdi s tím do pi-če
spala jsem v slzách do rána na její posteli s tou kámoškou…
achjono, radši na to nevzpomínat..
@Lucy75 Začalo to až o svatební noci? Do té doby se držel, že nic podobného nepředvedl?
@inkakřivák píše: Více
Ono je to těžký si přiznat, ale ty ženský jsou taky porouchaný, proto to tolerují, obhajují, setrvávají. Úlet vedle úletu, např. ve vedlejší diskuzi, kde ona chce dítě, on souhlas ojíždět okolí. Nemyslím to nijak zle, sama jsem si tím prošla, sama jsem byla porouchaná, potřebovala jsem přijetí, lásku, bezpečí. A proto jsem šla i do vztahů, které pro mne absolutně nebyly. Naštěstí jsem docela brzy odhalila, v čem ten můj handicap spočívá (na VŠ jsem měla možnost poznat fungující rodiny spolužáků) a došlo mi to. Takové to Aha, takhle vypadá kompletní rodina, vztah, zázemí. Proto jsou ty moje kámošky sebevědomé, nebojí se odmítnout to, co pro ně není nebo co nechtějí, nebojí se počkat, vybírat. Atd. atd. Pro každého, kdo odejde z nějaké patologie, je potřebný tenhle aha moment, aby se z toho jednou provždy vyhrabal a nenašel si zrovna takového kre_téna v bledě fialovým. Někdo to zvládne sám, někdo v terapii.
Jinak tedy příklad z okolí. Chlap, hrubián, sem tam ženské vlepil. 20 let trápení, rozvod. Klap, po 5 letech po rozvodu: On se super čuper ženskou, kde funguje na 150% a nedovolí si pípnout, ona opět s fackovačem.
@Lojzísek píše: Více
No jak jsem slyšela o té těhotné, tak se mi chtělo taky zvracet a říkala jsem si „proboha s kým to jsem“. A proč jsem tak dlouho s takovým člověkem…ano jak píšeš, první vztah, první všechno, něco takového se opouští těžko. A za terapeutem snad nemusím, sama vím, že jsem si toho v životě už dost prožila…