Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A nechcete to vyřešit, až budete spolu??? Bude tě mrzet, až budeš celé těhotenství sama a jeho bude ještě víc mrzet, že neuvidí tebe jak pěkně rosteš ![]()
Vzhledem k tomu že to u něj pracovně ještě potrvá tak už čekat nechceme, jsme spolu skoro tři roky. U mě by pak přicházelo v úvahu, že bych se za ním mohla v půlce těhotenství přestěhovat, ale do té doby to budeme muset vydržet. Teď se stěhovat nechci kvůli práci, na pár měsíců bych jí tam stejně nenašla.
Tak samozřejmě je možnost předem odebrat sperma a zamrazit ho (na jeden odběr i několik dávek) a v době odsledování ovulace ho zavést klasickou inseminací. Z důvodu neplodnosti toto (mimo mražení, tuším) hradí pojišťovny 6× do roka, jak je to s inseminací prakticky na vaše přání, netuším, je možné, že byste si to museli hradit sami.
Sama o sobě neúspěšná snaha o dítě po dobu víc jak rok spadá do kategorie neplodnost, ovšem samozřejmě že ne z důvodu sexu jednou za měsíc-dva, takže je jen otázka, co všecko lékařům sdělíte ![]()
Ale taky bych zvážila, jak budeš prožívat těhotenství, porod a následnou péči o dítě, když na to budeš defakto sama, on přítel po telefonu nebo mailu víc jak dobrým slovem asi moc nepomůže… Ale tak snad tohle už spolu vyřešené máte.
Přijde mi to trochu divoké, cpát se do Car, když jediným vaším problémem je evidentně to, že sex máte tak zoufale málo.. Car bych přenechala těm, kteří mají opravdu problémy s početím a spíš se zkuste nějak domluvit na častějším snažení… Chápu, že ta práce je omezující, ale pokud za ním stejně půjdeš, tak proč si nesehnat rovnou práci tam a pokusit se dítko normálně zplodit
![]()
Není to tak jednoduché, opustit práci, hledat si tam novou když jazyk tolik neumím, tohle se mi zdá dost divoké. Navíc domov máme tady. A když už bych práci našla, tak zase hned odejdu? No nevím ![]()
Mě to ujeté nepřijde, co tady tak čtu, tak dost chlapů nechá ženskou podstoupit různá vyšetření aniž by sami podstoupili aspoň spermio a ani k tomu sexu se nemají, většinou je stejně problém jen v té četnosti. My bysme do toho šli dobrovolně, ale nevím jestli to jde a za kolik.
Asi to zní jako blbost, jenže co mám dělat. Hodiny tikají oboum, práce je málo a společného času zatím taky ale bude líp.
@Anonymní píše:
Není to tak jednoduché, opustit práci, hledat si tam novou když jazyk tolik neumím, tohle se mi zdá dost divoké. Navíc domov máme tady. A když už bych práci našla, tak zase hned odejdu? No nevím
Mě to ujeté nepřijde, co tady tak čtu, tak dost chlapů nechá ženskou podstoupit různá vyšetření aniž by sami podstoupili aspoň spermio a ani k tomu sexu se nemají, většinou je stejně problém jen v té četnosti. My bysme do toho šli dobrovolně, ale nevím jestli to jde a za kolik.
Asi to zní jako blbost, jenže co mám dělat. Hodiny tikají oboum, práce je málo a společného času zatím taky ale bude líp.
A za jak dlouho bude líp? Ky se vrátí zs tebou natrvalo?
Čistě technicky, neřeším teď to vše kolem, co už tu zaznělo, ale odpovídám na původní dotaz.
Zajít spolu do CARu a pak dle toho, jak silný máte žaludek ![]()
Pokud jste poctivci, na rovinu vysvětlit situaci a požádat o inseminaci, počítejte tak 500 Kč za zamražení spermatu a cca 1500 za každý cyklus inseminace, může se to lišit centrum od centra, tuhle částku účtují pojišťovnám, ale pro samoplátce můžou být částky jiné.
Pokud nemáte problém s etickou stránkou věci a dost silný žaludek, řekněte, že už se snažíte rok, ale přítel teď bude dlouhodobě v zahraničí, takže inseminace můžete podstoupit pouze ze zmraženého spermatu, pak byste nejspíš platili jen to zmražení a inseminaci samotnou ne.
Je ale nutné zajít tam spolu a podstoupit základní vyšetření.
Měl by se vrátit příští rok v létě, ale taky je možnost že mu to prodlouží a zůstane dýl.
Ugluk děkuju za odpověď, přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Zkusíme to promyslet a kdyby to centru nedělalo problémy, tak do toho půjdem ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj dámy, mám takový asi specifický dotaz. S přítelem žijeme a ještě chvíli budeme žít daleko od sebe. Vídáme se 1× za jeden až dva měsíce a chtěli bychom založit rodinu. Samozřejmě při této frekvenci je to skoro nemožné, ale neradi bychom ztráceli další roky, už teď se snažíme přes rok

Na gyndě mi doktor řekl, že doporučuje aby se přítel vrátil a my sexovali, což je samozřejmě pro nás teď nemožné.
Co myslíte, nabízí nějaký doktor možnost vzít spermíky kdykoliv během měsíce a ve správnou chvíli mi je zavést? Oba jsme v pořádku, přítel na spermiu je Ok a já žádné problémy nemám, jen tu vzdálenost