Přítel daleko - pomůže CAR?

Anonymní
7.11.12 17:48

Přítel daleko - pomůže CAR?

Ahoj dámy, mám takový asi specifický dotaz. S přítelem žijeme a ještě chvíli budeme žít daleko od sebe. Vídáme se 1× za jeden až dva měsíce a chtěli bychom založit rodinu. Samozřejmě při této frekvenci je to skoro nemožné, ale neradi bychom ztráceli další roky, už teď se snažíme přes rok :?
Na gyndě mi doktor řekl, že doporučuje aby se přítel vrátil a my sexovali, což je samozřejmě pro nás teď nemožné.
Co myslíte, nabízí nějaký doktor možnost vzít spermíky kdykoliv během měsíce a ve správnou chvíli mi je zavést? Oba jsme v pořádku, přítel na spermiu je Ok a já žádné problémy nemám, jen tu vzdálenost :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6177
7.11.12 17:53

A nechcete to vyřešit, až budete spolu??? Bude tě mrzet, až budeš celé těhotenství sama a jeho bude ještě víc mrzet, že neuvidí tebe jak pěkně rosteš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
7.11.12 17:55

A jak spolu dlouho jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 18:02

Vzhledem k tomu že to u něj pracovně ještě potrvá tak už čekat nechceme, jsme spolu skoro tři roky. U mě by pak přicházelo v úvahu, že bych se za ním mohla v půlce těhotenství přestěhovat, ale do té doby to budeme muset vydržet. Teď se stěhovat nechci kvůli práci, na pár měsíců bych jí tam stejně nenašla.

• Citovat
  • Upravit
68965
7.11.12 18:09

Tak samozřejmě je možnost předem odebrat sperma a zamrazit ho (na jeden odběr i několik dávek) a v době odsledování ovulace ho zavést klasickou inseminací. Z důvodu neplodnosti toto (mimo mražení, tuším) hradí pojišťovny 6× do roka, jak je to s inseminací prakticky na vaše přání, netuším, je možné, že byste si to museli hradit sami.
Sama o sobě neúspěšná snaha o dítě po dobu víc jak rok spadá do kategorie neplodnost, ovšem samozřejmě že ne z důvodu sexu jednou za měsíc-dva, takže je jen otázka, co všecko lékařům sdělíte ;)
Ale taky bych zvážila, jak budeš prožívat těhotenství, porod a následnou péči o dítě, když na to budeš defakto sama, on přítel po telefonu nebo mailu víc jak dobrým slovem asi moc nepomůže… Ale tak snad tohle už spolu vyřešené máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.12 18:27

To je dost ujetý ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.12 19:48

Přijde mi to trochu divoké, cpát se do Car, když jediným vaším problémem je evidentně to, že sex máte tak zoufale málo.. Car bych přenechala těm, kteří mají opravdu problémy s početím a spíš se zkuste nějak domluvit na častějším snažení… Chápu, že ta práce je omezující, ale pokud za ním stejně půjdeš, tak proč si nesehnat rovnou práci tam a pokusit se dítko normálně zplodit :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 09:38

Není to tak jednoduché, opustit práci, hledat si tam novou když jazyk tolik neumím, tohle se mi zdá dost divoké. Navíc domov máme tady. A když už bych práci našla, tak zase hned odejdu? No nevím :?
Mě to ujeté nepřijde, co tady tak čtu, tak dost chlapů nechá ženskou podstoupit různá vyšetření aniž by sami podstoupili aspoň spermio a ani k tomu sexu se nemají, většinou je stejně problém jen v té četnosti. My bysme do toho šli dobrovolně, ale nevím jestli to jde a za kolik.
Asi to zní jako blbost, jenže co mám dělat. Hodiny tikají oboum, práce je málo a společného času zatím taky ale bude líp.

• Citovat
  • Upravit
6177
8.11.12 09:43
@Anonymní píše:
Není to tak jednoduché, opustit práci, hledat si tam novou když jazyk tolik neumím, tohle se mi zdá dost divoké. Navíc domov máme tady. A když už bych práci našla, tak zase hned odejdu? No nevím :?
Mě to ujeté nepřijde, co tady tak čtu, tak dost chlapů nechá ženskou podstoupit různá vyšetření aniž by sami podstoupili aspoň spermio a ani k tomu sexu se nemají, většinou je stejně problém jen v té četnosti. My bysme do toho šli dobrovolně, ale nevím jestli to jde a za kolik.
Asi to zní jako blbost, jenže co mám dělat. Hodiny tikají oboum, práce je málo a společného času zatím taky ale bude líp.

A za jak dlouho bude líp? Ky se vrátí zs tebou natrvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
8.11.12 09:53

Čistě technicky, neřeším teď to vše kolem, co už tu zaznělo, ale odpovídám na původní dotaz.
Zajít spolu do CARu a pak dle toho, jak silný máte žaludek ;)
Pokud jste poctivci, na rovinu vysvětlit situaci a požádat o inseminaci, počítejte tak 500 Kč za zamražení spermatu a cca 1500 za každý cyklus inseminace, může se to lišit centrum od centra, tuhle částku účtují pojišťovnám, ale pro samoplátce můžou být částky jiné.
Pokud nemáte problém s etickou stránkou věci a dost silný žaludek, řekněte, že už se snažíte rok, ale přítel teď bude dlouhodobě v zahraničí, takže inseminace můžete podstoupit pouze ze zmraženého spermatu, pak byste nejspíš platili jen to zmražení a inseminaci samotnou ne.
Je ale nutné zajít tam spolu a podstoupit základní vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.12 08:31

Měl by se vrátit příští rok v létě, ale taky je možnost že mu to prodlouží a zůstane dýl.
Ugluk děkuju za odpověď, přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Zkusíme to promyslet a kdyby to centru nedělalo problémy, tak do toho půjdem :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.